Haberler

Diyarbakır'daki Polis Aracına Saldırı

Diyarbakır'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Nuri Yazanel'in (38) izne geldiği Sivas'tan dün görev yaptığı Diyarbakır'a döndüğü öğrenildi.

Diyarbakır'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Nuri Yazanel'in (38) izne geldiği Sivas'tan dün görev yaptığı Diyarbakır'a döndüğü öğrenildi.

Yazanel ile aynı apartmanda oturan öğretmen komşusu Metin Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin kolu kırılan oğlunu ziyaret etmek ve hafta sonu yapılan açıköğretim sınavına katılmak için izinli olarak Sivas'a geldiğini söyledi.

Yazanel'in bir süre Şırnak'ta, yaklaşık 2 aydır da Diyarbakır'da görev yaptığını anlatan Kaplan, "6 günlüğüne izin almıştı ve oğlunu ziyaret etmek için gelmişti. İzni bitmişti ve dün saat 17.00 sıralarında görev yerine gitmek üzere buradan çıkmıştı" dedi.

Şehidin şehadet haberini akşam işten döndükten sonra öğrendiğini ve üzgün olduğunu dile getiren Kaplan, "Rahmetli gayet insan canlısı bir kardeşimizdi. Şehadet makamına ulaştı, Rabbim şehadetini kabul etsin. Çok iyi bir insandı, komşuluk ilişkilerimiz gayet iyiydi, ailece görüştüğümüz bir insandı" diye konuştu.

Bu arada, Şarkışla'da öğretmen olan şehidin kardeşi Dilek Yazanel ile yanında bulunan annesi Latife ve babası Davut Yazanel ambulansla kente getirilerek görevlilerin yardımıyla eve çıkartıldı.

Silvan karayolu Oğuzlar köyü mevkisinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, saldırıda Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ile polis memurları Mustafa Nohut ve Nuri Yazanel şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Metin Kaplan Diyarbakır Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi?
title