Haberler

    Öğrencilerin Yönettiği Okulun Kurucusu Neil: "Ruh Hastası Bir Başbakan Yerine Mutlu Bir Çöpçü...

    Öğrencilerin okullarının yönetiminde söz sahibi olması düşüncesi pek çok kişiye kaos çağrışımı yapıyor olabilir.

    Öğrencilerin okullarının yönetiminde söz sahibi olması düşüncesi pek çok kişiye kaos çağrışımı yapıyor olabilir. Ama gittikçe daha fazla sayıda insan, öğrencilerin karar alma süreçlerinde söz sahibi olmasının doğru olabileceğini düşünüyor. Bazı okullarda bu düşünce uygulanıyor.

    Okuldaki öğretmenlerini öğrencilerin seçme şansınız olsaydı, hangi şartları arardılar? Avustralya'da Nossal Lisesi öğrencileri belli ki bu konuda epey kafa yormuşlar.

    Avustralya'da bazı okullarda öğrencilerden oluşan bir heyet, öğretmen alımlarında yapılan görüşmelere katılıyorlar. Bu yeni yöntem, öğrencilerin gelecekteki öğretmenlerinin seçilmesinde önemli ve farklı bir perspektifle söz hakkı olmasını sağlıyor.

    Melbourne yakınlarındaki Nossal Lisesi, öğrenci heyetlerinin söz sahibi olduğu az sayıdaki okuldan biri. Öğrencilerden Roshan, uygulama sayesinde, ergenlere yaklaşımın negatif olduğu diğer okullardakinin tersine kendi liselerinde yetişkinler gibi muamele gördüklerini söylüyor.

    Bu fikir, okul

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 15 Mayıs 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avustralya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title