Haberler

Diyarbakır'da Kız Çocukları Polonya'ya Gitti

Güncelleme:

Diyarbakır'da 'Kız çocuklarımız eğitim hayatına geri dönüyor' sloganı ile başlatılan proje kapsamında bir grup kız öğrenci Polonya'nın başkenti olan Varşova gitti.

Diyarbakır'da "Kız çocuklarımız eğitim hayatına geri dönüyor" sloganı ile başlattığı proje kapsamında yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Diyarbakır Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi, kız çocuklarının okula devam oranının artırılması için bir süre önce, "Kız çocuklarımız eğitim hayatına geri dönüyor" sloganı ile başlattığı projenin ikinci etabı olan yurt dışı gezisi başladı.

Kırtay Okul Hakkında Bilgi Verdi

Yolculukta kız öğrencilerin yanlarında okul öğretmenleri ve Yenişehir halk eğitim müdürü eşlik ettiler. Okul müdürü Recai Kırtay, okullarının öz geçmişini, "Okulumuz 1991- 1992 Eğitim Öğretim yılında Diyarbakır Şehitlik semtinde DiyarbakırAnadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adıyla açılmıştır. 1998–1999 öğretim yılında Ergani yolu 12. km. Üçkuyu mahallesinde yapılan yeni binamıza taşındık. 2013- 2014 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ismi değişmiş olup; Otelcilik ve Turizm türünde faaliyet gösteren bir ortaöğretim kurumudur" şeklinde anlattı.

Tüm Masrafları AB'den

Okul müdürü Recai Kırtay, "Proje kapsamında daha önceden 50 kız çocuklarımızı yurt dışı gezisinde kız çocuklarımız ilk kafile olan 20 kız çocuğumuz yurt dışı tercisi olan öğretmenlerimiz nezaretinde gezisine Polonya'nın başkenti olan Varşova yolculuk etti. Polonya'da çocuklara mesleki eğitim verileceğini ve bütün masrafların Avrupa Birliği tarafından karşılanacak" dedi.

Öğrencilerin İlk Kafilesi Varşova'ya Gitti

Çeşitli nedenlerden dolayı okuldan kopan kız çocukların yeniden okul hayatına dönmelerini sağlama konusundaki çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini anlatan Kırtay, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bağlı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı Otoritesinin, özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması hibe programı çağrısı üzerine okulumuzca hazırlanan proje değerlendirme süreçlerini geçtikten sonra taraflarca gerekli antlaşmalar imzalanmıştır. Bu kapsamda ilimizde, Özellikle de Yenişehir İlçemizde Kız öğrencilerimizin okullaşma oranlarını artırmaya katkıda bulunmak. Hedefimizi gerçekleştirmek ve Kız Çocuklarımızın Eğitim Hayatına Geri Dönmelerini sağlamak için, Değişik sebeplerle ortaöğretim çağında okuldan uzak kalmış veya okulu bırakma riski taşıyan en az 50 kız çocuğumuzun tespit edilmiştir. Ayrıca Mahalle/Köy sınırlarınızda bu durumdaki öğrencilerin tespit edilmesi için Mahalle/Köy sınırlarınızda kız çocuklarının bireysel istekleri için dilek kutusu çalışmasını kararlaştırdık. Çocuklarsımızın eğitim hayatına gergi dönmesi için elimizden gelen bütün gayretleri sarf edeceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title