Haberler

Dünya Su Günü'nde Kıyı ve Plaj Temizliği Yaptılar

Dünya Su Günü- TEMA Vakfı Muğla Şubesi, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde kıyı ve plaj temizliği yaptı Türkiye Erozyanla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muğla Şubesi üyeleri, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde yürüyüş düzenleyerek, kıyı ve plajlardaki çöpleri topladı.

Dünya Su Günü- TEMA Vakfı Muğla Şubesi, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde kıyı ve plaj temizliği yaptı Türkiye Erozyanla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muğla Şubesi üyeleri, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde yürüyüş düzenleyerek, kıyı ve plajlardaki çöpleri topladı.TEMA üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan grup, Kadın Azmağı Deresi kıyısında toplandı. "Doğal Akvaryum" olarak adlandırılan Kadın Azmağı Deresi'nin, kenarında kazı çalışması yapılan otel tarafından kirletildiğini iddia eden üyeler, bölgenin temizlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için zabıta ekiplerine tutanak tutturdu.Burada basın açıklamasını okuyan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Sergender Sezer, Sakin Kent Akyaka'nın korunması gereken önemli bir sulak alan olduğunu söyledi.Dünya Su Günü olması dolayısıyla suyun önemine dikkati çekmek için eş zamanlı etkinlikler düzenlediklerini belirten Sezer, "Akyaka, doğasıyla, deniziyle, mimarisiyle de önemli bir alan. Kadın Azmağı Deresi'ni vahşice kirletme söz konusu. Azmak'ın suyu resmen kahverengi akıyor ve bu, çok hassas bir ekosistem. Hiçbir şekilde kirletilmemesi gerekiyor çünkü dökülen betonlar, kimyasal ve bunlar sürekli yer altı sularını kirletiyor" diye konuştu.Doğal Akvaryum'un çok önemli sulak olduğunu vurgulayan Sezer, "Buradaki sazlıklar, kuş türleri, insanlar için Azmak çok önemli bir alan ve burada derenin kirletilmemesi için gerekli önlemler derhal alınmadır" ifadesini kullandı.Açıklamanın ardından "hayat suda başladı, suyla devam ediyor", "su yoksa hayat da yok" ve "toprağa saygı" yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup, yürüyüş sırasında "su doğadır", "su gıdadır" ve "su sağlıktır" sloganları attı. Yürüyüşün ardından Akyaka Sahili'nde toplanan grup, plajda tiyatro oyunu sahneledi. Oyun, sahil kenarındaki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.Programın sonunda TEMA Vakfı üyeleri, çevreciler ve vatandaşlar, Akyaka ve Gökova Körfezi'yle ilgili farkındalık oluşturmak için Azmak kenarı, sazlıklar ve sazlıklar sahilinde temizlik yaptı. -

Kaynak: AA / Güncel

Sergender Sezer Dünya Su Günü Akyaka Muğla Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (1)

Derya ÖnMobil-IOS:

Çok güzel bir etkinlikti. Akyaka'da yaşayanların da konuya duyarlılık göstererek etkinliğe destek vermesi ayrı bir mutluluk ve umut kaynağı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title