Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konya'da

Davutoğlu, "Türkiye, bugün sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli bölgesel kalkınma projeleri arasında yer alan GAP, DAP ve KOP için 20 milyar dolar ayırabiliyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Küresel ekonomik gelişmelerden etkilenen bir ülke olarak gidip de borç isteyen ülke olan Türkiye, bugün sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli bölgesel kalkınma projeleri arasında yer alan GAP, DAP ve KOP için 20 milyar dolar ayırabiliyor. Bu bizim potansiyelimizi gösteriyor" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'ya gelen Davutoğlu, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Merkez Bera Otel'de düzenlenen 3. Yerel Ekonomiler Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, küreselleşme karşısında ekonomik, kültürel ve siyasal politikalar açısından 3 alternatif yol olduğunu söyledi. Bunlardan birincisinin küreselleşmeyi önünde durulamaz bir darbe olarak görmek olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu yolun küreselleşmenin önünde durulmasını veya küreselleşmeye katkıda bulunulmasını zor bir süreç olarak görenlerin takındıkları tutum olduğun bildirdi.

Davutoğlu, ikinci yolun ise küreselleşmeyi tehdit olarak algılayıp yerele sığınmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Üçüncü yol ve olması gereken yol da küreselleşmenin tarihi akış seyrini yakalamaktır. Bu akış seyri içinde bizlerin oynayabileceği rolü doğru tespit etmektir. Bu yol, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda küreselleşme sürecine yapacağımız katkının sadece bu süreçten etkilenen bir nesne olarak değil, süreci etkileyen bir özne olarak nasıl yapılabileceğini tanımlamaktır. Bizim benimsemek durumunda olduğumuz, benimsediğimiz yol bu. "

Küreselleşmenin, yarattığı devrimsel etkiyle dünyayı etkilediğini dile getiren Davutoğlu, bu nedenle küreselleşmeye karşı izlenmesi gereken yolun üçüncü yol olduğunu bildirdi. Türkiye'nin her alanda ciddi bir potansiyeli olduğunu anlatan Davutoğlu, "Bu ülkenin insanları bir istikrar olarak gördüğünde, vizyon gördüğünde harekete geçebiliyor. Küresel ekonomik gelişmelerden etkilenen bir ülke olarak gidip de borç isteyen ülke olan Türkiye, bugün sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli bölgesel kalkınma projeleri arasında yer alan GAP, DAP ve KOP için 20 milyar dolar ayırabiliyor. Bu potansiyelimizi gösteriyor" diye konuştu. Kongreye, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, SÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Tahir Akgemci, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya milletvekili adayı İlhan Yerlikaya ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Ekonomi Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title