Haberler

Dikey Bahçe Vatandaşların İlgi Odağı Oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nca Bağlar ilçesinde, 8 bin çiçek metal aksamlara yerleştirilerek duvara monte edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nca Bağlar ilçesinde, 8 bin çiçek metal aksamlara yerleştirilerek duvara monte edildi. 'Dikey bahçe' veya 'Duvar bahçe' olarak adlandırılan sistem vatandaşların ilgi odağı oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeşil alan oluşumuna ağırlık vererek çalışmalar sürdürmeye başladı. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 8 bin çiçekten 'Dikey bahçe' veya 'Duvar bahçe' olarak adlandırılan tablo yaptı. Ofis yeraltı geçidinden Batıkent'e doğru dönen yolun duvarlarına saksılar içinde 8 bin adet begonya yerleştirildi. Sulamasını damlama yöntemiyle yaparak önemli bir çalışmaya imza atan ekipler, çalışmayla duvarlar, çiçeklerle renklendirilerek duvar bahçe görünümüne kavuşturuldu.

2 BİN 200 SAKSIYA 8 BİN ÇİÇEK EKİLDİ

Dikey bahçede duvarlara 2 bin 200 saksı yerleştirildi. Çiçekler ise 50 gün serada bekletilip adaptasyon süresinden sonra saksılara yerleştirildi. Metal aksamlar üzerine konuşlandırılan 8 bin çiçek vatandaşların ilgi odağı oldu.

Öte yandan belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre çalışmaların Diyarbakır Şehirlerarası Terminali İşletmeleri'nin (DİŞTİ) duvarlarının bir bölümünde de uygulanacağı öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title