Haberler

Dokuzcan, Kastamonu'da Konuştu

Güncelleme:

CHP'li Hilal Dokuzcan ve Merkez Yürütme Kolları üyeleri, Cumhuriyet Kadınları Anadolu Yollarında projesi kapsamında Kastamonu'ya gitti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Merkez Yürütme Kolları üyeleri, 'Cumhuriyet Kadınları Anadolu Yollarında' projesi kapsamında Kastamonu'ya geldi. Dokuzcan, 1 Mayıs'ta özellikle İstanbul'da barış olmadığını söyledi.

CHP Kastamonu İl Başkanlığı'nda partilerle bir araya gelen Dokuzcan, "Bu projedeki amacımız güçlü bir kadın kolları oluşturmaktır. Çünkü kadınlar olmadan seçimler asla başarı getirmiyor. Kadın üzerinden yapılan bir siyasete, şiddeti dil olarak benimsemiş bir siyasete karşı da sevginin örgütlenebileceğini ve bununda kadından geleceğini düşünüyoruz" diyerek projenin amacını açıkladı.

Türkiye'nin gündeminde yer alan çözüm sürecine de değinen Dokuzcan, "Bunun temel referans noktasını kadın olarak görüyoruz. Demokrasi ve özgürlük olarak görüyoruz. Kadın ve erkek eşitliğinin göstererek, kadının olmadığı yerde, ne cihanda, ne de yurtta barış olabilir. Aynı şekilde de 1 Mayıs'ta özellikle İstanbul'da barış olmadığını düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuyla ilgili olarak 1980 yılından beri çözümü ortaya koyan bir partidir ve çözümü de CHP'de gelecektir" diye konuştu.

Milli Mücadele döneminde 1919 yılında Anadolu'da ilk defa gerçekleşen kadın mitingine de değinen Dokuzcan, CHP Kadın Kolları olarak bu mitinge sahip çıkacaklarını ve her yıl düzenlenen bu mitinge katılımları ile destek vereceklerini açıkladı. Hilal Dokuzcan toplantının ardından Şehit Erkan Kendirci'nin ailesini ziyaret etti.

Türkiye'de doğu, batı ayrımı yapıldığını söyleyen şehit annesi Hatice Kendirci, "Şehidin doğusu batısı mı olur ? Diğer şehitlerin kardeşlerine iş verildi. Benim bir tane daha oğlum var ona iş verilmedi. Umarım yeni yasayla bu durum düzelir. Başbakan'a ulaşmak istiyorum, bizzat kendim söylemek için" dedi. - Kastamonu / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hilal Dokuzcan 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title