Haberler

Dünya Su Günü

Konya'da, "Dünya Su Günü" Etkinlikleri Kapsamında İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Sunumuyla "Çocuksu Panel" Düzenlendi.

Konya'da, "Dünya Su Günü" etkinlikleri kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOKSİ) işbirliğiyle, ilköğretim okulu öğrencilerinin sunumuyla "Çocuksu Panel" düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen panelde, suyun sınırsız ve sonsuz olmadığını söyledi. Türk kültüründe "Su gibi aziz ol" ifadesiyle suyun öneminin vurgulandığını belirten Akyürek, "İnsan hayatının devam edebilmesi için gerekli üç temel gereksinimden biri de sudur" dedi. Konya'daki su miktarının yüzde 76'sının tarım alanlarında kullanıldığını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti: "Şehir merkezinde yapılan su tasarrufuna, çiftçilerinde ayak uydurması gerekiyor. Sadece evlerde ve sanayide değil tarım sulamalarında da tasarruf sağlanmalı. Konya'nın su tasarrufu konusunda dünyaya örnek olması gerekiyor. 60 binden fazla kaçak kuyu Konya'ya yakışmıyor."

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ise Konya'da yeraltı sularının seviyesinin her yıl yaklaşık 50 santimetre düştüğünü söyledi. Su tasarrufunda, kişilere olduğu kadar kurumlara da büyük görevler düştüğünü dile getiren Uzbaş, "Su israfını sadece suyu fazla kullanmak olarak değerlendirmiyoruz. Suyun bir defa kullanılmasını da israf olarak görüyoruz. Bunun için de kullanılmış suyu arıtarak, yeşil alanların sulanmasında kullanmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. Ardından, Selçuklu Babaros İlköğretim Okulu'ndan Deniz Tüfekçi, Karatay Mahide Koşukçu İlköğretim OKulu'ndan Mesrure Buğday, Meram Yaylapınar İlköğretim Okulu'ndan Anakadın Selek, Meram Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Serhat Kurt, Meram Ali Yaman İlköğretim Okulu'ndan Rabia Söylemez ve Karatay Halil Bahçeli İlköğretim Okulu'ndan Saniye Saraç tarafından, "Suyun önemi, Dünya'da Su, Konya'da ve Türkiye'de Su, Su Döngüsü, Küresel Isınma" başlıklarıyla katılımcılara bilgi verildi. Program sonunda panelist öğrencilere Akyürek tarafından hediyeleri verildi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title