Haberler

Yoklama Kaçağı Sanılan Diyarbakır Bombacısı Terörden Aranıyormuş

Güncelleme:

HDP mitingini kana bulayan IŞİD üyesi Orhan Gönder'in terörden arandığı ortaya çıktı. Oysa saldırıdan iki gün önce polisler, Gönder'in yoklama kaçağı olduğuna dair tutanak tutmuştu.

Diyarbakır'da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 414 kişinin yaralandığı HDP mitingine bomba koymakla suçlanan Orhan Gönder (20), saldırının ardından Gaziantep'te yakalanırken, olayın detayları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Orhan Gönder'in 'terör nitelikli kayıp şahıs' olarak arandığı ortaya çıktı. Oysa saldırıdan iki gün önce kaldığı otele gelen polisler, Gönder'in 'yoklama kaçağı' olduğuna dair tutanak tutmuştu. Diyarbakır polisi ihmalle suçlanıyor.

İHBAR İLE ORTAYA ÇIKTI

IŞİD'e katılımın yoğun olduğu Adıyaman'ın Turgut Reis Mahallesi'nde oturan bir kişi 6 Mayıs 2015'te Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne bir e-posta göndererek kentte IŞİD üyelerinin olduğu yönünde ihbarda bulundu.

"BİZİM MAHALLEDE IŞİD'Cİ VAR"

Yazıda, "Sayın büyüğüm, ben size bir uyarıda bulunacağım. Bizim ilimizde bazı IŞİD'çiler var. Bizim mahalleden Orhan Gönder diye bir komşumuz da savaşmaya gitmiş. Annesi Hatice ile babası Mustafa, Orhan'ın yanına Suriye'ye, görmeye gitmiş. Bu işler bu kadar kolay mı oluyor? Biz mahallede tedirgin olduk. Hatta ben kendisine sordum, 'Polis molis sana sormadı mı nereye gittiniz' diye. Kendisi bana 'Kimse bir şey sormadı' dedi. Çocuklarımızı kandırıyorlar. Bize yardım edin" ifadeleri yer aldı.

AİLEYE TEBLİGAT GİTTİ

İhbar üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü 12 Mayıs 2015'te Gönder'in ailesine bir tebligat yolladı. Tebligatta, Orhan Gönder'in Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014/8374 sayılı soruşturma kapsamında 'terör nitelikli kayıp şahıs' olarak değerlendirilip arandığı belirtildi. Tebligatta ayrıca aileden konuyla ilgili bilgi alınacağı, gelişmelerle ilgili kendilerine bilgi verileceği de vurgulandı. Tebligat üzerine aile Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi.

SALDIRIDAN 2 GÜN ÖNCE

Aile, aradan 1 ay geçmeden oğullarının Diyarbakır'daki bombalı saldırı nedeniyle tutuklandığını öğrendi. Üstelik Gönder'in olaydan iki gün önce Diyarbakır'da bir otelde kaldığı, hakkında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından asker kaçağı olduğu gerekçesiyle tutanak tutulduğu da ortaya çıktı. Olayın basına yansıması üzerine Diyarbakır Valiliği, Gönder'le ilgili UYAP ve MSB (ASAL) sorgulaması yapıldığını, ellerinde yasadışı bir eylem hazırlığında olduğuna dair bir tespitin olmadığını açıkladı. Adıyaman Emniyeti'ne göre Gönder 'terör nitelikli kayıp şahıs'tı, Diyarbakır Emniyeti ise sadece askerlik yoklamasından tutanak tutup bırakmıştı.

"ARANIYORSA NEDEN BIRAKILDI?"

Anne Hatice Gönder'in anlatımlarına göre, ihbar mektubunun ardından mayıs ayında gidip ifade verdikleri Adıyaman Emniyeti'nden kendilerine oğullarıyla ilgili bir bilgi verilmedi. Anne, "İfademde Akçakale'ye gittiğimde ilk iş olarak Akçakale Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduğumu söyledim. Oğlum bombalamadan iki gün önce Diyarbakır'da bir otelde yakalanmış. Hakkında sadece askerlikle ilgili işlem yapılmış. Madem oğlum aranıyor, neden iki gün önce serbest bırakıldı" dedi.

"GBT'DE OLMAMASI NORMAL"

EMNİYET yetkilileri şu bilgiyi verdi:

"Bu nitelikte aranan şahıs henüz bir suç işlemediği için GBT'ye kaydı yapılmıyor. Dolayısıyla UYAP'a da bilgisi girmiyor. Ancak terör nitelikli aranan ve ailenin kayıp başvurusu yaptığı şahıslar emniyet kayıtlarına girer. Diyarbakır Emniyeti'nin, otelde asker kaçağı olarak nitelendirdiği şahısla ilgili hiçbir araştırma yapmadığı ve ihmali olduğu anlaşılıyor. Yapılsa şahsın terör nitelikli kayıp kişi olduğunu anlarlar." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Orhan Gaziantep Adıyaman Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (86)

ALEMDAR:

O BİR KAHRAMAN ÇÜNKÜ PKKLILARIN KANINI DÖKTÜ.

14
39
yanıtYanıtla
Vanlı:

Devlet eliyle bir katliam yapılmayı çalışıldı arkasında kimler var biz çok iyi biliyoruz ilk günden bu yana. o yüzden arada bir bu haberleri yapıp gönlümüzü almaya çalışmayın. biz bu oyunları doksanlarda çok yaşadık.

45
7
yanıtYanıtla
zümrüt:

Kahr olsun işit ve işbirlikçileri

33
6
yanıtYanıtla
DOĞULU:

HI HI EVET HATTA TC. KÜRTLERİ O KADAR ÇOK SEVİYORDUKİ ARAYIP BULAMAMIŞ OTELDE RAHAT RAHAT YATAN ADAMI LAN DEVLET MASAL ANLATMASIN O ÖLENLERİN SİZİN GÖZÜNÜZDE BİR DEĞERİ OLSA ADAM GİBİ BİR BAŞSAĞLIĞI DİLERDİNİZ ADİLER

32
5
yanıtYanıtla
61 TRABZONLU:

İşid de bir batının konturolündeki taşeron örgüttür iyi biliyoruz ama pkk lıların canına okuduğu müddet ce sıkıntı yok . . . !!!

14
21
yanıtYanıtla
61 TRABZONLU:

BİJİ SERON İŞİD . . . SEHRİLDAN İŞİD. . . (y)

6
28
yanıtYanıtla
Diyar:

parmak işaretine bakın daiş ve hüdapar. ın işaretleri aynı dır zaten daiş ve hüda par iki örgütte aynı dır 6. 7. ekim diyarbakır olayların da hüda par daiş bayraklarını sallayarak daiş lehine slogan atıp kürtleri öldürün diyordular

18
14
yanıtYanıtla
yayınla admin lüften:

Devlet düşmanları devletin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Kendi adamınız kendi planiniz. Pkk li işte kivirip durmayın kendi halkına kiyan caniler. Devleti suçlamak için ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu cahil halkı yıllardır böyle kandirdilar tc yaptı diye asker kıyafeti giyip öldürdüler tc yaptı desinler diye uyan türk kürt milleti. Türkü ile kürtü laz Çerkez Çingene muacir Gürcü bu topraklarda bu bayrak hepimizin oyunları bozalim tek yumruk tek devlet. Yoksa yerinizden yurdunuzdan olur son pişmanlık fayda etmez. Dünyanın planı Türkiyeyi sömürge ülkesi yapmak..

13
19
yanıtYanıtla
Zaza Kürdü:

Allah işidin ve destekçilerinin belasını versin Amin

26
5
yanıtYanıtla
zümrüt:

Neden iki gün serbest bıraktılar bombayı patlatsın diye evet bağlatıları var polisleride yargılasın lar ayrıca biz halkız pkkde halktır ırkçıl

18
11
yanıtYanıtla
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title