Haberler

Durmuş Günay Biyografisi

Durmuş Günay
Doğum YeriIsparta / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1953

Durmuş Günay Kimdir ?

1953 te Isparta’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Isparta’da yaptı. 1976’da İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Makina Mühendisi olarak mezun oldu. 1980’de, Ege Üniversitesi’nde yüksek lisans, 1986’ da Dokuz Eylül Üniversitesi’nde doktora öğrenimini bitirdi.

Bir süre mühendislik yaptı. Daha sonra akademik hayata geçti. Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık akademisinde Asistanlık ve Akdeniz Üniversitesinde öğretim görevliliği yaptı. Yükseköğretim Kurulu / Dünya Bankası, MYO projesinde, Ankara’da, uzman olarak çalıştı. Bir süre yurt dışında, İngiltere’de, bulundu. 1986’da Yardımcı Doçent, 1991’de Doçent oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. 1999’da, Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde, profesör oldu. 2000-2008 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak çalıştı.

Mayıs 2004-Mayıs 2007 arasında, Tarım Bakanlığında ve Ulaştırma Bakanlığında Bakan danışmanlığı yaptı.

Akademik kariyerini yaptığı Mühendislik, Mekanik, alanının yanı sıra, Bilim ve Teknoloji Felsefesi, yükseköğretim ve diğer kültürel alanlarda makale ve kitap şeklinde yayımlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

Şubat 2008 yılında Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine atandı. Mart 2008’de Yükseköğretim Kurulu Yürütme Üyesi olarak seçildi. Halen Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi olarak çalışmaktadır.

Prof. Dr. Durmuş Günay Mühendislik alanındaki akademik çalışmalarının yanında, toplumsal ve kültürel konularla da ilgilendi. Bilim Felsefesi, Teknoloji Felsefesi, Bilim Tarihi, Üniversite ve Yükseköğretim konularında çalışmalar ve yayınlar yaptı ve konferanslar verdi. Üniversitede, mühendislik derslerinin yansıra, Bilim Felsefesi ve Bilim Tarihi dersleri de verdi. Üniversitenin anlamı, özellikle Türkiye üniversitelerinin yapısı, sorunları ve yeniden düzenlenmesi üzerine çalışmalar yaptı.

title