Haberler

''Düğünüm Size Vatan Bana Emanet"

Güncelleme:

Ankara'da Jandarma Özel Harekatta görev yapan Uzman Jandarma Çavuş Uğur Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kamuda izinlerin iptal edilmesiyle Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki düğününe katılamayınca yerine gelinin 17 yaşındaki kardeşi damat koltuğuna oturdu.

Ankara'da Jandarma Özel Harekatta görev yapan Uzman Jandarma Çavuş Uğur Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kamuda izinlerin iptal edilmesiyle Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki düğününe katılamayınca yerine gelinin 17 yaşındaki kardeşi damat koltuğuna oturdu.

Cansu Yıldırım (23) ile Ankara'da Jandarma Özel Harekatta görev yapan Uzman Jandarma Çavuş Uğur Kılıç, yaklaşık 1 yıl önce nişanlandı. Düğün tarihi olarak 24 Temmuz'u belirleyen çift, kısa bir süre önce düğün hazırlıklarını tamamlayıp, davetiyeleri dağıttı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamuda izinlerin iptal edilmesi dolayısıyla çiftin aileleri damat olmadan düğünü yapmaya karar verdi.

"Düğünüm size, vatan bana emanet"

Damadın isteği üzerine arkasına "Asıl darbe bana yapıldı. Düğünüm size, vatan bana emanet" yazılan gelin arabasıyla Kale Mahallesi'ndeki evinden alınan Cansu Yıldırım, konvoy eşliğinde düğün salonuna gitti.

Damadın babası Veli Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün tarihinin daha önce belirlendiğini ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle oğlunun birliğinden izin alamadığını söyledi.

Buruk ve mutsuz bir düğün geçirdiklerini ifade eden Kılıç, "Ne kadar gelin alsak da damat olmayınca mutsuzuz. Yine de vatanımız sağolsun. Vatan ona emanet, hanımı da bizlere emanet. Düğünümüzü yapmaktayız." dedi.

- "Vatan Sağolsun"

Misafirlerini düğün salonun kapısında karşılayan damadın annesi Fadime Kılıç da "Gelin var, damat yok. Hayırlısı olsun yine de vatan sağolsun, canı sağolsun." diye konuştu.

Damat koltuğuna oturan gelinin 17 yaşındaki kardeşi Göktuğ Yıldırım da "Eniştemin emaneti bende, vatan sağolsun." ifadelerini kullandı.

Damadın kız kardeşi Emel Karakoç da ağabeyinin gözünün arkada kalmamasını isteyerek her şeyin vatan için olduğunu dile getirdi.

Düğüne katılan Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş da memleketin zor bir dönemden geçtiğine dikkati çekti.

Devlet olarak ailenin yanında olduklarını belirten Pektaş, "Vatansever kardeşimiz memleket uğruna kendi düğününe gelemedi ama bizler ailesinin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Allah, inşallah bu iki kardeşimizi bir daha ayırmaz, mutlulukları iki cihanda daim olur." dedi.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz da çiftlerin en kısa zamanda birbirlerine kavuşmaları temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Kılıç Şarkışla Sivas Yerel Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title