Haberler

Sendikayla Pazarlık Eden Telekom Yöneticisne Dayak

Haber-iş Sendikası'yla Toplu Sözleşme Görüşmelerini Yürüten Yöneticilerden Biri Evinin Kapısını Çalarak, 'Arabanıza Çarptık, Aşağı Gelir Misiniz' Diyen 4 Kişi Tarafından Sokak Ortasında Dövüldü.

Türk Telekom adına Haber-İş Sendikası’yla toplu sözleşme görüşmelerini yürüten yöneticilerden biri 29 Ekim’de evinin kapısını çalarak, "Arabanıza çarptık, aşağı gelir misiniz" diyen 4 kişi tarafından sokak ortasında dövüldü. M.B. adlı Türk Telekom yöneticisi polise giderek şikayetçi oldu.

TARİHİNİN ilk grevini yaşayan Türk Telekom’da sular durulmuyor. Haber-İş Sendikası’nın grevi başlamasıyla fiber optik kabloları sabotaja uğrayan Türk Telekom’da pazarlıkları yürüten üst düzey bir yönetici, gece evinden çıkarılarak sokak ortasında dövüldü. Telekom, bu yüzden sözleşme masasından kalkmayı değerlendiriyor. Türk Telekom insan kaynaklarında maaşlardan sorumlu müdür ve aynı zamanda sendika ile görüşen yöneticilerden biri olan M. B. gece yarısı 4 kişi tarafından dövülerek yaralandı.

ARABANIZA ÇARPTIK: Alınan bilgiye göre, M.B. 29 Ekim gecesi Keçiören’deki evinde ailesiyle birlikte otururken kapı çalındı. Kapıyı çalan iki kişi aşağıdaki Toyota marka otomobilin kendisine ait olup olmadığını sordu. M.B.’ın arabanın kendisine ait olduğunu belirtmesi üzerine kapıdakiler, "Arabanıza çarptık lütfen aşağıya gelir misiniz" dedi. Bunun üzerine apar topar arabasının yanına inen M.B neye uğradığını anlayamadan sokak ortasında 4 kişinin saldırısına uğradı. M.B, olayın ardından Keçiören 100. Polis Karakolu’na giderek şikayetçi oldu.

TEHDİT EDİLİYORUM: M.B, polise verdiği ifadede, saldırı öncesinde hem ailesi hem kendisine ölüm tehditleri geldiğini belirtti. M.B, ifadesinde, "Bu olay olmadan önce hiç kimseyle bir düşmanlığım yoktu. Ancak, Türk Telekom’da toplu sözleşme görüşmelerine işveren adına katılan grupta ben de bulunuyordum. Saldırı, bu nedenle yapılmış olabilir" dedi. M.B., polislere 4 zanlının eşkalini verirken, telefonla kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditlerini de savcılığa iletti.

MASAYA OTURMAMA: Olayın duyulmasının ardından Türk Telekom yönetimi durum değerlendirmesi için bir araya geldi. Toplantıda, olayların artık saldırganlık boyutuna geçtiği ve bundan duyulan tedirginliğin personele de yansıdığı değerlendirilmesi yapıldı. Bazı yöneticilerin sendika ile bir daha masaya oturmama önerisinde bulunduğu ve Telekom’un bu olasılık üzerinde değerlendirme yaptığı öğrenildi. Evinin önünde 4 saldırganca dövülen M.B’nin olaydan önce de tehdit aldığı öğrenildi. Yaşanan son olayın ardından Telekom yöneticilerine silahlı koruma verilmesi kararı alındı. Ümit ÇETİN-Soner GÜREL

Haber-İş: Dayakla bizim ilgimiz yok

TELEKOM’DA grev kararı alan Türk-İş’e bağlı Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, dayak olayının sorumlusunun sendika olmadığını belirtti. Akcan, Hürriyet’e şunları söyledi: "Olayın muhatabı ben değilim. Bu devletin polisi, savcısı, güvenliği var. Her olumsuz olayı sendikaya ve işçiye mal ederek, işçileri anarşiye sevketmek istiyorlar. Olayı çirkefleştirmeye çalışıyorlar. Aynı konuda, Telekom’un İnsan Kaynakları’ndan sorumlu başkanı aradı, ona da aynı şeyleri söyledim. Bana ne, benim 26 bin üyem var. Sendikayı kötüleyecek bir yan bulsalar, onu da kullanacaklar. Bu dayak olayını işçi de patron da yapmış olabilir. Telekom yöneticilerini yapmadığını nereden bileyim."

Telekom’a çifte suç duyurusu

TÜRK Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom yetkilileri hakkında "sendikal faaliyetlere engel olmak" ve "iftira" suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Akcan yaptığı açıklamada, işverenin bir yandan greve saygılı olduğunu vurguladığını, diğer yandan da greve katılan işçilerin işlerini, greve katılmayan işçilere yaptırdığını savundu. Söz konusu uygulamanın suç olduğunu anımsatan Akcan, "İşveren greve olan saygısını işlerini Türk Telekom camiası dışında tamamen üçüncü kişi konumundaki taşeron firma elemanlarına yaptırarak ortaya koymaktadır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title