Haberler

Diyarbakır Tanıtım Günleri'ne Doğru

DİKTUM DER Başkanı Aksu: "İstanbul Feshane'deki etkinliği 1 milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz"

Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Başkanı Kenan Aksu, İstanbul'da düzenlenecek Diyarbakır Tanıtım Günleri'ne 1 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Aksu yaptığı açıklamada, Diyarbakır Valiliğinin öncülüğünde İstanbul Feshane'de 19-23 Kasım tarihlerinde gerekleştirilecek Diyarbakır Tanıtım Günleri ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Etkinliğin resmi açılışının 20 Kasım 2014 günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Mehdi Eker'in katılacağı törenle gerçekleştirileceğini ifade eden Aksu, "Diyarbakır'ı sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda en doğru şekilde Feshane'de tanıtacağız" dedi.

Diyarbakır'ın 3 peygamber makamı, 7 peygamber kabri ve 541 sahabe mezarı ile "mukaddes" bir şehir olduğunu kaydeden Aksu, kentin bünyesinde barındırdığı kültür ve inanç turizm potansiyelini tanıtım günlerinde tüm detayıyla ziyaretçilere sunacaklarını kaydetti.

Dünya Kültür Miras listesine Surları ve Hevsel Bahçeleriyle girmeye aday olan Diyarbakır'ın kültür, sanat ve turizm alanındaki tüm ürünlerinin Feshane'de sergileneceğini işaret eden Aksu, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'ı sevenleriyle beraber gerçek dokusu ve değerleriyle dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. 5 gün sürecek etkinlikte İstanbul'un kalbi Diyarbakır tadında ve renginde olacak. İstanbul Feshane'deki etkinliği 1 milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Etkinlik kapsamında 21 Kasım 2014 günü Lütfi Kırdar Uluslararası kongre Merkezinde Vali Hüseyin Aksoy ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un katılımıyla Turizm Yatırımı Zirvesi de gerçekleştirilecek."

Aksu, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Gökalp, Ahmed Arif, Sezai Karakoç ve Celal Güzelses gibi sanatçıları eserleriyle anmak için de tanıtım günlerinde sunum ve dinleti yapılacağını da sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Tanıtım Günleri Kenan Aksu İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title