Haberler

AKP Bastırdı, Türk-iş'i Kumlu Kazandı

Türk-iş 20'inci Olağan Genel Kurulu, Yapılan Seçimlerin Ardından Sona Erdi. Seçimi, 361 Delegeden 214'ünün Oyunu Alan Tes-iş Başkanı Mustafa Kumlu Kazandı.

Türk-İş 20’inci Olağan Genel Kurulu, yapılan seçimlerin ardından sona erdi. Seçimi, 361 delegeden 214’ünün oyunu alan Tes-İş Başkanı Mustafa Kumlu kazandı.

Altı yıl başkanlık yapan Salih Kılıç ise 147 oy aldı. Kılıçseçim sonrası yaptığı konuşmada "Sendikacılığımı burada noktaladım. Gördüğüm desteğe teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAHISLAR GEÇİCİ:

Demokrasinin en önemli unsurunun seçimler olduğunu belirten Salih Kılıç, seçimlerin sonucuna saygı duyduğunu kaydetti. Kılıç, "Başarı işçi hareketinin olacak. Şahıslar gelip geçicidir" dedi. Kılıç’ın listesindeki Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan ise, seçilen yönetimin arkasında olduklarını belirtti.

ATEŞTEN GÖMLEK:

Türk-İş’in yeni başkanı Mustafa Kumlu da seçimle birlikte delegelerin şahsına ve arkadaşlarına "ateşten gömleği" giydirdiklerini söyledi. Kumlu, şunları söyledi: "Delegelerin desteği ile engel tanımayacağız. Benim ekibim farklı konfederasyon anlayışına sahip. Konfederasyon, sendika şubelerine ’baba’ görevi yapması lazım" dedi. 30 yıllık sendikacılık hayatında koltuğa sarılıp kalmadığını belirten Kumlu, bundan sonra da kalmayacağını ve istendiği zaman teslim edeceğini söyledi. Kumlu, Genel Kurul kararları doğrultusunda Türk-İş’in laik, demokratik cumhuriyetin bekçisi olacaklarını kaydetti. Kılıç taraftarları, Genel Kurul’da AKP hükümetinin Kumlu lehine el altından müdahil olduğunu ve delegeleri baskı altında tuttuğunu ifade etmişlerdi. AKP’ye yakın olduğu şeklindeki eleştirileri de yanıtlayan Mustafa Kumlu, herhangi bir partinin değil demokrasinin bekçisi olacaklarını söyledi.

LİSTESİ DE KAZANDI:

Kumlu’nun listesindeki isimlerin tümü yönetim kuruluna girdi. Kumlu’nun listesindeki Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel 196 oyla, Genel Sekreterliğe, Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 243 oyla Genel Mali Sekreterliğe, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul 209 oyla Genel Eğitim Sekreterliğe, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak ise 183 oyla Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği’ne seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title