Haberler

Doğubeyazıt Karıştı

Ahmet Türk'ün Katıldığı Programın Ardından Bir Grup Polisle Çatıştı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün gezi düzenlediği Ağrı ve Doğubayazıt ilçesinde olaylar çıktı. Göstericiler, askeri lojmanları taşlarken, polise molotof kokteyl attı.

Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen toplantıya katılan DTK Başkanı Ahmet Türk, belediye binası önünde bir konuşma yaptı. Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından Ahmet Türk'ün ayrıldığı ilçe karıştı. Yaklaşık 100 kişilik bir grup, Rıfkı Başkaya Caddesinde bulunan Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına ait askeri lojmaları taşladılar. Göstericiler, daha sonra kaymakamlığın bahçesindekin polislere taşlı saldırıda bulundular. Çevik kuvvet ekipleri göstericilere karşı biber gazı ve tazyikli su sıktı. Yaklaşık yarım saat süren olayların ardından göstericiler sokak aralarında kayboldular.

Doğubayazıt'tan Ağrı'ya gelen DTK Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Gülten Kışanak, Pervin Buldan, Nuri Yaman ve Sırrı Sakık'ı yaklaşık bin kişi karşıladı. Dörtyol Kavşağında bekleyen vatandaşlar sık sık sloganlar attı.

Seçim otobüsünde halkı selamlayan Ahmet Türk, Kürtçe bir açıklama yaptı. Konuşmaların ardından 50 kişi ceplerindeki taşları çıkarıp, slogan atarak polisin üzerine yürüdü. Molotof kokteyli ve havai fişeklerle ortalığı savaş alanına çeviren göstericiler, polisin anında müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı. Olaylarla ilgili çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title