Haberler

Sebzede Bahar Ucuzluğu

Sebze fiyatları havaların ısınmasıyla birlikte düştü.

Sebze fiyatları havaların ısınmasıyla birlikte düştü. Kışın halde kilosu 2 liraya satılan salatalığın fiyatı 25- 30 kuruşa, kabağın fiyatı da 30 kuruşa kadar düştü.

İlkbaharla birlikte havaların ısınmasıyla ürün bollaştı. Gazipaşa- Anamur gibi daha ılıman iklime sahip bölgelerde ikinci ürün hasat edilerek, piyasaya sürüldü. Antalya'nın önemli sebze üretim merkezlerinden Demre'den yapılan ihracatın yavaşlaması nedeniyle de fiyatlar 'tepetaklak' oldu.

Demre Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, salatalık, kabak ve patlıcan ihracatının durduğunu, Macar türü biber ihracatında ise pazarın Fas, Ürdün ve İspanya'ya kaptırıldığını söyledi. Fahri Duran, Macar türü biberlerin en büyük alıcısının Balkan ülkeleri ve Rusya olduğuna dikkat çekerek, "Romanya başta olmak üzere bazı Balkan ülkeleri Türkiye'den Macar türü biberin alımını durdurdu. Fas, Ürdün ve İspanya gibi ülkelere bu pazarı kaptırdık" dedi.

Salatalık, kabak, patlıcan gibi ürünlerde de ihracatın durduğunu dile getiren Duran, şunları söyledi:

" Antalya'nın doğu ilçelerinde ikinci ürün salatalık, kabak ve patlıcan bolca çıktı. Geçen yıl ihraç ürünü olan dikenli salatalık para etmeyince, bu yıl üretici, normal salatalık üretimine geçti ama bu kez de ürün arzı gereğinden fazla arttı. Bu nedenle fiyatlar çok düştü. Üreticinin tek tesellisi şu anda domates. Tek dileğimiz domates fiyatlarının bu şekilde bir süre daha devam etmesi. Yoksa bu fiyatlarla üretici perişan olur, borçlarını ödeyemez."

DEMRE TOPTANCI HALİ FİYATLARI

Demre Toptancı Hali'nde salatalık 25-30 kuruş'tan, silor salatalık 80 kuruştan, kabak 30 kuruştan, Demre'nin en önemli ihraç ürünlerinden Macar çarli biberi 1 lira 20 kuruştan, Macar dolma biberi 1 liradan işlem görüyor. Halde geçen yıl nisan ayında Macar çarli biberi 2 liradan, Macar dolma biberi, 2.5 liradan kabak ve salatalık ise 50-60 kuruştan işlem görüyordu.

Demre Toptancı Hali'nde bu yıl fiyatı en çok artan ürünler olan patlıcan 70 kuruş, kapia biber 3 lira, yerli dolmalık biber 1 lira 70 kuruş, sivri ve çarli biberler 80 kuruştan işlem görüyor.

Bugünlerde üreticinin yüzünü güldüren tek ürün domates oldu. Geçen yıl bu günlerde 90 kuruştan satılan domatesin kilosu halde 1 lira 60 kuruştan, geçen yıl 1 lira 30 kuruş olan kokteyl domatesin kilosu da 2 lira 20 kuruştan işlem görüyor.

ANTALYA TOPTANCI HALİ FİYATLARI

Antalya Toptancı Hali'nde ise sivri biber 50 kuruş ile 1 lira 20 kuruş, domates 1.80 ile 3 lira, çeri domates 2.5 ile 5 lira, taze fasulye 2 ile 3.5 lira, salatalık 25 ile 50 kuruş, kabak 30 ile 60 kuruş, patlıcan 30 ile 80 kuruş arasından satılıyor. - Antalya / Demre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Demre Ürdün Fas Ekonomi Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title