Haberler

Çin'in Jiangsu eyaletinin ithalat ve ihracatı 2023 yılının ilk beş ayında 2,05 trilyon yuana ulaştı

Güncelleme:

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin ithalat ve ihracatı 2023 yılının ilk beş ayında 2,05 trilyon yuana (yaklaşık 287,7 milyar ABD doları) ulaştı. Bu veri, söz konusu dönemde ülke toplamının yüzde 12,2'sini oluşturdu.

Çin'in Jiangsu Eyaletinin Dış Ticareti Ocak-Mayıs Döneminde Artış Kaydetti

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde yer alan Lianyungang Limanı'nda ihracat için gemiye yüklenecek araçların havadan çekilmiş fotoğrafı, 9 Mayıs 2023. (Fotoğraf: Geng Yuhe/Xinhua)

NANJİNG, 18 Haziran (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin ithalat ve ihracatı 2023 yılının ilk beş ayında 2,05 trilyon yuana (yaklaşık 287,7 milyar ABD doları) ulaştı. Bu veri, söz konusu dönemde ülke toplamının yüzde 12,2'sini oluşturdu.

Nanjing Gümrüğü'nden Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, eyaletin bu dönemdeki ihracatı 1,33 trilyon yuan olurken, ithalatı 717 milyar yuanın üzerinde gerçekleşti.

Jiangsu'nun Avrupa Birliği ülkeleri olan dış ticaret hacmi yılın ilk beş ayında yüzde 2,9 artışla 327 milyar yuana ulaştı. Öte yandan eyaletin, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ülkeleri ile olan dış ticaret hacmi ise yüzde 3,1 artarak 319,7 milyar yuan oldu.

Eyaletin ayrıca, Ocak-Mayıs döneminde Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkelerle olan ticareti yüzde 8,9 artarak yaklaşık 600,7 milyar yuana ulaştı.

Eyaletin mekanik ve elektrikli ürünler, cep telefonları, otomobil parçaları ve gemi ihracatı söz konusu dönem boyunca güçlü bir büyüme ivmesi gösterdi.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title