Haberler

Dünyanın En Büyük Fuarına Bursa'dan Yoğun Katılım

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ‘Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı’na (InnoTrans 2014) katılan iş dünyası temsilcileri Bursa’ya döndü.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 'Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı'na (InnoTrans 2014) katılan iş dünyası temsilcileri Bursa'ya döndü.

Bursa iş dünyası, alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan İnnoTrans fuarını mercek altına aldı. BTSO'nun 16 makro projesinden birisi olan Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında bir fuara ilk defa kaldırılan özel uçakla Berlin'e giden Bursalı firmalar, raylı sistemler teknolojisinde gelinen son noktayı inceledi. Programa, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça ve 150'ye yakın Bursalı firma katıldı. Kafilede yer alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı daire başkanları ve danışmanlar, Bursalı iş adamları ile tek tek tanışarak, sektördeki talepleri ve sıkıntılarını dinledi.

FUARDA BURSALI 5 FİRMA BOY GÖSTERDİ

ExpoCenter'da iki yılda bir düzenlenen InnoTrans Fuarı'na katılan firmalar, demiryolu taşımacılığındaki yenilikleri, donanım ve sistemler ile ilgili önemli bilgiler aldı. Bursa iş dünyası temsilcileri, Türkiye'nin de yer aldığı 55 ülkeden 2 bin 758 firmanın katıldığı fuarı 3 gün boyunca dolu dolu inceleme şansı yakaladı. Ayrıca Bursa protokolü de fuarda stant açan Bursalı 5 firmayı da ziyaret etti. Durmazlar Makine, Sazcılar ve Hüroğlu Otomotiv ve Laspar firmasıyla BURULAŞ'ın standını gezen heyet, TCDD'nin standını da gezerek, Genel Müdürü Süleyman Karaman ile fikir alışverişinde bulundu.

Karaloğlu, BTSO'nun Küresel Fuar Acentesi Projesi ile gerçekleştirdiği organizasyonun iş dünyası açısından faydalı geçtiğini belirterek, başarılı organizasyonu sebebiyle teşekkür etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa firmalarının Berlin'deki fuara güzel bir çıkarma gerçekleştirdiğini anlatarak, Küresel Fuar Acentesi Projesi'nin Türkiye ve Bursa için örnek bir proje olduğunu dile getirdi.

"FUAR VERİMLİ GEÇTİ"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının yurt dışındaki önemli organizasyonlarına katılarak, sektörlerindeki son gelişmeleri yakından görme ve tanıma imkanı sağladığını anlattı. Burkay, "Bursa iş dünyası olarak İnnoTrans fuarına dolu dolu bir çıkarma yaptık. Fuar, Bursa'mız açısından çok verimli geçti. Artık Bursa, dünya devleriyle yarışıyor. Bunu İnnoTrans fuarında bizzat görme imkanı sağladık" dedi.

Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi sayesinde iş dünyasının yurt dışı tecrübesinin arttığına dikkat çekerek, "Artık, Bursa iş dünyası dünya devleriyle yarışıyor. Bu Bursa ve ülkemiz için gurur verici bir şey. Bursalı firmalarımız dünyanın en ünlü firmalarıyla iş birliği yaparak, örnek çalışmalara imza atıyor. İnno Trans fuarı da Bursalı firmaların, kendi sektöründeki gelişmeleri daha net görmelerini sağladı. BTSO olarak, Bursalı firmaları dünyanın en büyük fuar organizasyonlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Bizler, iş dünyamızın yurt dışı tecrübesini daha da artırmayı arzuluyoruz. Yılsonuna kadar bin 200'e yakın firmayı uluslararası fuarlarla buluşturmayı hedefliyoruz. İnnoTrans fuar organizasyonuna katılan tüm Bursalı firmalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise, Bursalı firmaların İnno Trans fuarında güzel işbirliği fırsatlarını yakaladığını söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Burkay Almanya Berlin Ekonomi Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title