Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Manisa

"Şundan emin olun ki 17 Aralık'ta Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarsızlık çıkararak milletin iradesiyle oluşmuş iktidarın görevden gitmesiyle ilgili hevesi olanların hevesleri kırıldı" "Türkiye kriz üretecek ekonomik zayıflıkta değildir" "Türkiye'de gördüğünüz gibi yaşanan şeylerden dolayı ekonomik.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Şundan emin olun ki 17 Aralık'ta Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarsızlık çıkararak milletin iradesiyle oluşmuş iktidarın görevden gitmesiyle ilgili hevesi olanların hevesleri kırıldı" dedi.

Zeybekci, Manisa programı kapsamında Vali Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti. Savaş'tan kentle ilgili sunum alan Zeybekci, Manisa'nın Anadolu için model bir kent olduğunu, bu kentin desteklenmeye devam edileceğini ifade etti.

Bir gazetecinin "17 Aralık sonrası gelinen süreç ve dinleme iddialarının Türkiye ekonomisinin dengelerini nasıl etkileyeceğini" sorması üzerine Zeybekci, 17 Aralık'tan itibaren sürekli olarak Türkiye'de ne yapılırsa yapılsın, ekonominin artık eski kırılgan yapıda olmadığını ısrarla vurguladıklarını anlattı. Türkiye'nin artık 2002 yılındaki gibi yüzde 7 binlik gecelik faiz, yüzde 100'lerdeki enflasyon ortamından, 750 milyon dolar IMF kredi alabilmek için meclis, hükümet ve bürokrasinin hizaya geçtiği bir ülke olmadığını söyledi.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"Türkiye bir kriz üretecek ekonomik zayıflıkta değildir, hakikaten çok üzülüyoruz bu olaylara. Milletin iradesiyle seçilmiş parlamentoya ve oradan çıkan hükümete ve göreve getirdiği başbakana, hükümet üyelerine, bir de şu var, iş dünyasını rahatsız eden ekonomiyi tamamen rahatsız eden bazı girişimler provokasyonlar manipülasyonlar var. Bunları üzülerek, ibret alarak gelecekle ilgili büyük dersler çıkararak izliyoruz. Şundan emin olun ki 17 Aralık'ta Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarsızlık çıkararak milletin iradesiyle oluşmuş iktidarın görevden gitmesiyle ilgili hevesi olanların hevesleri kırıldı. Türkiye'de gördüğünüz gibi yaşanan şeylerden dolayı ekonomik olarak bir sıkıntı yok, dengeler yerli yerindedir. Böyle olmaya da devam edecektir. Zaten inandırıcılığına da kaybetmiştir artık böyle şeyler."

Milletin siyasette görev değişikliği isterse önündeki seçimlerde kendi dizaynını yapacağını ifade eden Zeybekci, millet dışında dizayn etme hevesleri bulunanların heveslerinin kursaklarında kalacağına değindi.

Türkiye'de kur, faiz ve enflasyona yönelik loto tahminciliği yaptırıldığını, bu tahminler üzerinden de ekonominin manipüle edilmeye çalışıldığını savunan Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olmayacak. Gördüğünüz gibi zaten dün, bugün ekonomimizin dengelerinde herhangi bir rahatsızlık yoktur. Tedirginlik oluyor, insanlar tedirgin oluyor ama kamu maliyesi anlamında Türkiye, 28 AB üyesi ülke içinde 25'inden daha iyi. Böyle bir ülkeyi bu hale getirenlerden, ekonomik olarak sağlam temellere oturtanlardan Allah razı olsun diyorum. Şu anda bu kötü emeli olanları da Allah'a havale ediyorum." - Manisa

Kaynak: AA / Ekonomi

Abdurrahman Savaş Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title