Haberler

CAT Firması Dünyada İlk Defa Termal Kameralı Telefon Yaptı

Güncelleme:

CAT firması dünyanın ilk termal kamerasını içinde bulunduran S60 ile teknoloji piyasasında daha güçlü olmaya çalıştığını gösterdi.

Adını daha çok dayanıklı iş makinaları, ülkemiz de ise özellikle kışlık botları ile duymaya alıştığımız Caterpillar, yani bilinen adıyla CAT markası şaşırtmaya devam ediyor.

Akıllı telefon piyasasında her gün yeni bir değişimin yaşandığı günümüzde, CAT firması da daha önce çıkardığı S40 ve S50 model akıllı telefonlarıyla 'bende varım' demişti. Ancak firma bu kez teknoloji devlerinin bile aklına gelmeyen bir projeye imza attı. Ve dünyanın ilk termal kamerasını içinde bulunduran S60 ile teknoloji piyasasında daha güçlü olmaya çalıştığını gösterdi.

İLK KEZ BİR CEP TELEFONUNDA TERMAL KAMERA VAR

İlk kez akıllı bir telefonda kullanılan termal kamera, 15 ile 30 metre mesafeden tarama yapabilmeyi mümkün kılıyor. Sadece fotoğraf çekmekle sınırlı kalmıyor aynı zamanda 640x840 boyutlarında video çekimine de imkan tanıyor. Görünüm açısından her yeni ürününde daha iyi olmaya çalışan CAT firması, bunu S60 ile daha görünür hale getirmiş durumda.

2 METREDEN DÜŞMELERE KARŞI DAYANIKLI

13 mp arka kamera, 5 mp ön kamera ve 1 mm kalınlığında Gorilla glass 4 ile kaplı bir ekrana sahip olan bu akıllı cihaz, telefonunu düşürmekten korkanların imdadına koşuyor. Firma ürün için 1,8 metreden düşmelere karşı zarar gelmeyeceği garantisini veriyor. Firmanın garanti vermese de bir başka özellik olarak öne çıkardığı ayrıntı ise 5 metreye kadar su geçirmezlik iddiası.

CAT S60 TELEFONUNUN ÖZELLİKLERİ

Telefonun diğer özelliklerine gelince, kullanıcısını doyuracak niteliklere sahip olduğu söylenebilir. Yaklaşık 4,7 inç büyüklüğünde, Snapdragon 617 işlemci, 32 gb depolama ve 3 gb RAM ile piyasadaki yerini alan telefon Android 6.0 Marsmallow ile çalışıyor. Termal kameralarda olduğu gibi sıcaklık derecelerini renklendirerek kullanıcılara sunan telefon, özellikle av merakı olanlar için her türlü görüş koşulunda büyük kolaylık sağlayacağa benziyor.

NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKACAK?

22-28 Şubat tarihleri arasında Barselona'daki Dünya Mobil Kongresinde tanıtımı yapılacak olan CAT S60'ın mayıs ayının sonunda Amerika'da 599 dolar, Avrupa'da ise 649 Euro gibi bir rakamla satışa sunulması bekleniyor.


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Caterpillar Termal Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (21)

Yerliye destek olun buna ihtiyaç var:

Venüs alın yerliye sahip çıkın kriz gelcek para dışarıya akmasın artık akıllanın dışarıda 500 tllik cihaza 3000 4000 vermeyinn

25
16
yanıtYanıtla
Tokmakci:

Yoksa sen mahmutmusun

yanıt1
yanıt0
nk03:

telfnda yazıo 5 meters thermal camera die siz sallamıssınız 15-30 mtre arası diye. . bir defa 15 -30 die bişy olmaz 25 -30 veya 15-20 metre dersin . . türkceye aykırı

5
5
yanıtYanıtla
Ahh Ahhh:

bizde ki fiyatı da o zaman 1500 $ olur herhalde. . .

7
1
yanıtYanıtla
ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ:

TERÖR ÖRGÜTLERİ GÜZEL KULLANIR. . .

7
1
yanıtYanıtla
MHP Rize:

İsrail Malı

1
6
yanıtYanıtla
Ercan:

CAT amerikan değilmiydi.

yanıt1
yanıt0
asd:

cat amerikan firmasıdır kaliorniya menşeilidir. sen ise boş konuşan boş menşeili bomboş birisin. .

yanıt5
yanıt0
qwerty:

yok yok papua yeni gine malı :) sen nerenin malısın?

yanıt9
yanıt1
tringo:

Türkler yapar yaptimi iyi yapar yaşa türk mucitleri

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title