Haberler

    Küba Dışişleri Bakanı Parrilla "Ambargo Kaldırılmadan İlişkiler Normalleşmez"

    Bruno Rodriguez Parrilla, Küba hükumetinde gerçekleşen önemli değişiklik sonrası Felipe Perez Roque yerine geçerek 2 Mart 2009 yılında Küba Dışişleri Bakanı olarak atandı.

    Bruno Rodriguez Parrilla, Küba hükumetinde gerçekleşen önemli değişiklik sonrası Felipe Perez Roque yerine geçerek 2 Mart 2009 yılında Küba Dışişleri Bakanı olarak atandı. Bakan olmadan önce Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Parrilla, 1995'den 2003 yılına kadar Birleşmiş Milletler'de Küba Daimi Büyükelçisi'ydi. Ayrıca 1990 yılından bu yana Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesidir.

    Ticari yaptırımlar bir biri ardına kaldırılırken Raul Castro'nun Fransa ziyareti Avrupa- Küba ve Küba-Dünya arasında yeni diplomatik ilişkilerin başladığına işaret ediyor. Sembolik anlamda önem taşıyan adımlar atılıyor. Ağustos 2015 tarihinde ikonik bir görüntüye şahit olundu. Amerikan bayrağı uzun bir aradan sonra yeniden Havana'da dalgalandı. 8 ay önce ABD Başkanı Barack Obama ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştiğini açıkladı. Söz konusu devrim yeni bir aşamaya doğru yavaş yavaş ilerliyor. Miami'ye günlük uçuşlar düzenleniyor, halkın arasın

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 06 Şubat 2016

    İzlenme oranı:

    Oylar Açıklaması

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Birleşmiş Milletler Raul Castro Küba Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title