Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Katar'da

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'a düzenlediği ziyaret sırasında Türkiye'nin Doha Büyükelçiliğinde Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'a düzenlediği ziyaret sırasında Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği'nde Türk işadamlarıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin dış politikasının proaktif niteliğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu politikanın en önemli unsurlarından birinin yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, bu nedenle onlarla her fırsatta bir araya gelerek sorunlarını dinlediklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Katar Emiri Temim Bin Hamed Al Thani'nin Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin öneminin bir göstergesi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Katar gibi dost ve kardeş bir ülkede bulunmak her anlamda bir ayrıcalık" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ile Katar arasında ticaret, sanayi, savunma sanayi gibi birçok alanda işbirliğinin olduğuna ve iki ülkenin bölgesel konular, barış ve adalet için birlikte çalıştığına dikkati çekti.

Türkiye'nin en önemli firmalarının Katar'ın gelişimine çok önemli projelere imza atarak katkıda bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Katar çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Nasıl bizim 2023 vizyonumuz varsa Katar'ın da 2030 vizyonu var. Biz istiyoruz ki Katar'ın 2030 vizyonunda Türk şirketleri de yer alsın. Bunun için hem siyasi hem de ekonomik anlamda zemin var" dedi.

Çavuşoğlu, "Sizler Türkiye'nin buradaki yüz akı, gönüllü elçilerisiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün Katar'da yapacağımız ikili görüşmelerde sizinle ele aldığımız çeşitli konuları da gündeme getireceğiz" diye konuştu.

Katar'daki temaslarının ardından yarın Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Saud Al Faisal Bin Abdulaziz Al Saud'un bölgesel tehditler konusunda düzenlediği ve çok sayıda ülkenin dışişleri bakanları düzeyinde temsil edileceği foruma katılmak üzere Cidde'ye gideceğini hatırlatan Çavuşoğlu, burada Katarlı mevkidaşıyla birlikte bölge sorunlarıyla ilgili fikirlerini paylaşacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a gidecek -

Mevlüt Çavuşoğlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan ziyaretlerinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini pazartesi akşamı Katar'a yapacağını söyledi.

Çavuşoğlu, bu ziyaretin iki ülke arasındaki kardeş ilişkilerin boyutunu ortaya koyduğunun altını çizdi. - Doha

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Katar Doha Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title