Haberler

Diyarbakır Kültür ve Turizm Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği tarafından kentin kültür ve turizm başta olmak üzere bir çok konudaki zenginliklerinin yer aldığı derginin ikinci sayısı çıktı.

Diyarbakır Valiliği tarafından Diyarbakır'ın kültür, turizm, tarih, doğal güzellikler, yaşam, sanayi, ticaret ve endüstri gibi birçok konudaki zenginliklerinin yer aldığı Diyarbakır Kültür ve Turizm Dergisinin 2. sayısı çıktı. İki aylık periyotlarda yayınlanan dergi, İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde şehri keşfetmek isteyenlerin beğenisine sunuldu.


Kentin tarihi ve kültürel mirası, sosyo-ekonomik durumu, tarihçesi, sosyo-kültürel yapısı ve tüm değerlerinin, geçmişinin yansıtıldığı bu sayı; şehri keşfetmek isteyenlere adeta bir davetiye havasında hazırlandı.


Kendine has tarihi, turizmi, yemek kültürü ve daha nice güzellikleriyle binlerce yıllık geçmişinde birçok medeniyete beşiklik eden Diyarbakır'ın tüm değerlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtıp, turizm hizmetine sunmak amacıyla hazırlanan derginin ikinci sayısında Diyarbakırlı sanatçı Bedri Ayseli Ve TURSAB BYK Başkanı Serdar Kahraman ile yapılan röportajın yanı sıra, Mevlüt Mergen'in kaleminden Dünü ve Bugünüyle Diyarbakır'da Ramazan günleri, kentimizin baş tacı eserlerinden fethin sembolü Hz. Süleyman Cami, kokulu minaresiyle ün yapan Parlı Safa Camii, Uygarlığın ilk adımlarının atıldığı Akeramik neolitik devrimin yaşandığı Körtik Tepe, Masal Diyarı Çermik Gelincik Dağı ve Sinek Çayı, Diyarbakır'ın şiir kokan evi "Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi" gibi başlıkların yer aldığı ve daha pek çok konunun ayrıntılı olarak vurgulandığı dergide Diyarbakır'ın keşfedilmemiş yönleri tüm detaylarıyla anlatıldı.

İçerik bu kadar değil elbette, dünyadan portrelerin ve haberlerin yer aldığı bir gündem, bulmaca köşeleri ve aylık kültür sanat ajandası da yer alıyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da derginin yayın hayatına ikinci sayısıyla devam etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, derginin zengin içeriğiyle Diyarbakır'a yakışır şekilde yayın hayatına devam etmesini arzuladıklarını söyledi. Vali Kıraç, Diyarbakır Kültür ve Turizm Dergisinin ulusal ve uluslararası alanda Diyarbakır'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek bu ve buna benzer çalışmaların önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Turizm

Diyarbakır Valiliği Bedri Ayseli Turizm Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title