Haberler

22 bin lira kesmedi! Memur-Sen, en düşük memur maaşının 30 bin liraya çıkarılmasını istiyor

Güncelleme:

2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme teklifini geçtiğimiz gün açıklayan Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın, katıldığı canlı yayında memur zammına ilişkin konuştu. Memur maaşlarının 30 bin liranın altında olmaması gerektiğini söyleyen Yalçın, "Bugün memurda 30 binin altına alan bir adamın hayatta kalma şansı yok. Kiraların bu kadar arttığı yerde. Memur nasıl ayakta kalabilecek? Bu ücretlerle bu saatten sonra ev ve araba alma şansı yok." dedi.

Memur Sen, hafta başında 2024-2025 yıllarını kapsayan memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme teklifini açıkladı. Memur-Sen, 2024'te yüzde 70, 2025'te ise yüzde 40 olmak üzere 2 yıl için toplamda yüzde 110 zam ve kamu görevlilerine aylık 7 bin 650 TL kira yardımı yapılmasını istedi. Dün akşam Habertürk canlı yayınına katılarak toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, en düşük memur maaşının 30 bin TL olması gerektiğini söyledi.

"HAYATTA KALMA ŞANSI YOK"

Kira artışlarına dikkat çeken Yalçın, "Bugün memurda 30 binin altına alan bir adamın hayatta kalma şansı yok. 30 binin altında olmaması gerekir. Kiraların bu kadar arttığı yerde. Memur nasıl ayakta kalabilecek? Bu ücretlerle bu saatten sonra ev ve araba alma şansı yok. 30 binin altında olmaması gerekir üstünde olması gerekir." dedi.

"EMEKLİLERLE İLGİLİ İYİLEŞTİRMEYE İHTİYAÇ VAR"

1 Ağustos'ta görüşmeleri başlayacak toplu sözleşmenin memur emeklilerini de ilgilendirdiğini belirten Yalçın, "Emeklilerle ilgili bir an önce iyileştirmeye ihtiyaç var. Çalışırken aldığınız maaşın mutlaka yüzde 75-80'nini alabilmeniz lazım ki, iyi kötü ayakta kalabilesiniz" ifadelerini kullandı.

"MEMURUN 1650 TL ALACAĞI VAR"

En düşük memur maaşının 22 bin lira olarak açıklanmasına değinen Yalçın, "En düşük maaş derken hizmetli maaşı ve bekar maaşı ifade edilir. Burada evli, eşi çalışmayan, çocuk yardımı, eş yardımı alan üzerinden hesaplandığı için 22 bin lira olarak ifade ediliyor. Memurlar olarak 1650 TL alacağımız var. Önce bu söz yerine getirilmeli" şeklinde konuştu.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ali Yalçın Memur Sen Memur Ekonomi Güncel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

500

Yorumlar (144)

Celal Karademir:

Bu ülkede de en iyi şartlar Memurda zaten bu rakamları çok rahatlıkla alıyorlar. Zaten bu Ülkede en büyük yük Memurlar Beş Milyon Memur çok fazla ve bu büyük yük Diğerleri ne yapsın işi gücü bırakıp Memura mı çalışalım bir kamu kurumunda çalışan biri olarak söylüyorum. Adaletli ve Adil olun ya herkes iyi olacak yada bir kesim değil.!

144
257
yanıtYanıtla
Kuseyri Kuseyri:

Memurlar bence çok maaş alıyor ve ekonomiye hiç bir katkıları yok işçi olarak üreten insanlara değer vermek gerekir Asgari ücreti en düşük memur maaşına endekslemek gerekir. Ve artık memurluğun ortadan kaldırılması gerekiyor

133
266
yanıtYanıtla
cuma korkmaz:

Memurun ekonemiye katkısı olmaz.Memur devlet demektir.Memurun olmadığı yerde devlet olmaz.Devletin olmadığı yerdede üretemezsin

yanıt126
yanıt52
gökhan tan:

birader, vasıfsız okumayan işçi memur kadar alacak ha?? komikleşme...

yanıt88
yanıt30
gökhan tan:

o memurlar olmasa hayat durur. işçi her türlü var. hertürlü satın alınır.

yanıt79
yanıt42
Blackened:

Memurluk ortadan kalkmalı diyen biri için söylenecek söz yok

yanıt70
yanıt27
Ömer Miraç Kunt:

ben itü mezunu mühendis olarak aylık 22 alıyorum 2 senelik iş tecrübemle. Arkadaşlar ben okudum ettim diyor. Pardon?.. 1 Kpss ile atanınca ismi okudum mu oluyor ben bile 22 alıyorum ama adamlar minimum 30 diyor farkımız olacak sen her türlü benim altımdasın benim okudumla senın okudugun bir değil kardeşim. Gel gör ki adamların kafası bunu almıyor. Ben mühendis olarak sizin gibi şımarmıyorum yeter bu hadsizlik son bulmalı susturmalılar. Asgari maaşlı insanlar ne yapsın o zaman? Ölsünler mi ?

55
276
yanıtYanıtla
ŞAŞKIN:

Kardeşim mühendis 4-5 yıl üniversite okumuş. En düşük memur da 4 yıl lisans mezunudur. Neden kendini bu kadar farklı ve üstün görüyorsun. Ben Kimyager'im düz memur olarak çalışıyorum mühendislik bu kadar ego yapmış olamaz.

yanıt199
yanıt20
ŞAŞKIN:

Bütün devlet memurları üniversite mezunu olarak kpss den atanmıştır. Mühendislik en kolay kazanılan bölümdür. Bu kadar ego sağlığına zarar verir

yanıt198
yanıt24
Halil Şenol:

Dostum itu den mühendis olarak mezun olup aylık 800 dolara çalışıyor olmanı hiç mi sorgulamadın?

yanıt0
yanıt0
Tüm 144 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title