Haberler

MHP'li Vekillerden, Ödül Töreninde Bakanlara Tepki

Vergi rekortmenlerine ödül vermek için Adana'ya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman ve Seyfettin Yılmaz, törenin yapıldığı salonda tepki gösterdi.

Vergi rekortmenlerine ödül vermek için Adana'ya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman ve Seyfettin Yılmaz, törenin yapıldığı salonda tepki gösterdi. Bakan Çağlayan, Adana'nın yeni çıkan Teşvik Yasası'ndan olumsuz etkilendiğini, kente yatırım yapılmadığını öne süren ve kendilerini 'şov yapmakla' suçlayan milletvekillerine, alkışlayarak, "Bravo" diye tepki gösterdi.

Adana'da Vergi Dairesi Başkanlığı, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Borsası tarafından, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla, vergi rekortmenleri, başarılı ihracatçılar ve yüksek tescil yaptıranlar için ödül töreni düzenlendi. Seyhan Oteli'nde düzenlenen törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Necati Çetinkaya, Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar, MHP Milletvekilleri Ali Halaman ve Seyfettin Yılmaz ile CHP Milletvekili Ümit Özgümüş'ün yanı sıra ödül alacak kişiler ve işadamları katıldı.

'VERGİ YÜKSEK DEĞİL'

Törende konuşan Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'de vergi yükünün algılandığı kadar yüksek olmadığını söyledi. Türkiye'de vergi yükünün OECD ülkelerinin ortalamasına göre düşük olduğunu aktaran Şimşek, şöyle konuştu:

"OECD'nin 34 üyesi var, bu ülkelerdeki vergi yükü oranı yüzde 34. Türkiye'nin ortalaması ise yüzde 26. Kurumlar vergisini yüzde 30'dan 20'ye düşürdük. Gelir vergisinde en yüksek oran yüzde 49.5'du. Bu oranı yüzde 35'e, en düşük vergi oranını da yüzde 22'den yüzde 15'e düşürdük. Asgari ücrette vergi yükünü, eşi çalışmayan 4 çocuklu bir aile için sıfıra indirdik. Akaryakıt üzerindeki vergilerin yüksek olduğu doğrudur, ama yükselttiğimiz şeklindeki algı yanlış. Sigarada vergi yükünü yükselttik, bunu çok doğru buluyoruz. Alkollü içkilerde de vergi yükü artmıştır, doğrudur. Vergilerin 56 milyarı eğitime, 50 milyar lirası kadar sağlığa gidiyor."

TEŞVİĞİ ANLATTI

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da Türkiye ekonomisinin başarılı olduğunu, bununla övündüklerini belirtti.

"Bu ülke için taş üstüne taş koyan, üretim yapıp, istihdam oluşturan herkes başımızın tacıdır" diyen Çağlayan, Avrupa'nın krizle boğuştuğu bir süreçte, Türkiye'nin cazibe merkezi olduğunu anlattı. Yeni çıkan Teşvik Yasası'na ilişkin bilgi veren Çağlayan, "Adana'nın 2'inci bölgede olması sıkıntı yaratmış diye bir şeyler duydum. Kent ayrımı yapılmadı. Bölgeler 61 ayrı kritere göre belirlendi. Sektörel teşvikler önemli. Burada bölgeler arasında bir fark yok. Gaziantep farklı bir yerde, çünkü bölgeden çok göç aldığı için farklı bir sonuç çıktı" dedi.

'SANA DERS VERİRİM'

Bu sırada salonda MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, oturduğu yerden "Sayın Bakanım, Adana'nın ithalat rakamlarını da açıklayın. Adana da çok göç alıyor" diye konuştu. Bunun üzerine Bakan Çağlayan, "Bu konuda ders verebilecek kapasiteye sahibim. Ders verebilirim. Sonra veririm" diye çıkışınca, Yılmaz da "Ders almaya niyetim yok" yok dedi. Bir süre daha konuşan Bakan Çağlayan, alkışlarla kürsüden indi.

SALONU TERK ETTİLER

Bakan Zafer Çağlayan ve Mehmet Şimşek, daha sonra vergi rekortmenlerine ödül vermek için yeniden kürsüye çağrıldı. Oturduğu protokol sırasından ayağa kalkan MHP Adana Milletvekili Ali Halaman da, bağırarak törenin siyasi şova dönüştürüldüğünü öne sürdü.

Etkinliği düzenleyenlerin buna alet edildiğini savunan Halaman, "Adana'ya ne yatırım yaptınız? 10 senede yatırım olmadı" diye konuştu. Bu sırada Seyfettin Yılmaz da ayağa kalkarak, "Adana'nın ve Türkiye'nin hali ortada" diye bağırdı. Milletvekillerine dönerek alkışlayan ve 'Bravo' diye bağıran Bakan Çağlayan da, "Asıl şovu kimin yaptığı ortada. Bu arkadaşları anlamak mümkün değil" dedi.

MHP'li milletvekilleri salonu terk ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP'li milletvekillerine tepki gösterdi. Adana'nın birlikteliğine değinen Çelik, yapılanları eleştirip, doğru bulmadığını açıkladı. Tören, ödüllerin verilmesiyle sona erdi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Seyfettin Yılmaz Mehmet Şimşek Çağlayan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title