Haberler

Roj Tv Yerine Nevruz Tv

Terör Örgütü PKK'nın Yayın Organı Roj Tv'nin Kapatılması Tehlikesine Karşı Nevruz Tv İsveç Üzerinden Yayına Girdi.

Terör örgütü PKK'nın yayın organı Roj TV'nin kapatılması tehlikesine karşı Nevruz TV İsveç üzerinden yayına girdi.

Terör örgütü PKK'nın yan kuruluşu ve yayın organı Roj TV, Belçika Maliye Bakanlığı'nın vergi cezaları nedeniyle panik yaşıyor. Brüksel'de bir basın toplantısı düzenleyen Roj TV sorumlularından Metin Yüce, Ahmet Dicle ve Manouchar Zonoozi, Maliye Bakanlığı'nın, şirketlerine 4 milyon euro vergi cezası kestiğini bildirdiler. 

İsveç'te üs kuran Roj TV, burada da Türkiye'nin İsveç hükümetine yptığı baskılar sonucunda yayınlarının yasaklanması tehlikesine karşı, Nevruz TV kuruldu.

Nevruz TV'nin kuruluş çalışmaları 2007'de başlamış, açılışı ise Aralık 2007'de yapılmıştı. İsveç'in Sol Parti'nin davetlisi olarak bu ülkeye giden 6 DTP'li Belediye Başkanı, ayaklarının tozu ile yeni Nevruz TV'nin Stokholm'deki açılış kokteyline katılmıştı.

DTP'li 6 Belediye Başkanı, İsveç ziyaretlerinin başında, terör örgütü PKK'nın İran kolu PEJAK'ın güdümünde olduğu iddia edilen ve yeni açılan Nevruz TV'nin açılış kokteyline katılmış, daha sonra da Stockholm Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etmişlerdi. Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, ziyaretlerinin oldukça olumlu geçtiğini söylemişti. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title