Haberler

Eğitimiş: Sanat Dersleri İki Saate Çıkarılsın

Eğitimiş, Sanat Eğitiminin Bireyin Yaratıcı Güç ve Potansiyellerini Eğitmek, Estetik Düşünce ve Bilinci Örgütlemek İçin Gerekli Olduğunu Vurguladı.

Eğitimiş, sanat eğitiminin bireyin yaratıcı güç ve potansiyellerini eğitmek, estetik düşünce ve bilinci örgütlemek için gerekli olduğunu vurgulayarak, okullardaki resim derslerin en az iki saat ve zorunlu olması gerektiğini bildirdi.

ANKARA Eğitimiş, sanat eğitiminin bireyin yaratıcı güç ve potansiyellerini eğitmek, estetik düşünce ve bilinci örgütlemek için gerekli olduğunu vurgulayarak, okullardaki resim derslerin en az iki saat ve zorunlu olması gerektiğini bildirdi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitimiş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, tüm resim öğretmenleri adına yaptığı "Bir Saatim Daha Olsa..." başlıklı yazılı açıklamada resim derslerinin daha verimli ve işe yarar geçebilmesi için ders sayısının en az iki saat ve zorunlu olması ayrıca, okullarda atölye standardının getirilmesi gerektiğini belirterek şu noktalara dikkat çekti:

"Birinci sınıftan itibaren sanat eğitimi derslerinin alanında uzman olan resim öğretmenlerince verilmesi, görsel sanatlar öğretmenlerinin atamalarının arttırılması, teknoloji tasarım derslerinin resim öğretmenlerinin maaş karşılığı girebileceği dersler arasına alınması gerekmektedir."(ANKA)

(EYL/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title