Haberler

Durak'a 'Seçim' Soruşturması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 'Seçim Kanunu'na Muhalefet' İddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına İfade Verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 'Seçim Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi.

Durak, bugün saat 14.30 sıralarında adliyeye gelerek, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yerel seçimden önceki süreçte, 'Seçim Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla hazırlanan rapor doğrultusunda Cumhuriyet Savcısına ifade verdi.

Durak, ifade sonrası adliyeden çıkarken yaptığı açıklamada, geliş nedeninin 'Seçim Kanunu'na muhalefet' olduğunu söyledi.

Gazetecilerin adliyeye geliş nedenini de kendisinin bildiğini belirten Durak, 've o konuda da bir iki şey söylemek istiyorum. Benim hakkımda bugüne kadar yani 47 yıllık geçmişimle ilgili bir tek dahi yolsuzlukla ilgili, rüşvetle ilgili bir tek iftira ve itham yok. Ne var? Dedikodu var' dedi.

Daha önce adliyeye gelerek başvuruda bulunduğunu anımsatan Durak, şöyle konuştu:

'Başvurumda benimle ilgili yüz kızartıcı bir suçum varsa kim ne biliyorsa söylesin diye bu dilekçeyi verdim. Ne oldu, yine bir şey yok. Yani suç yok, suç iddiası yok. O zaman nasıl aklanayım ben? Karalayan yok ki aklanayım. Dedikodu var. Burada bir kez daha söylüyorum. Hakkımda kim ne biliyorsa, sadece Adana'da değil Türkiye genelinde söylesin. Artık Türkiye geneline taşıdılar bu işi. Bu iftiracıların ben peşini bırakmayacağım, göreceksiniz.'

Durak daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlamadan avukatlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı. Aynı konuyla ilgili olarak dün de Genel Sekreter Hasan Gülşen, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Kültür Sanat Daire Başkanı Necati Sultan, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Fen İşleri Daire Başkanı Nermin Akray, eski Altın Koza AŞ Genel Müdürü Fevzi Acevit, belediyenin aylık olarak yayımladığı Önce Adana Gazetesi'nin İmtiyaz sahibi Necmettin Uçar ve gazetenin eski imtiyaz sahibi Selahattin Sekin, Cumhuriyet Savcısına ifade vermişti.

(AG-ECN-SA) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300 Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title