Haberler

Büyükçekmece Belediyesinin Arşivi Dijital Sisteme Geçirildi

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesinin 30 yıllık tüm arşivi, tek tek dijital sisteme geçirildi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin 30 yıllık tüm arşivi tek tek dijital sisteme geçirildi. Mobil destek ve e-imza gibi bir çok yenilik, bürokratik yükü en aza indirdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla harekete geçen Bilgi İşlem Müdürlüğü yetkilileri "Kurumsal İçerik Yönetimi" başlığıyla başlatılan "dijital arşiv" çalışmasını tamamladı. Büyükçekmece Belediyesi'nin kuruluşundan bu yana tutulan tüm yazılı, görsel ve işitsel dokümanlar ile iş süreçlerinin yönetimini sağlayan geniş kapsamlı büyük ölçekli bir teknoloji altyapısı oluşturmakla işe başlayan Bilgi İşlem Müdürlüğü, 6 aylık süre içerisinde 1 milyon 849 bin 242 adet evrakı tek tek tarayıp dijital ortama aktardı.

E-İMZA YETERLİ OLACAK

İnşaat projeleri, dokümanlar, iç ve dış yazışmalar, fotoğraflar, videolar, gazete kupürleri ile ses materyalleri gibi katlanarak çoğalan verilerin tamamını merkezi bir sistem üzerinden tasnif ederek güvenli bir şekilde erişimini sağlamayı amaçlayan Bilgi İşlem Müdürlüğü, belediye çalışma ağına uzaktan erişim için mobil cihaz desteği ve e-imza gibi birçok yeniliği kattı. Bu sayede başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin sevk, paraf ve onay süreleri kısaltılmış olacak. İş gücünden ve zamandan tasarruf edilmesinin yanı sıra belediyenin kırtasiye masrafları da ciddi oranda düşecek.

HİZMET ERİŞİMİ BİR KAT DAHA ARTACAK

Kurumsal İçerik Yönetimi Projesi'nin bir parçasını da Medya Yönetim Modülü oluşturacak. Bu sayede vatandaşların talepleri sanal ortam üzerinden de takip edilebilecek. Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya üzerinden vatandaşlar ile kurulan diyaloglar sayesinde hizmet erişimi bir kat daha arttırılacak. Sosyal ağlardan gelen talep ve şikayetler anında değerlendirilerek sonucu ile ilgili vatandaşlara bilgi verilecek. Projenin ikinci aşamasında, vatandaşları ilgilendiren konular da ağ üzerinden paylaşıma açılacak. Vatandaşlar bu sayede gerekli belgelere internet üzerinden de ulaşabilecek. Söz gelimi, inşaat yaptırmak isteyen vatandaş, imar ile ilgili bilgilerine cep telefonuna indireceği bir uygulama sayesinde ulaşabilecek.

HİZMET SANAL ORTAMA GİRDİ

Gelişen teknoloji sayesinde "sanal ortam" olarak adlandırılan yeni bir iletişim kanalının oluştuğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyenin bu gelişime ayak uydurduğunu vurguladı.

Yerel yönetimlerden sorumlu yöneticilerin her alanda hizmet üretmekle hükümlü olduğunu belirten Akgün, "Kurumsal İçerik Yönetimi Projesi sayesinde zamandan tasarruf edip verimliliği arttıracağız. İşleyiş anlamında büyük bir kolaylık sağlayan bu uygulamanın ilk ayağını önümüzdeki ayın sonunda hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Çalışmanın büyük bir kısmı tamamlandı. Son düzenlemelerin ardından Büyükçekmece Belediyesi sadece fiziki ortamda değil, sanal ortamda da hizmet üretmeye devam edecek" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti? Survivor kim kazandı? 10 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title