Haberler

Büyükhanlı 'Krizde Rezidans Yapamam' Dedi, Edip İplik 200 Milyon Euro'ya Ortak Arıyor

Güncelleme:

Küresel Krizin Etkisiyle Satış Yapamazsam Tedirginliği Yaşayan Büyükhanlı Gyo, Eski Edip İplik Fabrikası Üzserinde Gerçekleştireceği Rezidans Projesine Başlamak İstemeyince Ortaklık Bitti.

Küresel krizin etkisiyle satış yapamazsam tedirginliği yaşayan Büyükhanlı GYO, eski Edip İplik fabrikası üzserinde gerçekleştireceği rezidans projesine başlamak istemeyince ortaklık bitti.

Eski fabrikası üzerinde AVM ve rezidanstan oluşan bir proje gerçekleştirme planları yapan Edip İplik Sanayi ve Ticaret, Büyükhanlı ile aldığı ayrılık kararının hemen ardından yeni ortak arayışına girdi. 50 bin metrekarelik satılabilir alana sahip olacak olan rezidansın toplam 200 milyon Euro gelir yaratacağını dile getiren şirket ortağı Kenan Koç, "Anlaşmamız ruhsat alındıktan sonra inşaatın başlayacağı yönündeydi. Ruhsatı adık ama Büyükhanlı, ’Krizde satamayız’ diye başlamak istemedi. Yeni ortak arıyoruz" dedi.

Bu krizin biteceği yok

Büyükhanlı ile gelirin yüzde 55’i müteahhitte kalacak şekilde anlaşma imzaladıklarının altını çizen Koç şöyle devam etti: "Romanya’da da çok büyük müteahitlik işleri olan Büyükhanlı bu ortamda rezidans yapımına başlamak istemedi. Bize dönüp ’Sen kendine yeni bir gelşiştirici bul’ dedi. Bizden giden ’Ocak ve Şubat’ta krizin durumuna bakalım’ teklifine de ’Bu krizin biteceği yok’ diye yanıt verdi. Biz de şimdi özgür olarak yeni bir ortak bulacağız." Rezidans için eski ortak Büyükhanlı GYO ile başta koydukları 200 milyon Euro’luk satış bedelini yakalayamama ihtimaline de dikkat çeken Koç şunları söyledi: "Projenin içindeki alışveriş merkezini açacağımız Ağustos ayından sonra ya yeni ortakla, ya projeye sadık kalınmak şartıyla arsayı satarak projeye başlayacağız. Gelir paylaşım gibi bir modelle ortak olacak kimseyi bulamasak bile alışveriş merkezi bitip işler düzene girince projeyi kendimiz bitireceğiz."

30 milyon Euro’ya mal olacak

KRİZ ortamında yapılacak anlaşmanın gelir paylaşımı üzerinden gerçekleşmesi durumunda paylarda büyük değişiklik beklemediğini de dile getiren Koç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Rezidansın inşaat maliyetinin 30 milyon Euro civarında olması bekleniyor. Projede bir otel de yapılabiliyor. Alışveriş merkezi zaten iyi gidiyor. Kontratların yüzde 51’ini şimdiden tamamladık. Diğer bölüm için de ciddi bir şekilde görüşüyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title