Haberler

Diyarbakır'da 321 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır'da Düzenlenen Operasyonlarda 321 Kilo 917 Gram Esrar ile 10 Gram Eroin Ele Geçirildi

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda 321 kilo 917 gram esrar ile 10 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 14'ü tutuklandı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlilerince uyuşturucu ve sokak satıcılarına yönelik operasyonların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır il merkezinde 20-28 Eylül tarihleri arasında uyuşturucu madde kaçakçılığı ve ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik olarak 8 ayrı operasyonun düzenlendiğini ve toplam 321 kilo 917 gram esrar ile 10 gram eroin ele geçirildiğini kaydeden Sağlam, operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 14'ünün tutuklandığını, 5 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirtti.

Ocak ayından beri uyuşturucu madde kaçıkçılığına yönelik yapılan operasyonlarla ilgili de bilgi veren Sağlam, yıl içinde 178 operasyon düzenlendiğini kaydederek, şunları söyledi: 'Yıl içinde 35'i sokak satıcılarına yönelik olmak üzere toplam 178 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda toplam 4 ton 882 kilogram esrar ve 48 kilogram eroin, 172 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Polis sorumluluk bölgesinde yasa dışı ekimi yapılan 5 milyon 689 bin 317 kök kenevir bitkisi yerinde imha edilmiştir. Operasyonlar kapsamında 354 şüpheli şahsa adli işlem yapılmış, bu şahıslardan 222'si çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmış, 132 şahsın ise tutuksuz yargılanması devam etmektedir.'

- SOKAK TİMLERİ-

Sağlam, Diyarbakır nüfusunun büyük bir çoğunluğunun yaşadığı il merkezinde, özellikle çocukları zehirlemeye yönelik olarak faaliyet gösteren ve sokak satıcıları diye tabir edilen zehir tacirleri ile etkin bir mücadelenin devam ettiğini ifade ederek, 'Sokak satıcılarına yönelik olarak kararlı operasyonlarımız artan bir ivme ile devam etmektedir. Sokak satıcılarına yönelik operasyonlar 2010 yılı hedeflerimizin en başında gelmektedir. Bu nedenle, KOM Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel sokak timleri etkin bir şekilde çalışmaya devam etmekte, bu timlerimizin özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelen uyuşturucu tehdidi ile yoğun mücadeleleri sürmektedir' dedi.

Polisin suç ve suçlularla mücadelesinde halkın desteğinin başarılı operasyonlarda önemli rol oynadığını, düzenlenen operasyonların birçoğunun 155 polis ihbar hattını arayarak ihbarda bulunan vatandaşların vermiş olduğu bilgiler ışığında düzenlendiğini kaydeden Sağlam, Diyarbakır halkına teşekkür ettiğini de söyledi. (UM-NİL-EK-SA) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title