Haberler

E Dönüşüm Sürecine Katkı Veren Genç Yazılımcılara Para Ödülü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türksat AŞ ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesinin ortaklaşa düzenlendiği "Yenilikçi e Devlet Proje" yarışmasında, üniversitelerin bilgisayar ve...

ARİFE YILDIZ ÜNAL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türksat AŞ ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesinin ortaklaşa düzenlendiği "Yenilikçi e-Devlet Proje" yarışmasında, üniversitelerin bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerinin öğrencileri, e-dönüşüm sürecinde "akıl teri"yle ödül kazanacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin e-dönüşüm sürecine genç yazılımcıların katkı sağlaması amacıyla yeni bir yarışma düzenleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türksat AŞ ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesinin ortaklaşa düzenlendiği yarışmaya, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerin bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerinde eğitim gören lisans öğrencileri katılabilecek.

Bilgisayar ve yazılım mühendisliği alanlarında eğitim alan lisans öğrencilerinin Türkiye'de e-dönüşüm sürecine ilgilerini çekmek, yenilikçi ve girişimci bir şekilde bilişim teknolojilerini kullanarak yeni proje, fikir ve çözüm üretmelerini sağlamak ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmeleri konusunda onları teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada birinciye 5 bin lira ödül verilecek. İkinci olacak üç proje 4'er bin lira, üçüncü olacak 5 ayrı proje ise 3'er bin lira ödül alacak. Bunun yanı sıra 5 ayrı kategoride "başarı ödülü" olarak biner lira ödül verilecek. Ayrıca, projelerin akademik danışmanlarına da para ödülü verilecek.

Yarışmaya bireysel veya grup halinde başvuru yapılabilecek. Yarışmada proje sayısı sınırlaması olmayacak. Öğrenciler, proje önerilerini 31 Aralık 2013 tarihine kadar online olarak teslim edebilecek. Projeler, ön elemeye tabi olacak ve eleme sonuçları 31 Ocak 2014 tarihinde açıklanacak. Proje sonuç raporları 15 Nisan 2014 tarihine kadar teslim edilecek. 17 Mayıs 2014'te proje sergisi düzenlenecek. Jüri üyeleriyle sergi davetlilerinin oylamaları sonucunda dereceye girenler açıklanacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru, süreç ve ayrıntılı bilgi için "http: //yarisma.turkiye.gov.tr" adresine başvurabilecek.

Ödül                                          Öğrenci Ödülü    Danışman Ödülü

Altın Madalya                 (1 adet)             5.000 TL       3.000 TL

Gümüş Madalya             (3 adet)             4.000 TL      2.000 TL

Bronz Madalya               (5 adet)             3.000 TL      1.000 TL

Başarı Ödülü                  (5 kategoride)   1.000 TL         750 TL

Başarı ödülleri

En İyi "Web Projesi" Başarı Ödülü

En İyi "Mobil Projesi" Başarı Ödülü

En İyi "Sosyal Medya Projesi" Başarı Ödülü

En İyi "Engelsiz Projesi" Başarı Ödülü

En İyi "Sunum" Başarı Ödülü - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

İhsan Doğramacı Türkiye Türksat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title