Haberler

Bakan Yeğeni Diyarbakırspor'a 5 Milyon Yatırdı

Yaklaşık 2 Ay Önce Diyarbakırspor'un Başına Geçen Çetin Sümer, "Bugüne Kadar Yönetimdeki Arkadaşlarımızla Transferler, Tesislerin Yenilenmesi ve Ulaşım İçin Cebimizden 5 Milyon Tl Harcadık." Dedi.

Yaklaşık 2 ay önce Diyarbakırspor’un başına geçen Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yeğeni Çetin Sümer, “Bugüne kadar yönetimdeki arkadaşlarımızla transferler, tesislerin yenilenmesi ve ulaşım için cebimizden 5 milyon TL harcadık. Kulübün kalıcı gelirlere ihtiyacı var. Siyaseti spora karıştırmayacağız. Ancak toplumsal barış için Diyarbakır spor da elinden geleni yapacaktır” dedi.

DİYARSBAKIRSPOR’da göreve geldikleri 26 Haziran’dan bugüne kadar kulüp için 5 milyon TL harcayan Başkan Çetin Sümer ve yönetim kurulu 18 milyon TL’lik borcu olan kulübü kalıcı gelirlerle düzlüğe çıkarmaya çalışıyor. Diyarbakır Milletvekili ve Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yeğeni olan Çetin Sümer, “Sayın Bakan da bize çok destek oluyor. Kulübün kalıcı gelirlere ulaşması için çalışıyoruz. Transferler, ulaşım ve tesisler için 2 ayda kulübe 5 milyon TL yatırım yaptık. Siyaseti spora karıştırmayacağız. Ancak toplumsal barış için Diyarbakır spor da elinden geleni yapacaktır” dedi.

Otobüs bile aldık

Yaklaşık 2 ay önce göreve geldiklerini vurgulayan Çetin Sümer, şöyle konuştu: “26 Haziran’da göreve geldik. Kulübün çok borcu vardı. Diyarbakırspor’un futbolcu alacaklarıyla birlikte 18 milyon TL’ye yakın borcu var. Futbolcularımızın neredeyse hepsinin sözleşmesi bitmişti. 26 futbolcu transfer ettik. Bu futbolcuların bonservis bedelleri için 4 milyon TL’den fazla para harcadık. Bunun yanı sıra kulübe ait tesislerin de yenilenmesi gerekiyordu. Çünkü Süper Lig’de oynayacak bir takımın daha iyi tesislere ihtiyacı vardı. Ayrıca takım için de yeni bir otobüs aldık. Tesis ve otobüs masrafları için de 700 bin TL giderimiz oldu. Bunları ben ve yönetici arkadaşlarım kendi cebimizden ödedik.”

Diyarbakırspor’un borçları için valilikle de görüştüklerini dile getiren Çetin Sümer, şu bilgileri verdi: “Sayın Bakan Mehdi Eker de kulübe destek oluyor. Ben de kendisinin yeğeniyim. Kulübü hep birlikte düzlüğe çıkaracağımıza inanıyorum. 14 milyon 150 bin TL’lik resmi borç bulunuyor. Bunun yanı sıra futbolcuların geçmiş dönem alacakları da 3 milyon 500 bin TL’yi geçiyor. Toplam borç ise 18 milyon TL’yi buluyor. Bu parayı bir şekilde ödememiz gerekiyor. Ancak bazı futbolcu alacaklarının daha düşük olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun için de inceleme başlattık. Borç elbet ödenecektir.”

Kalıcı gelirler

Kulübün gelecekte daha başarılı olması için kalıcı gelirler peşinde olduklarını belirten Çetin Sümer, projelerini şöyle anlattı: “Yayın ve İddaa gelirlerinin yanı sıra kalıcı gelire ihtiyacımız var. Turkcell ile göğüs reklamları konusunda anlaşmaya vardık. Sırt reklamı için de Türkiye’nin iki büyük markasıyla görüşüyoruz. Şu an için tek gelirimizi Diyarbakır Otogarı’ndan elde ediyoruz. Buradan aylık 2 bin TL’lik bir gelire sahibiz. Kombine kart satışlarımız oldukça iyi. Farklı sponsorluk anlaşmaları için de çalışmalarımız devam ediyor.”

Diyarbakır spor da ‘store’lar açıyor

ÖNÜMÜZDEKİ dönemde lisanslı taraftar ürünleri için de mağazalaşmaya gideceklerini açıklayan Çetin Sümer, “Diyarbakır Store mağazaları için düğmeye basacağız. Bu mağazalarda takımın lisanslı taraftar ürünlerini satacağız. Forma satışlarının yanı sıra farklı taraftar ürünleri üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde ilk mağazamızı Diyarbakır’da açacağız” dedi.

Toplumsal barış için bir şey yapabilirsek ne mutlu bize

DİYARBAKIRSPOR’un bölge halkı için çok önemli olduğunu söyleyen Çetin Sümer, şu değerlendirmeyi yaptı: “Spora siyaseti karıştırmamak gerekiyor. Ancak Diyarbakırspor’un toplumsal barış için önemi de büyük. Bu barışa Diyarbakır spor da katkı sağlayacaksa ne mutlu bize. Çünkü kentin iç dinamiklerini harekete geçirecek bir kulübüz. Bu konuda Diyarbakır spor da elinden geleni yapacaktır. Bölge halkının sevinç kaynağı futbol kulübü ve spordur. İllegal düşüncelerden çok spor bütünleştirici olduğu için kentte güzel bir atmosfer yaratabiliyoruz. Büyük takımların da şehre gelmesi ekonomiyi olumlu yönde etkiliyor.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title