Haberler

Dizi Film Sektörü İhtişamı Sever

Güncelleme:

Prof. Dr. Takımcı; "Reyting kaygısından dolayı, tarihi olay ve kişiler orijinalinden farklı olarak yansıtılıyor"

Türk dizi, film sektöründe tarihi yapımların popülaritesi artmaya devam ediyor. Muhteşem Yüzyıl'ın yurt içi ve yurt dışında elde ettiği başarı, diğer tarihi dizi ve filmlere örnek oluyor. Bu yapımlar kamuoyunda sıklıkla eleştirilse de, izleyicinin ilgisini çekiyor. Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Takımcı, tarihi dizi ve filmlerin popülaritesinin attığını belirterek "Dizi, film sektörü ihtişamı sever. Seyircilerin olmak istediği fakat sahip olamadığı hayatı anlatır. Osmanlı hanedanlığı ihtişamın, gücün simgesidir. Bu sebeple dizi, film sektörüne iyi malzeme olmaktadır. Muhteşem yüzyıl öncülük etmesi ve başarı kazanmasıyla tarihi dizi furyası başlamıştır" dedi.

REYTİNG KAYGISI TARİHİ GERÇEKLİĞE ZARAR VERİYOR

Tarihi yapımlarda gerçekliğin zaman zaman göz ardı edildiğini belirten Prof. Dr. Takımcı, tarihi gerçekliğin farklı bir boyuta yönlendirildiğini ifade etti. Prof. Dr. Takımcı, "Reyting kaygısından dolayı, tarihi olay ve kişiler orijinalinden farklı olarak yansıtılıyor. Örneğin Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni'nin entelektüel yönünden ziyade harem yaşamının ön plana çıkarıldı. Hürrem Kanuni'yi gerçekte zekasıyla etkilerken, dizide reyting kaygısından dolayı entrikalarla anılan biri haline getirildi. Yine de tarihi dizi, filmlerin gerçekliği bire bir yansıtması çok zordur. Ancak, yapımların tümü gerçekliği omurga olarak kabul etmek, buna sadık kalmak ve gerçek hakkında bilgi sahibi olmak zorundadır" diye konuştu.

POPÜLERİTE HER ZAMAN BAŞARI DEMEK DEĞİLDİR

Prof. Dr. Takımcı, "Diziler tarihe olan ilgiyi arttırmıştır. Bilinen olaylar insanların ilgisini her zaman daha kolay çeker. Dizi ve filmlerde kullanılan toplumsal, kültürel kodlar yapımın çabuk anlaşılmasını ve benimsenmesini sağlar. Dizi ve filmlerin kalitesi, sektörün ağır çalışma koşulları düşünülürse gayet başarılıdır. Dizilerin reytinginin ya da filmlerinin gişesinin yüksek olması, yapımların çok başarılı olduğunu göstermez"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Muhteşem Yüzyıl Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title