Haberler

    Gençlerin Geleceğine Yaşlılar Karar Verdi

    Panele, İngiltere'nin İzlanda eski Büyükelçisi Kıbrıslı Türk Kökenli Alper Mehmet, avukat Dudu Mehmet Ozoran, Hackney Belediye Meclis Üyesi Mete Çoban ve sosyolog-yazar Semra Eren Nijhar konuşmacı olarak katıldı.

    Panele, İngiltere'nin İzlanda eski Büyükelçisi Kıbrıslı Türk Kökenli Alper Mehmet, avukat Dudu Mehmet Ozoran, Hackney Belediye Meclis Üyesi Mete Çoban ve sosyolog-yazar Semra Eren Nijhar konuşmacı olarak katıldı. Eğitim Danışmanı Ertanç Hidayettin'in yönettiği panelde, referandum kampanyası sırasında görülen yabancı düşmanlığı, artan ırkçılık ve Ankara Anlaşması gibi birçok tartışıldı.

    Panelda konuşan Semra Eren-Nijhar, Brexit kampanyası sırasında oy kullananların 'yanlış bilgilendirildiklerini' söyledi. Birleşik Krallık'ın aşırı sağcıların ırkçı ajandalarını gündeme getirmek için göçmenliği nasıl öne çıkardıklarını vurgulayan Semra Eren-Nijhar şöyle şöyle konuştu: "UKIP Lideri Nigel Farage, göçmen çocuklarının eğitimiyle ilgili giderleri gündeme getirdi, ancak göçmenlerin ne kadar vergi verdiklerine hiç değinmedi. Bu tarz tartışmalar Birleşik Krallık'ta ırkçılığı normalleştirir. Hem sözel hem de fiziksel ırkçı saldırılardaki artış, referandumun ardından Türklerin de içinde olduğu azınlık gruplarda bir korku iklimi yarattı."

    İDDİALARINI GERİ ÇEKTİLER

    Mete Çoban da seçim komisyonu tarafından referanduma ilişkin hazırlanan, eksiklikleri ve insanların yanlış bilgilendirildiklerini gösteren yeni bir rapor sundu. Ayrıca, önde gelen 'ayrılma' kampanyacılarının oylamadan sonra iddialarını geri çektiklerini de dile getirdi. Çoban, referandumda oy veren gençlerin yüzdesinin net olmadığını ancak gençlerin geleceğine Birleşik Krallık'ın yaşlı nüfusunun karar verdiğini söyledi. Gençlerin büyük kısmının, Erasmus gibi genç Türkler arasında da çok popüler olan öğrenci değişim programlarından faydalanamayacaklarından korktuklarına dikkati çeken Çoban, hükümete, gençlerin geleceğini etkileyecek kararlarda söz sahibi olduklarından emin olmaları çağrısında bulundu.

    VİYANA ANLAŞMASI GÖÇMENİ KORUYOR

    Alper Mehmet ise buna karşı çıkarak 17.4 milyon kişiyi Brexit yönünde oy kullandıkları için 'aptal' olarak nitelendirmenin büyüklük taslamak olduğunu ileri sürdü. Paneli izleyen Türk vatandaşları ülkede kalma hakları konusundaki endişelerini dile getirirken, bazı göçmenler ise gelecekleri konusunda korktuklarını söyledi. Yasal olarak şu anda gerekli olmamasına rağmen bazı AB vatandaşları, Birleşik Krallık'ta süresiz oturma izni almak için 65 sterlini ödeyip, 100 sayfalık başvuru formunu dolduruyor. Eski göçmenlik yetkilisi Mehmet, Viyana Anlaşması'nın halihazırda Birleşik Krallık'ta olan yabancı uyrukluları koruduğunu söyledi.

    VİZELER DETAYLI İNCELENİYOR

    Avukat Dudu Ozoran ise vizeler hakkında yasada hiçbir değişiklik olmadığını ancak referandumdan bu yana vize başvurularının değerlendirilmesinde bariz değişiklikler olduğunu söyledi. "İçişleri Bakanlığı artık daha fazla belge sunulmasını istiyor ve davaları daha detaylı inceliyor" ifadelerini kullanan Ozoran, Brexit'in sonucu olarak gelecekteki Ankara Anlaşması başvurularında gösterilen esnek yaklaşımın azalacağına dikkati çekti.

    Panelde konuşan liberal demokrat David Schmidt, anlaşmanın detaylarının bilinmemesinden dolayı ikinci bir referandumun elzem olduğunu ileri sürdü. Schmidt, "Ayrılma yönünde oy kullandık ancak şimdi nereye doğru gittiğimizi bilmemiz ve bu destinasyona varmak isteyip istemediğimize karar vermemiz gerekli" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Birleşik Krallık İzlanda Dünya Haberler

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

    Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

    İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

    İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

    Bakmadan Geçme

    Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title