Haberler

Türkiye, ABD ve Yunanistan arasındaki gerilim Güney Kıbrıs'ı panikletti: Savaş çıkabilir, korkuyoruz

Güncelleme:

Yunanistan'ın hukuka aykırı şekilde Midilli ve Sisam adalarına ABD'nin hibe ettiği zırhlı araçları sevk etmesi Ankara-Washington-Atina hattında gerilim yaşanmasına neden oldu. Türkiye, Yunanistan ve ABD'ye nota verirken, Güney Kıbrıs'tan bölgede bir çatışmanın patlak verebileceği yönünde dikkat çeken bir açıklama geldi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kasulidis, "Çatışmanın bizi doğrudan etkilemesinden korkuyoruz çünkü bu hikayenin tamamında en zayıf halka olarak kullanılırız" dedi.

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki GASA kapsamında bulunan Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk etmesinin ardından Türkiye, Yunanistan ve ABD'ye nota vermişti. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price ise, konuyla ilgili olarak "Rusya'nın bir kez daha egemen bir devleti işgal ettiği, transatlantik toplum ve uluslararası toplumun Ukrayna halkının yanında olduğu ve Rus saldırganlığına karşı durduğu bir dönemde, şimdi NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil" açıklamasında bulundu.

GÜNEY KIBRIS'TA BÜYÜK ENDİŞE

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde hızla artan gerilim Ankara-Washington hattında da krize yol açarken, Güney Kıbrıs bölgede bir çatışmanın patlak vermesinden büyük endişe duyduğunu açıkladı.

"EN ZAYIF HALKA OLARAK KULLANILIRIZ"

Gerilim artarken Güney Kıbrıs'tan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, ülkesinin Türkiye ve Yunanistan arasındaki bir savaşın içine çekilmesinden endişe duyduklarını açıkladı. Bloomberg TV ile röportajında Kasulidis, "Ege Denizi'ndeki bir çatışmanın bizi doğrudan etkilemesinden korkuyoruz çünkü bu hikayenin tamamında en zayıf halka olarak kullanılırız" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Güney Kıbrıs Yunanistan Türkiye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

UZUNMUSTAFA:

Lozan bittiginde gorursuruz

26
83
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Hiç korkmayın, sinek ısırır gibi acıtır, anlamazsınız bile ne olduğunu!

50
2
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Cıkmaz cıkmaz

41
4
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Korkmayın , düşman müttefikimiz Abd arkanızda

40
2
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

ABD ve AB abilerinize söyleyin daha çok silah getirsinler. Türk cumhuriyetlerinin tank, top vb. Silaha ihtiyaçları var. Sizden alıp onlara vereceğiz

37
1
yanıtYanıtla
delidolu :

Yani rum bakan efendi aslında diyorki hazır ambargo kalkmışken bizide silahlandırın hibe yapın diyor.

20
2
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

amerika kiskirtiyor , arkandayim oyununu rus a karsi ukraynayada oynadi simdi Türkiye hedefi onun için de yapmadigi kalmadi sutiye irak ermenistan ve simdi yunan! Allah büyük umarim bu kazdiklari çukura kendileri düsüp perisan olurlar!!!!!!!

21
1
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Kıbrıs'ın Osmanlı toprağı olduğunu biliyor musunuz orası da işgal altında eğer savaş çıkartıarlarsa kıbrıs'ı da alarak bu sorunu da ortaedan kaldırmamız lazım

16
2
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Danışıklı dövüş, ülkeler arası savaş, yasal zemin, yardım başlığı altında işgal ve sonuç olarak uzuuun yıllar kanın emilmesi...

12
2
yanıtYanıtla
Viking:

Seni göz acik seni kimi yiyorsun korkuyormus

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title