Haberler

Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye karşı gövde gösterisi: Bizi çatışmaya sürüklemelerine izin vermeyeceğiz

Güncelleme:

ABD'nin geçen ay Güney Kıbrıs'a yönelik silah ambargosunu kaldırması ve Yunanistan'ın adalara ABD'nin hibe ettiği zırhlı araçları sevk etmesinin ardından Ankara-Washington-Atina hattında gerilim zirve yaptı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin İngiltere'den bağımsızlığını kazanmasının 62. yıldönümünde Lefkoşa'da dün düzenlenen askeri törende gündemin ilk sırasında yine Türkiye vardı. Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis törende Türkiye'ye yönelik skandal sözler sarf etti.

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde hızla artan gerilime ABD'nin de dahil olmasıyla bölgede tansiyon hızla yükseliyor. ABD'nin geçen ay Güney Kıbrıs'a yönelik silah ambargosunu kaldırması da Türkiye-ABD hattında krize yol açmış, Türkiye kararı şiddetle kınadığını duyurmuştu.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK SKANDAL SUÇLAMA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin İngiltere'den bağımsızlığını kazanmasının 62. yıldönümünde Lefkoşa'da dün düzenlenen askeri törende gündemin ilk sırasında yine Türkiye vardı. Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgede gerilimi artırmaya çalıştığını öne sürdü.

Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye karşı gövde gösterisi: Bizi çatışmaya sürüklemelerine izin vermeyeceğizGeçit törenine çok sayıda asker katıldı.

"KURDUĞUMUZ STRATEJİK İTTİFAKLAR BİZİ KORUYOR"

Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin Güney Kıbrıs'ı bir kalkan gibi kuşattığını söyleyen Anastasiadis, "Komşu ülkeler ve diğer AB ülkelerinin yanı sıra Türk hükümetinin yeni söylemleriyle ilgili endişelerimizi anlayan ve paylaşan diğer güçlerle kurduğumuz stratejik ittifaklar bizi koruyor" yorumunda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN BİZİ ÇATIŞMAYA SÜRÜKLEMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Güney Kıbrıs ordusunu güçlendirmeye devam edeceklerini kaydeden Anastasiadis, "Türkiye'nin bizi çatışmaya sürüklemesine izin vermeyeceğiz" dedi. Güney Kıbrıs lideri, Türkiye'ye karşı askeri ve siyasi önlemler aldıklarını kaydederek "Oturup beklemeyeceğimiz konusunda kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Güney Kıbrıs Yunanistan Türkiye Ankara Atina Haberler

500

Yorumlar (21)

bekir yapici:

Bir kibris gazisi olarak muhatap alinip haber yapilacak kadar degerleri yok derim1974 te elimizdeki 2. dünya savasindan kalma arac gerec ve telsizlerle yillarca hazirlanmis mevzilenmis rum milli muhafiz ordusunu eoka cetelerini yunan alayini bir günde dagittik yine daha agir bir akibete ugrarlar kimsenin süphesi olmasin.

135
9
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Gerekli tüm tedbirleri alıp misliyle karşılık verip, sözlü olarak hiçbir şekilde muhatap almamak gerekir....

79
8
yanıtYanıtla
Demir Acer :

1974 yapilan tek hata adanin tümünü almamakti, bak putine aciyormu ikiside ortodokslar, tepesine tepesine vuruyor.

80
2
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Bizim muhatabımız bunlar mi gerçekten? Biz Yunanistan ve bunu tukurugumuzde boğar geceriz. Bize daha dişlileri gerek. Varsa çıksınlar direk karşımıza. Bunlar kim.

69
6
yanıtYanıtla
Adanalı cabo :

Bir gram bir karış toprak kaybetmedi denilenlerin eseri bunlar hep 74 de begenmedikleri Kenan evrenin adayı komple temizliğe başladığında zorla durduranlarin eseri şimdi boş kabadayılıklar iyi seyirler

35
36
yanıtYanıtla
Kuman:

Cevap vermeyim diyorum duramıyorum. Abdülhamit'en bahsediyorsan Tarih bilmiyorsun demektir.Toprak kaybeden ittihatcı beceriksizler dir. Onların hatasını Abdulhamite yüklemen garabettir. Kenan Evren dediğin sahısta Yunanistanın NATO ya alınması için projeydi. Önce ögren gel

yanıt31
yanıt14
Adanalı cabo :

Sana tarih dersi verebilirim ama buraya bilmiş bir şekilde cevap verdiğini düşünmen bir şeyleri araştırıp öğrene bileceğin kapasitenin olduğunu gösteriyor sadece körler çarşısında ayna satanların kafasında olma şuan yorumu oku ve araştırmanı yap bende cevabıni bekliyorum

yanıt4
yanıt5
Adanalı cabo :

Ayrıca İttihatcilar Abdülhamid tahtta kaldığı süre içerisinde kaybedilen bütün topraklardan sorumlu çok haklısın senin sayende öğrenmiş oldum öğretmenim sensin artık şakamısın gardaş ya

yanıt1
yanıt8
Adanalı cabo :

Ayrica Yunanistan natoya hangi tarihte girdi 74 e nasıl bağladın Kenan Evren 1952 de hangi sıfatla Yunanistan i natoya aldiracak güçteydi vay gardasim vay Tarihimizi öğreniyorsunuz değilmi Abdülhamid i izliyorsunuz TRT de :) hahaha bira kitap oku sonra öğren öyle gel ben buralardayim

yanıt1
yanıt10
Hamit Gündoğdu:

Konuşma konusunda biz sadece konuşuyoruz ve adamlar her türlü taciz hareketini gözümüzün içine baka baka yapıyorlar. Ve arada sırada da konuşuyorlar.

49
19
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title