Haberler

Baü'den Turizm Kongresi

Balıkesir Üniversitesi (Baü) Tarafından Bu Yıl Üçüncüsü Düzenlenen ve İki Gün Sürecek Olan, "Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi" Açılış Oturumu Yapıldı. Kongrede Konuşan Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Balıkesir'imiz İçin, Gerektiğinde Taşın Altına Elimizi Koyarız" Dedi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve iki gün sürecek olan, "Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi" açılış oturumu yapıldı. Kongrede konuşan Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Balıkesir'imiz için, gerektiğinde taşın altına elimizi koyarız" dedi.

BAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl 3.sü düzenlenen Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi'nin açılış oturumuna, Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet Huduti, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan ve İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı ile rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve turizm bölümü öğrencileri katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan BAÜ Turizm Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, ilki 2004 yılında yapılan kongrenin üçüncüsünü düzenlemenin gururunu taşıdıklarını söyledi. Avcıkurt, kongre sürecinde Türkiye'nin turizme dair sorunlarının görüşüleceğini bildirdi. Belediye Başkanı Sabri Uğur, kongrenin ilerleyen yıllarda daha büyük katılımlarla gerçekleşmesini diledi. Başkan Uğur, "Bu anlamda kongrede emeği geçen herkesi kutlarım. Görevde olduğum süre içinde Balıkesir'in ve üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Herhangi bir kurumda yada yerde Balıkesir Üniversitesi mezunları karşımıza çıktığı zaman gurur duyuyoruz. Düzenlenen kongrenin her sene daha da büyüyen bir kongre şöleni haline gelmesini diliyorum. Turizm Otelcilik bölümünün imkanları ile gerçekleştirdiği bu kongreye ilerleyen zamanlarda bizler de destek olmaya hazırız. Gerektiğinde taşın altına elimizi koyarız. Üçüncüsü düzenlenen Turizm Kongresinin dördüncüsünde de beraber olmayı diliyorum" dedi.

Vali Selahattin Hatipoğlu ise Balıkesir'in önemli bir turizm merkezi olduğuna dikkat çekti. Hatipoğlu, "Balıkesir turizm hareketinin başladığı yerdir. Özellikle deniz turizmi ve termal turizm açısından önem gösteren ilimizde Turizm Kongresi düzenlenmesi önemlidir. Geçen yıl 100 bin yabancı turist şehrimizi ziyaret etti. Fakat biz bu sayıyı yeterli görmüyoruz ve arttırmak için çalışıyoruz. Turizm kongresi her yıl düzenlenecektir. Ancak 4 yada 5 yılda bir bu kongrenin uluslararası bir pozisyonda olmasını dilerim" dedi.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, düzenlenen 3. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi'nin turizm açısından faydalı olacağını belirterek, gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı olarak düzenlenmesi için çalışacaklarını söyledi. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Şerif Saylan, Vali Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Sabri Uğur'a birer teşekkür plaketi verdi. Turizm Otelcilik Yüksek Okulu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği kongreyi, Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu yönetti. Kongreye, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şeyda Odabaşı, Balçova Termal Otel Genel Müdürü Turabi Çelebi, TUREB Yürütme Kurulu Başkanı Şerif Yenen de konuşmacı olarak katıldılar. BAÜ öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, turizm sektörünün uygulama alanının az olduğuna dikkat çekti. Hacıoğlu, "1975'den beri çalışıyoruz. Türkiye'de 55 bini aşkın genç turizm eğitimi alıyor. Dün, Adıyaman Üniversitesi'nde turizm ile ilgili bir bölüm daha açıldı ve bu bölümlerin sayısı 39 oldu. Bu kongre sonunda 40'ı bulabilir. Bu kongrenin başlaması ile birlikte turizm öğrencilerimiz kongre ve toplantı derslerinin uygulamasını da yapıyorlar. Üniversitemiz turizm öğrencilerinin uygulama mutfağına ihtiyaçları var. Bu oldukça yüksek maliyetli bir durum. Bu kongreye destek vereceğini söyleyerek elimi taşın altına koyarım diyen Belediye Başkanımıza sözünü hatırlatarak böyle bir uygulama mutfağı için yardımlarını rica ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı temsilen kongreye katılan Şeyda Odabaşı ise çeşitli istatistiksel bilgilerle kongreye katılanları bilgilendirdi. Özellikle profesyonel turist rehberliğinin önemine değinen Odabaşı, bu konuda çalışmalar yapıldığını söyledi. Kongrede yapılan konuşmaların ardından BAÜ Turizm Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri hazırladıkları slayt gösteri ile Hazerfan Ahmet Çelebi'den Çanakkale Savaşı'na kadar kısa bir tanıtım filmi sundu. Değişik üniversitelerden çok sayıda temsilcinin konuşma yapacağı, "3. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi" 19 Nisan tarihinde sahil gezisi ile sona erecek.

(BD-YU-) 17.04.2008 16:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title