Haberler

Türkiye, İlk Maçında Fransa'yı 50-48 Yendi

Güncelleme:

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubunda Türkiye, ilk maçında Fransa'yı 50-48 yendi.

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda Türkiye, ilk maçında Fransa'yı 50-48 yendi.

Karşılaşmaya Fransa, Dumerc'in, Türkiye ise Işıl Alben'in 3 sayılık basketiyle başladı. Fransa, Cata-Chitiga ve Gruda ile sayılar üretirken, Türkiye, Cansu Köksal ile etkili oldu ve 4. dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Dumerc, Gruda ve Cata-Chitiga'nın sayılarıyla 6-0'lık seri yakalayan Fransa, 7. dakika içinde skoru 12-6'ya getirdi. Bu dakikadan sonra toparlanan milliler, Işıl Alben ve Bahar Çağlar'ın sayılarıyla rakibine 6-0'lık seriyle karşılık verdi ve 8. dakika içinde bir kez daha skora denge getirdi: 12-12

Ciak ile pota altını etkili kullanan Fransa, ilk çeyreği 15-14 üstün geçti.

2. periyoda her iki takım da hücumda sıkıntılı girdi ve ilk 2 dakika sayı atma başarısı gösteremedi. Ribaundlarda rakibine üstünlük sağlayan ve oyunun kontrolünü eline alan Fransa, özellikle Gruda'nın basketleriyle 12-3'lük seri buldu ve 19. dakikada farkı çift haneli sayılara çıkardı ve soyunma odasına 27-17 önde girdi. 2. çeyrekte Türkiye, 3 sayı atarken, Fransa, 12 sayı üretti.

3. çeyreğe Türkiye, Nevriye Yılmaz, Fransa ise Cata-Chitiga'nın sayılarıyla başladı. Savunmasını sertleştiren milliler, rakibine kolay sayı bulma şansı tanımazken, hücumda da art arda Sanders ile sayılar buldu ve 8-2'lik seri yakalayarak 24. dakika içinde farkı 4 sayıya (25-29) kadar indirdi. Nevriye Yılmaz ve Sanders'ın sayılarına Gomis ve Ciak ile karşılık veren Fransa, farkın daha da kapanmasına izin vermedi ve periyodun son 2,5 dakikasına 35-30 üstün girdi. Nevriye Yılmaz'ın üst üste basketleriyle 6-0'lık seri bulan milliler, 28. dakika içinde 36-35'lik skorla öne geçti. Türkiye, Bahar Çağlar'ın son saniyede attığı basketle final periyoduna 38-37 önde giren taraf oldu.

4. periyoda yüksek şut yüzdesi yakalayarak giren Türkiye, Işıl Alben ve Şaziye İvegin'in sayılarıyla 33. dakikayı 42-40 üstün geçti. Yaptığı istekli savunmayla rakibini dış atışlara zorlayan milliler, boyalı alanda Sanders ile üst üste sayılar bularak 37. dakikaya 46-43 önde girdi. Gomis ile öne geçmeye çalışan rakibi karşısında Işıl Alben ile etkili olan milliler, karşılaşmadan 50-48 galip ayrıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Işıl Alben Türkiye Fransa Spor Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title