Haberler

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iddiaları yalanladı

Güncelleme:

Kredi kartlarına taksit uygulamasının kaldırıldığına yönelik iddia kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İddiaları yalanlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz" dedi.

Sosyal medyada ortaya atılan "Kredi kartlarına taksit uygulaması sonlandırıldı" iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Çok sayıda haber sitesi konuyu manşetlerine taşırken, iddialara yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

ŞİMŞEK: BİZDEN DUYMADIĞINIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin iddiaları yalanlayan açıklamasını alıntılayan Bakan Şimşek, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk.

Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iddiaları yalanladı

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Mehmet Şimşek'in alıntıladığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan paylaşımda ise şu ifadeler yer alıyordu; "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz."

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iddiaları yalanladı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Maliye Finans Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

GAGS:

yıllardır hiç şaşmaz, önce yalan haber piyasaya sürülür.. vatandaşın nabzı ölçülür.. halkın tepkisi yükselince çıkıp açıklama yaparlar: "ne alaka yahu biz demedik, etmedik" falan.. sonra bir bakarsın ne olduğunu anlamadan yapmışlar olmuş.. halk duruma çoktan alıştığı için tepki göstermenin de faydasız olduğunu anlar ve kabullenir.. -the end-

426
28
yanıtYanıtla
GAGS:

bakın dikkat edin, kendileri el altından kamuoyuna bir haber çıkarıp sadece ona cevap veriyorlar.. milletin gündemine, muhalefetin iddialarına, kendileri hakkında yapılan ifşalara cevap verdiklerini gördünüz mü? hayır.. yapacaklarına yönelik bir haber çıkarıp, onu yalanlayıp daha sonra uygulamaya koyuyorlar.. 22 yılın özeti..

yanıt193
yanıt16
AbdulMetin:

GAGS; Anlayamadığın Millet 22 yılın özetine bakmıyor millet 100 Yılın özetine bakıyor, geçmişte yapılan hatalar şuan kilerin hata yapmasına yol açıyor... düzen aynı düzülen aynı... Sistemi eleştiren yok Sistem aynı sistem A mı seçeceksiniz B mi seçeceksiniz... A yı seçsen belli B yi seçsen Belli... bir tarafta güç ile zarar ziyan, diğer taraf gücü eline almak için ne kadar terörist vs millete düşmanlık etmek isteyen var ise orada, hangisini seçersen seç...

yanıt29
yanıt96
atilla çekiç:

İNAN BÜYÜK TESPİT SENKİ. YILARDIR BUDUR. ASKERLİK KISALINCA ASKERLİK BEDELLİ OLUNCA O ZAMAN ÇÖZMÜŞTÜK BU KURALI

yanıt30
yanıt3
GAGS:

abd. metin; ne var 100 yılın özetinde? bir türlü yıkamadıkları cumhuriyet var, bağımsızlık var, demokrasi var.. geçmişte yapılan hatalar menderes döneminde başladı ve bugüne kadar devam eden süreçte gelen her iktidar bu yolu tercih etti olay bu.. doğrusunu yapmak yerine cebine baktı her iktidar.. çürümüşlük, hainlik, düşmanlık arıyorsak 100 yıldan değil daha yakın tarihten sonrasını baz almak gerekir.. saygılarımla..

yanıt30
yanıt7
Onur Yener:

Şükürler olsun benim karnım 22 senedir doyuyor, evimde var arabamda ancak SAMAN fiyatlarında inanılmaz bir artış olduğu doğru, sizin karın ağrınız da o yüzden...

yanıt7
yanıt33
GAGS:

onur bey keşke saman yeseydiniz de sağlıklı beslenseydiniz.. belli ki birilerinin bazı(!) artıklarını yiyerek bugünlere gelmişsiniz.. umarım bu parazit yaşam mutluluğunuz devam eder.. bağlaçsız günler efendim..

yanıt39
yanıt6
Merdan:

Tipe bak yahu.

yanıt2
yanıt1
gunay yanug:

milletin kabusu oldunuz. emekliler sizi sandığa gömecek

125
21
yanıtYanıtla
Osman Öner:

Seçim öncesi çok zor, seçim den sonra

75
6
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title