Haberler

Durdu: Taciz İddiasındaki Gelişme Vahim Boyuta Ulaştı

Güncelleme:

Urfa İl Kadın Platformu, lise öğrencisine yönelik taciz iddiasında şüphelilerin serbest bırakılmasını vahim bir olay olarak değerlendirdi.

Urfa İl Kadın Platformu geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan 16 yaşındaki liseli 2 kız öğrencinin 2 öğretmeni ve erkek arkadaşı tarafından cinsel saldırıya uğramasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada yaşananlar kınandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Temsilciğinde yapılan açıklamayı Urfa İl Kadın Platformu adına İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa İl Eş Başkanı Nalan Durdu yaptı.

Durdu, "Her yıl binlerce çocuğun cinsel taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kaldığı ülkemizde çocuk hakları savunucusu olmak ve evrensel çocuk haklarının ivedilikle ülkemizde kullanır hale getirilmesini talep ediyoruz. Toplumsal yaşamın her alanı neredeyse çocuklar için birer hak ihlali alanına dönüşmüş durumdadır. Çocuklar için en güvenilir yerler dediğimiz oyun parkları bile çocukların yaşam hakkını elinden alan tehlikeler barındırır hale gelmiştir. İlimizde 16 yaşlarındaki liseli 2 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 2 kez çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 öğretmen, Karaköprü Kaymakamlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 16 yaşındaki G.A. isimli kız öğrenci, rehberlik öğretmenine okulun müdür yardımcısı H.T. ile edebiyat öğretmeni M.K. ve sevgilisi olduğu iddia edilen adı açıklanmayan bir kişinin cinsel saldırısına uğradığını anlatması üzerine polis, 2 öğretmeni gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen öğretmenler, geçen hafta sevk edildikleri mahkemede adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. G.A. ise, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait kız yurduna yerleştirilip korumaya alındı" dedi.

KİŞİLER YARGI KARŞINA ÇIKARILMALI

Türkiye'deki hak ihlallerinin 122'sini çocukların yaşam haklarının ihlali oluşturduğunu ve bu 122 ölümün 13'ünde intihar iddiası mevcut olduğunu ifade eden Durdu şunları kaydetti: "8'i kolluk güçlerinin müdahalesi sonucu olmak üzere; toplam 640 çocuk çeşitli şekillerde yaralanmaya maruz kalmıştır. Yine bu yılın ilk 3 ayında 205 çocuk gözaltına alınmış 18'i tutuklanmıştır. 872 çocuk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir eğitim kurumu tarafından "potansiyel suçlu" çocuklar olarak kurumun internet sayfasında fişlenerek teşhir edilmişlerdir. Taciz, tecavüz ve işkenceye uğradığını iddia eden toplam 107 vakanın 100 tanesi devletin gözetimi ve denetimi altında bulunan gözaltı yerleri, cezaevleri, yurtlar ve okullarda bu iddiaların yaşandığını belirtmişlerdir. Gözaltı ve cezaevlerinde taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kalan çocuk sayısı 57. Devlet kurumlarında (okul, yurt) taciz, tecavüz ve işkence iddiası ise 43. Bizler Urfa'da yaşayan kadınlar olarak çocuklara yönelik taciz ve tecavüz iddiaları ile tartışılan kişi ve kurumların Adalet Bakanlığınca yeterince araştırılıp, incelendiğini düşünmüyoruz. Bu olayda adı geçen kişilerin yargı karşına çıkartılarak gerekli cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ediyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title