Haberler

Evlerinizi Beyaza Boyayın

İşte Beyaz Saray'dan Dünyaya Yapılan Çağrı: Evlerinizi, Çatılarınızı Beyaza Boyayın.

İşte Beyaz Saray'dan dünyaya yapılan çağrı: Evlerinizi, çatılarınızı beyaza boyayın.

Beyaz Saray'ın çağrısını duyanlar önce şaşırdı. Ama nedenini duyunca, bu fikir ABD'de olduğu kadar Avrupa'da da destek buldu.

Bu şekilde küresel ısınmayla mücadele edileceği, koyu renkli çatıların fazla ısındığı ve bu nedenle koyu renkli binalarda klimaların fazla çalıştığına dikkat çeken Beyaz Saray'dan gelen çağrıya göre "Beyaz çatılı binalarda, açık renkli arabalarda klimalar daha az çalışacak, daha az enerji kullanılacak".

Başkan Obama'nın "enerji gurusu" olarak da anılan Nobel fizik ödülü sahibi Enerji Bakanı Dr. Steven Chu'nun "beyaz çatılı evler" tezi, İngiltere hükümeti tarafından da benimsendi ve vatandaşlara, evlerinin en azından çatılarını beyaza boyalamaları yolunda çağrı yapıldı.

Benzer bir çağrı İtalya'da da yapıldı. Bilim adamları, bu uygulamanın faydalarını medya aracılığıyla anlatmaya başladı.

Küresel ısınmanın önüne geçmek için, dünyadaki tüm evlerin çatılarının beyaza boyanması durumunda, iklim değişikliğinin önüne geçilebileceği belirtiliyor.

Küresel ısınmaya karşı "beyaz evler" tezi, birçok bilim adamının desteğni aldı.

Dr. Steven Chu- Obama kabinesinde Enerji Bakanı.Dr. Chu "Evlerin çatıları, yollar ve hatta arabalar beyaz ya da açık pastel renklerde olsa, güneş ısısının büyük bir kısmı atmosfere geri yansıtılacaktır. Ancak koyu renk ısıyı emiyor. Örneğin siyah bir arabayı soğutmak için klimalarınızı uzun süre sonuna kadar açıyorsanız, açık renkli bir arabada bu süre daha kısa olacaktır. Bu yöntemi uyguladığımızda, 11 yıl boyunca dünyanın tüm arabalarını yollardan çekmiş gibi küresel ısınmayı azaltmış olacağız" dedi.

Çin asıllı nükleer fizikçi Dr. Chu, 1997'de Nobel ödülünü kazandıktan sonra ilgisini enerji konularına yöneltmişti.

DÜNYADAN KISA KISA...

 

ÇATIŞMALARDAN KAÇARKEN TEKNELERİ BATTI

Kaçak Afgan göçmenleri taşıyan bir teknenin, Endonezya kıyıları açıklarında batması sonucu 5 kişi öldü. Endonezya donanmasından yapılan açıklamaya göre, Malacca boğazında batan tekneden 12 kişinin kurtarıldığı, 15 kişinin ise kayıp olduğu kaydedildi.

 

İRAN'DA CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ: DAYLAR ARASINDA "RENK" MÜCADELESİ

İran'da 12 Haziranda yapılacak 10. dönem cumhurbaşkanı seçimlerinde adaylar, "renkler" konusunda da yarışıyor. İran seçim tarihinde adayların ilk kez belli renkleri sembol olarak kullanmasıyla taraflar arasındaki yarış, "renkler"in mücadelesine dönüştü. Reformcu aday Mir Hüseyin Musevi cephesi afiş, pankart, döviz ve broşürlerde beyaz ve yeşil renkleri kullanırken, yine başka bir reformcu aday olan Mehdi Kerrubi taraftarları sadece beyazı tercih ediyor.

 

İslam'da kutsal kabul edilen yeşili Musevi taraftarlarına kaptırdıktan sona kırmızıyı sembol olarak seçen muhafazakar aday Mahmud Ahmedinejad taraftarları, karar değiştirerek İran bayrağının renkleri olan kırmızı, beyaz ve yeşili aynı anda kullanma kararı aldı.

 

EŞİNİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜREN TÜRK'E 9.5 YIL HAPİS

Almanya'nın Hessen eyaletindeki Bad Nauheim kentinde eşini bıçaklayarak öldürmekle suçlanan Hüseyin C. (45) adlı Türk, Giessen Eyalet Mahkemesi tarafından 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hüseyin C, kendisinden ayrılmak isteyen 39 yaşındaki eşini geçen yılın Ekim ayında ekmek bıçağıyla göğsünden ve karnından 3 darbeyle bıçaklayarak öldürmekten suçlu bulundu. Cinayeti işledikten sonra eşinin cesedini evinin bahçesine gömen Hüseyin C, duruşmalar sırasında yaptıklarını itiraf etmekle beraber, eşiyle tartışma sırasında bir anda öfkelendiğini, öldürmek niyetiyle hareket etmediğini savundu.

 

63 SAVCI VE YARGITAY MÜFETTİŞİ, KOMÜNİST AJAN ÇIKTI

Bulgaristan'da 1989 yılına kadar süren komünizm döneminde istihbarat teşkilatına çalışan devlet görevlilerinin durumunu araştırmak üzere parlamento tarafından kurulan komisyon, adalet sisteminde halen görev yapan komünist ajaların listesini açıkladı. Komisyonun toplam 1947 kişinin durumunu araştırdığı, yaştan dolayı 414 kişinin kapsam dışında tutulduğu belirtilerek, aralarında savcı ve yargıtay müfettişlerinin de bulunduğu 63 kişinin ise ajanlık yaptığının kesinlik kazandığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title