Haberler

Aile Bakanlığı: Amirin Çocuklara Tecavüz Ettiği İddiası Yargıda

Güncelleme:

Aile Bakanlığı, Diyarbakır emniyet amirinin 3 çocuğa tecavüz ettiği iddiasına dair, çocuklar hakkında tedbir kararı çıktğını ve yargı sürecinin takip edildiğini açıkladı.

Sosyal medyada yayılan "Diyarbakır'da üç çocuğa yönelik cinsel istismar iddiaları"yla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kesin bir dille, yalanlamada bulundu. Diyarbakır Valiliği ise, iddiayı gündeme getiren kişinin başka suçlardan ceza aldığını açıkladı. Ancak kısa bir süre önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan farklı bir açıklama geldi. Bakanlık, çocuklar hakkında tedbir kararı alındığını, yargı sürecini ise takip ettiklerini açıkladı.

Diyarakır'da bir emniyet amirinin küçük yaştaki 3 çocuğa tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı alındığı iddiaları ile ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan yazı ve haberler tamamen gerçek dışı olduğu belirtilerek, iddia sahibinin polise hakaret, tehdit ve iftira suçundan toplam 17.5 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

SOSYAL MEDYADAKİ HABERLER, VALİLİKÇE YALANLANDI

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı internet haber sitelerinde '3 polisten, 3 kardeşe istismar' ve 'Diyarbakır'da 3 kardeş aylarca polis istismarına maruz kaldı" diye haberlere yer verildiği ve kurumsal twitter hesaplarına konuyla ilgili mesajların geldiği belirtilerek, "Bahse konu iddialar ile ilgili kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur" denildi. Valilik, daha önce de gündeme gelen polislerin çocuklara tecavüz ettiği iddiaları üzerine, 24 Nisan 2014 tarihinde kapsamlı bir açıklama yapıldığını hatırlatarak, açıklamasında şöyle dedi:

"KONUYLA İLGİLİ İDDİADA BULUNAN ŞAHISLA İLGİLİ İŞLEM BAŞLATILDI"

"İddialar üzerine adı geçen personel hakkında yürütülen idari ve adli işlemlerde kovuşturmaya yer olmadığını karar verilmiş ve konuyla ilgili mahkeme kararı mevcuttur. Son günlerde bu şekilde kamuoyu yaratmak için konuyla ilgili iddiada bulunan M.E.'nin hakkında adli işlem başlatılmış ve polise hakaret suçundan 2 ay 15 gün, tehdit suçundan 5 ay, iftira suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan yazı ve haberler tamamen gerçek dışıdır. Bu konu bahane edilerek Emniyet Müdürlüğümüzün kurumsal kimliği ve mensupları hakkında maksatlı olarak yapıldığı değerlendirilen haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Olumsuz algı oluşturmaya yönelik iddia ve yorumların hiçbir hukuki, insani ve vicdani bir dayanağı bulunmamaktadır. Bu tip konu olması durumunda hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği, basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Diyarbakır Valiliği Politika Güncel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

500

Yorumlar (9)

..33:

20-25 YASINDAKI POLISLERDEN NE BEKLIYORSUNUZKI

13
15
yanıtYanıtla
32h.saratas.03@hotmail.com:

20-25 yaşında polis olamazmı anlaşılan senin derdin başka

yanıt0
yanıt0
ömer:

valinin görevi polisve polis teşkilatının kusurunu kapatmak kusuru ne olursa olsun polis işin içinde oldumu vali allah peygaber diyip yine yalan atacaktır

9
9
yanıtYanıtla
şırnaklı..:

şırnak/cizrede ozel harekat polislerinin tecavüz ettiği zavallı kadına ne demeli .. diyarbakırdakı bu olay ..şırnakta ki tecavüzcüye tutuklama süsü verip saldıgı adamına ne demeli

7
9
yanıtYanıtla
Angin Kan:

Allah ıftiraya çanak tutan bu yorumcuları da iftira atanları da aynı iftiralarla sınar inşallah.

11
3
yanıtYanıtla
karaadalet:

Hadi lan ne duruyorsunuz onlarida linc edin karsta ve saire diger yerlerde .niye polis devlet deymi istedigini yapar,ama Allah onlari kahredecek inşaallah.silalhi devlet guclerinin boyle vukuatlari eminim daha cok .bu gorunen yuzu ki onuda sakliyorlar.Allah kahretsin ve eger dogruysa idam edilmeliler.

3
8
yanıtYanıtla
öğretmen:

BEN ASIL BU AMİRİN HANGİ BEZİ KULLANDIĞINI MERAK EDİYORUM.

2
7
yanıtYanıtla
KAMİL:

ŞIRNAKLI MİLLETİ GALEYANA GETİRĞINME BU SENIN YAPTIĞIN RESMEN ŞEREFSİLİKTİR NEREDEN BİLİYOSUN SENDE ORADAMIYDIN

5
1
yanıtYanıtla
sarpk.:

Bunların iddiamı iftiramı gerçekmi olduğu pekala bilimsel yollarla tespit edilebilir. İnsan hayatının geleceğini ilgilendiren konu çok ciddi ve vahimdir. kaçamak yollarla üstünün kapatılması, halının altına süpürülmesi hele de faillerinin aksine açık edenlerin cezalandırılması azgınları daha da azdırır. Allah''ın gazabıda belasıda böyle yapanların üzerine mutlaka iner. Gerekli objektif, yasal incelemeler yapılır, çıkacak sonuca göre yasal gereği hiç kimse kayırılmadan tam uygulanır. kukuk devleti olmanın gereğidir. Karakollarda dönenleri bilmeyen yoktur. Şayet yapmışlarsa o polislerin, yapmamışlarda iftiraysa atanların en ağır ve caydırıcı bir şekilde cezalqandırılması gerekir. Hukuk devleti olmanın gereği budur. Kanun herkese lazımdır unutulmasın.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title