Haberler

Bavul Ticareti Rekor Kırdı! Yıl Sonunda 9 Milyar Doları Bulabilir

Güncelleme:

Bavul ticareti rekora koşuyor. Yıl sonunda 9 milyar dolara ulaşması beklenen ticareti Rusya sürüklüyor.

Rusya'daki ekonomik kriz, Irak ve Suriye bölgelerindeki gerilim ihracatçıyı vurdu. Ancak bu karışık ortamı fırsat bilenler bavul ticaretini uçurdu. Merkez Bankası Ödemeler Dengesi verilerine göre geçen yılın 11 ayında toplam 8.1 milyar dolarlık bavul ticareti gerçekleşti. İstatistikler bu rakamın son 18 yılın en yüksek bavul ticareti olduğunu gösterirken, finans uzmanları 2014 sonunda rakamın 9 milyar doları bulacağını düşünüyor.

EN ÇOK RUSLAR GELİYOR

Odeabank Ekonomik Araştırmalar Müdürü İnanç Sözer, bu artışın navlun ve jeopolitik risklerden kaynaklı olduğunu söylüyor. Sözer, "Yasal ticaretteki tıkanıklık bavul ticaretiyle aşılıyor. Ağırlıklı olarak Ruslar, Suriyeliler ve Ukraynalılar bavul ticareti yapıyor" diye konuşuyor.

2015'TE REKOR OLMAZ

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut ise Ukrayna, Rusya ve Suriye'deki siyasi ve ekonomik karışıklıkların ticareti 2015'te olumsuz etkileyeceğini öngörüyor. Karabulut, "2014'te Rusya'nın petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak ekonomisinin yüzde 5 civarında daralması ve güney komşularımızda yaşanan olayların bu yılda da süreceği ihtimali kuvvetli olduğundan bavul ticareti 2015 yılında yüzde 10 civarı gerileme gösterebilir"

TEKSTİLCİLER HİÇ MEMNUN DEĞİL

İstanbul'da bavul ticaretinin yapıldığı önde gelen semtlerden olan Osmanbey, Laleli, Merter ve Bayrampaşa'daki hazır giyim ve tekstilciler ise kayıt dışı ticaretin artmasından memnun görünmüyor. "Bunu tasvip etmemiz mümkün değil" diyen sektör temsilcileri, ihracatı artırmak istiyor. ancak ihracatta en önemli pazarlardan biri olan Rusya'daki kriz ve Ukrayna'daki karışıklıklar tekstilcileri farklı pazar arayışına yönlendiriyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Merkez Bankası Suriye Irak Kobi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

ahmet:

şuan türkiyede kriz var ama sırf seçim var diye arap ülkeleri para sızdırıyor türkiyeye abd erdoğana çuval çuval para taşıyor piyasaya sürüyolar seçimden sonra görürsünüz

15
5
yanıtYanıtla
anti dikta:

bavul ticaretininde riskleri var özellikle rusya ve ukraynayla AÇIK hesap çalışılıyor krizlerde para akışı durunca iflaslar başlıyor bu büyük tehlike

14
2
yanıtYanıtla
Laleli, Aksaray ve Beyazıt .Mobil-ANDROID:

Ya arkadaş böyle şişirme yalan yanlış haberlerle milletin kafasını şişirmeyin. Biz bavul ticaretinin olduğu merkez yerindeyiz. Beyazit, aksaray, merter, ve Laleli bolgesinde esnafiz. gelinde birde bizden sorun. son iki üç yıldır bu piyasanın esnaflari iflas ediyor. millet siftahsiz kapatıyor. hangi bavuldan bahsediyorsunuz. bizim bildiğimiz esnaf bavulunu toplayip gidiyor. Ya sabır

9
7
yanıtYanıtla
CCC:

GİRİYORDA KİMİN CEBİNE GİRİYOR. . . GARİBAN YİNE GARİBAN

13
3
yanıtYanıtla
XboymobilWeb@haberler.com:

Bu pkk köpeklerine 1 dolarını bile vermeyin sakın. Onların yeri mezar anca.

8
5
yanıtYanıtla
Selendi:

Ticaret iyidir, çalışsın millet. Hayırlı işler.

8
4
yanıtYanıtla
NASREDDIN HOCA:

sadece bavul mu?bavulun icinde baska seyler mi. var acaba?

9
3
yanıtYanıtla
cahit canmobilWeb@haberler.com:

Istanbul esnafi once sukur etmesini ogrensin bavul ticaretinde kazandiklari paranin vergisini vermezken daha da memnunmu deyiller cok komik cok

6
5
yanıtYanıtla
scud:

paranın bize gelmesi önemli

0
1
yanıtYanıtla
İSPARTALI:

ORTA DOĞUDA YARATTIKLARIN KARGAŞALIĞIN NEFAST ETKİLERİNİ AĞIZLARINA BİLE ALMAYA CESARET EDEMEYEN, KOLKOPARAN ÇÖL KAHRAMANLARI DUYMASIN BU HABERİ, GAZETECİYİ HAPSE ATTIRIRLAR. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title