Haberler

Hayısever İşadamı Eskiyapan, Kalp Krizinden Öldü

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Geçirdiği Rahatsızlık Sonucu Hastaneye Kaldırılan Nuh Çimentonun Kurucu Ortaklarından ve 22. Dönem Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan'ın Hayatını Kaybettiği Bildirildi. Eskiyapan'ın, Bugüne Kadar 10 Okul Yaptırdığı Öğrenildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılan Nuh Çimentonun kurucu ortaklarından ve 22. dönem Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan'ın hayatını kaybettiği bildirildi. Eskiyapan'ın, bugüne kadar 10 okul yaptırdığı öğrenildi.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 5 milyon TL'ye yaptırdığı ilköğretim okulunu önümüzdeki ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile açmaya hazırlanan işadamı ve CHP'den seçilip daha sonra Ak Parti'ye geçen 74 yaşındaki eski Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan, kalp krizinden yaşamını kaybetti. 

SABAH KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Nuh'un Ankara Makarnaları'nın ortağı, Nuh Çimento Fabrikası'nın kurucularından olan ve 1973-1985 yılları arasında aralıksız Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Muharrem Eskiyapan, eşi Gülten Eskiyapan ile Bodrum'un Gündoğan Beldesi'ndeki sahibi olduğu üç yıldızlı İstanbul Palace Otel'de kalıyordu. Ancak Muharrem Eskiyapan bugün saat 08.30'da banyoda kalp krizi geçirip, düşüp başını yere çarptı.

Gülten Eskiyapan, hemen eşinin danışmanı olan Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Kemal Ulusu ile otelin genel müdürü serdar Karcılıoğlu'na durumu bildirip, ambulans çağırmalarını istedi. Özel Bodrum Hastanesi'nden gelen ambulans görevlilerinin evli, iki çocuk babası Eskiyapan'ın kalbinin durduğunu belirledi. Olay yerinde Eskiyapan'ın duran kalbi suni tenefüs ve kalp masajı ile yeniden çalıştırıldı. Eskiyapan'ın kalbi kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi'nde ikinci kez durdu. Burada, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nejat Sönmez ile Anestezi Uzmanı Doktor Yelda Doğan'ın tüm müdahalelerine rağmen Eskiyapan, kurtarılamadı. Özel Bodrum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Beyin Cerrahı Operatör Doktor Abdullah Servet, Eskiyapan'ın öldüğünü duyurdu.

10 OKUL YAPTIRDI

Eskiyapan'ın, bugüne kadar 10 okul yaptırdığı öğrenildi.

Bodrum'da geçirdiği rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Muharrem Eskiyapan'ın Bodrum'a 12 derslikli ve 328 öğrenci kapasiteli bir okul yaptırdığını ifade eden Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, “Okulun açılış töreni için son hazırlıklar tamamlanmıştı. Bir hayırseveri kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Eğitim camiası ve yaptırdığı okullarda eğitim gören çocuklar onu unutmayacaktır.” dedi.

MUHARREM ESKİYAPAN

Nuh Ticaret ve Sanayi A.Ş, Nuh Çİmento ve Nuh Beton gibi çok sayıda şirketin kurucusu ve ortağı olan Muharrem Eskiyapan, Ankara Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı (1972-1985 yılları), Kocaeli Spor Kulübü Başkanlığı, Türk-Amerikan Business Education Culturel Derneği Kurucusu ve 22. dönem Kayseri Milletvekilliği yapmıştı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Eskiyapan'ın bugüne kadar yakınları ve şirketlerinin adını taşıyan 10 okul yaptırdığını bildirerek, “Bodrum'da yaptırılan 12 derslikli 328 öğrenci kapasiteli okulun inşaatına geçen yıl başlandı ve 1 milyon 200 bin TL'ye mal oldu. Okul, yarın düzenlenecek törenle eğitime açılacak” dedi.

“SABAH YÜRÜYÜŞE GELMEDİ”

Gündoğan Beldesi'nde, 5 milyon TL harcayarak kendi adına yaptırdığı 20 derslikli ilköğretim okulunun açılışını Ekim ayının ortalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte açmaya hazırlanan Eskiyapan, son bir yıl içinde dört kez kalınbağırsağından ameliyat geçirmişti.

Eskiyapan'ın danışmanı Kemal Ulusu, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Her sabah birlikte yürüyüş yapardık. Bu sabah yürüyüşe gelmeyince merak ettik. O sırada kalp krizi geçirdiğini öğrendim. Doktorlar, kendisini yaşatmak için ellerinden ne geldiyse yaptı” dedi.

Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi de Eskiyapan'ın beldelerine turistik tesis kazandırdığını hatırlatarak, herkes tarafından sevilen mütevazı bir kişi olduğunu söyledi.

Eskiyapan'ın cenazesinin ne zaman defnedileceği acı haberi alarak İstanbul'dan yola çıkan oğlu Nuh Eskiyapan'ın gelmesinin ardından belli olacağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title