Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)DEAŞ, AZEZ'DE BOMBALI ARAÇ PATLATTI: ÖLÜ VE YARARILAR VARKİLİS'in sınır komşusu Suriye'nin Azez İlçesi'nde terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

1)DEAŞ, AZEZ'DE BOMBALI ARAÇ PATLATTI: ÖLÜ VE YARARILAR VAR

KİLİS'in sınır komşusu Suriye'nin Azez İlçesi'nde terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Güvenlik kameralarına yansıyan patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Terör örgütü DEAŞ militanları tarafından Kilis'in karşısında bulunan Azez kent merkezinde, öğle saatlerinde bomba yüklü araç patlatıldı. Büyük gürültüyle meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen patlama anı sonrası Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Patlamada yaralanan bazı Suriyeliler, sınır hattına ambulanslarla alınarak Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların acil serviste tedavileri devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Güvenlik kamerasında Patlama anından görüntü

-Olay yerinden görüntüler

Reşit ÇELEBİOĞLU / KİLİS,

===================================================

2)TECAVÜZ İDDİASIYLA CADDEDE 12 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRÜLDÜ

ERZURUM'da bir kadına tecavüz ettiği iddia edilen 36 yaşındaki Yaşar Soğukpınar, 12 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Olay, dün gece yarısı merkez Palandöken İlçesi Yunusemre Mahallesi Sultan Alparslan Caddesi'nde meydana geldi. İlçede esnaf olan ve 6 ay önce eşinden boşanan Yaşar Soğukpınar, tanıştığı 23 yaşındaki T.Y. ile ilişkiye girdi. İddiaya göre, ilişkisinin evlilikle sonuçlanmasını isteyen T.Y., olumlu yanıt alamayınca olayı ailesine anlattı ve Yaşar Soğukpınar'ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

Aile fertleri iddiaya göre T.Y.'den, buluşma bahanesiyle Yaşar Soğukpınar'ı çağırmasını istedi. Önceki gece Yaşar Soğukpınar'ı telefonla arayıp T.Y., "İlişkimizi ailem öğrendi, zor durumdayım, gel beni kaçır" dedi.Yaşar Soğukpınar da bir taksiye binip gece yarısı T.Y.'nin verdiği adrese geldiğinde orada bıçak ve sopalarla bekleyen yakınları da taksinin etrafını çevirdi. Taksiden inen Soğukpınar'a saldıran T.Y.'nin yakınları onu cadde ortasında 12 bıçak darbesiyle öldürdü.

Yaşar Soğukpınar'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürülürken olaya karışan S.Y., G.Y., Ş.Y., M.Y., G.İ. ve Ö.M. cinayet, T.Y. de azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alındı.

ERZURUM, -

====================================================

3)VAKFIN DAĞITTIĞI KOYUNLAR İKİZ DOĞURUYOR

MUŞ'un Varto ilçesinde Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 6 ay önce dağıtılan koyunların bazıları ikiz doğurmaya başlayınca besicinin yüzü güldü. Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, besiciye Amasya TİGEM'den, yılda iki kez doğum yapan koyunların da dağıtılacağını söyledi.Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, bölgede hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan aile ve işsiz gençlere istihdam sağlamak amacıyla yaklaşık 6 ay önce 26 kişiye 20'şer koyun ve kuzunun hibe edildiğini söyledi. Kaymakam Çetin şöyle dedi:

"Sosyal Yardımlaşma Vakfının projesi çok başarılı oldu. Koyunlar ikinci doğuma başladı. Bazı koyunlar çifter çifter doğruyor. Biz de bununla yetinmeyip besiciye Amasya TİGEM'den yeni bir üretim olan Bafra koyunlarını getirip hibe olarak dağıtacağız. Bunlar, çift doğurma oranı daha yüksek olan bir cins. Irk ıslahı hakkında fayda sağlamaya çalışacağız. Çalışan kardeşlerimize iyi bir teşvik olur."

'BU GİDİŞLE SÜRÜ SAHİBİ OLURUZ'

Bahçelievler'de oturan ve yaklaşık 6 ay önce 20 koyun ve 20 kuzu aldığını söyleyen Cebrail Özel ise, "Kaymakam bey bize babalık yaptı. Onun sayesinde havyan sahibi olduk. İkinci doğumda iki koyunum çift doğurdu. Böyle giderse kısa sürede hayvanlarımın sayısını 200'e çıkar. Sürü sahibi olur ve yokluktan kurtulmuş oluruz" dedi.

Koyunlardan alan işsiz Cebrail Özel de, "Kaymakam bey hayatımı kurtardı. Artık her sabah hayata güler yüzle uyanıyorum. Gün boyu koyun ve kuzularla uğraşıyorum.. Yakında büyük bir sürüye sahip olmanın hayalini bile kuruyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Bahçeli evler mahallesinden görüntü

-Koyunlardan görüntü

-Kuzulardan görüntü

-Ahırdan görüntü

-Fatih çelik

-Cebrail Özel röp

-Herdem Özel röp (yaşlı kadın)

-Famile Özel röp.

-Kaymakam Mehmet Nuri Çetin röp

MUŞ,

===============================================

4)YOLDA BULDUĞU AYAĞI KIRIK KEDİYİ VETERİNERE GÖTÜRDÜ

MUŞ'ta otomobilin çarpması sonucu ayağı kırılan kediyi yol kenarında bulan inşaat işçisi Çetin Kaya, veterinere götürdü.Kentin merkez Saray Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde işe giderken yaralı kediyi gören Çetin Kaya, onu alıp Muş Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi'ne götürdü. Yaralı hayvanı, veteriner hekim Semih Tuncer'e teslim eden Çetin Kaya, "Umarım tedavisi sonucunda yürüyebilir" dedi.

Veteriner hekim Semih Tuncer de yaptığı incelemede kedinin ayağının otomobil çarpması sonucu kırıldığını söyledi. Tuncer, "Kedinin tedavisi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Battaniyeye sarılı iş yerinde bekletilen yaralı kediden detaylar

-Kedinin veteriner tarafından muayene edilmesi

-Kedinin acı içinde feryat etmesi

-Kediye ilk müdahale

-Kediyi caddede bulan Çetin Kaya ile röportaj

-Veteriner Hekim ile röportaj

-Kedinin hayvan barınağına götürülmesi.

MUŞ,

=========================================================

5)ŞENLİK İÇİN GİTTİKLERİ KARAADA'DA ERKEK CESEDİ BULDULAR

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Karaada Şenlikleri'ne katılanlar, sahilde çıplak erkek cesedi buldu. Sadece ayağında botları bulunan cesedin, geçen 30 Eylül'de Bodrum'un Karaada açıklarında batan 6 kişinin öldüğü, 4 kişinin ise kurtarıldığı lastik bot faciasında kayıp olan 21 göçmenden birine ait olabileceği belirtildi.Bodrum'a yaklaşık 3 mil mesafedeki Karaada'da düzenlenen 7'nci Karaada Şenlikleri'ne yaklaşık 300 kişi katıldı. Teknelerle bu sabah Karaada'ya gidenler, şenliklerin yapılacağı alana yaklaşık 100 metre mesafede, sahile vurmuş sadece ayağında botları bulunan çırılçıplak bir erkek cesedi olduğu farkedip, durumu Bodum Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi. Adaya gelen sahil güvenlik ekipleri, 40 yaşlarında bir kaçak göçmene ait olduğu sanılan erkek cesedinin çürümüş olmasından uzun süre suda kaldığını belirledi. Olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından cesedin önce Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na ardından da otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderileceği bildirildi. Görgü tanıklarından evli 3 çocuk babası çiftçi Rıza Çoban (60), cesedi gördüklerinde şok olduklarını belirtip, "Hemen sahil güvenliğe durumu bildirdik" dedi. Cesedin, geçen 30 Eylül'de Bodrum'un Karaada açıklarında batan, 6 kişinin öldüğü, 4 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı lastik bot faicasında kayıp olan 21 kaçak göçmenden birine ait olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kıyıya vurmuş olan cesedin görüntüsü

-Cesedi bulanlardan Rıza Çoban ile röp.

-Olay yerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=========================================================

6)EREĞLİ'DE DURAKLAR VE KAMELYALAR IŞIKLANDIRILDI

EREĞLİ Belediyesi, otobüs duraklarının ve kamelyaların güneş enerjisi ile aydınlatılmasını sağladı. 18 durak ve 12 kamelyanın çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde gündüz güneş enerjisinden elde edilen elektrik, depolanarak geceleri durak ve kamelyaların aydınlatılmasını sağlıyor.

Güneş enerjili duraklarda bekleyen ya da kamelyalar altında dinlenen vatandaşlar kendilerini artık daha güvende hissettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, farkındalık yaratan projelerle Ereğli'de hizmet noktasında çalıştıklarını söyledi. Özgüven, " 18 durak ve 12 kamelyanın çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde projemiz hayata geçirildi. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Durak ve kamelyalardan detay

Vatandaşlardan detay

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA)

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Kaya Suriye Azez Muş Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title