Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)SİVEREK' TE EV YANGINI 3 ÇOCUK ÖLDÜŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bir evde çıkan yangında, uykuda olan biri bebek 3 çocuk yaşamını yitirdi.

1)SİVEREK' TE EV YANGINI 3 ÇOCUK ÖLDÜ

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bir evde çıkan yangında, uykuda olan biri bebek 3 çocuk yaşamını yitirdi.Yangın, bu sabah erken saatlerde Siverek'e 40 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Mahallesi'nde meydana geldi. Besicilik yapan Hacı Menek eşi ile birlikte evlerinin yakınındaki ağıldaki hayvanlarının bakımını yapmaya başladı. 3 çocuklu Menek çiftinin hayvanlarını yemledikleri sırada, evden dumanlar yükseldiğini görenler durumu itfaiye, jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bu sırada tek katlı toprak eve koşan Menek çifti çocuklarının içeride olduğunu söyledi. Menek çifti ve köy sakinleri alevlerin arasına dalarak evde uyuyan 6 aylık Ahmet, 2 yaşındaki Mustafa ve 3 yaşındaki Bedriye adlı kardeşleri dışarı çıkardı. Yataklarından dışarı çıkarılan ve sağlık ekiplerinin kontrolünde kısmen vücutlarında yanıklar olan 3 kardeşin, dumandan etkilenerek yaşamlarını yitirdiği saptandı. Ölümleriyle yakınlarını ve mahalle sakinlerini yasa boğan Menek kardeşlerin cesetleri otopsileri yapılmak üzere Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından söndürülen yangında ev kullanılamaz hale geldi.

Ekipler, 3 kardeşin ölümüne neden olan yangının çıkış sebebini araştırıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Yanan ev

Yanan eşyalar

Ağlayan kadınlar

Kütçe ağıt yakan kadınlar

Jandarma ekibi

Mahalle sakinlerinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 572 MB

===========================================================

2)ALADAĞ' DA YURT YANGINI SANIKLARI YARGILANIYOR

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını faciasında, haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.  Duruşmaya katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sanıkların kasten öldürmeden yargılanmaları gerektiğini söyledi. Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, özel öğrenci yurdunda, elektrik kontağından çıkan yangında, eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç'in  kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6'ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ile Cennet Karataş hayatını kaybetti.

DAVADAN 1 AY ÖNCE YURT YIKILDI

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt yangınıyla ilgili olarak, kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz tutuklandı. Sanıkların bazıları ara kararla tahliye edilip, itiraz üzerine tekrar tutuklandı. 12 kişiye mezar olan yurt  da yıkıldı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle 7 sanığın da asli kusurlu olduğu belirtildi. İstanbul Teknik Üniversitesi laboratuvarında yangın sonrası alınan örnekler incelendi. 3 kişilik uzman bilirkişi heyetinin hazırladığı 19 sayfalık raporda yangının, elektrik tesisatında oluşan kısa devre ile 2 katta aynı anda başladığı belirtildi. Yurtta kullanılan malzemelerin yangının hızla yayılmasına neden olduğu belirtilen raporda tartışma konusu olan yangın kapılarının ise dayanıksız PVC malzemeden yapıldığına yer verildi.  Duruşmanın ilk celsesinde savunma yapan tutuklu sanıklar olayda herhangi bir kusurları olmadığını belirterek itfaiyeyi suçladılar.

BASINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Duruşmanın bugün görülen ikinci celsesi katılımın yoğun olması nedeniyle Kozan Ticaret Odası Salonu'nda yapıldı. Jandarma eşliğinde duruşmanın yapılacağı salona getirilen sanıklar görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi.

PARA TEKLİF EDİYORLAR

Duruşmaya gelen yangında hayatını kaybeden Zeliha Avcı'nın annesi Sultan Avcı, Sofulu Mahallesi Muhtarı Adem Aktaş'ın kendilerine davadan vazgeçmesi için para teklifinde bulunduğunu, tepki göstermeleri üzerine ise durumu inkar ettiğini söyledi. Soma Maden faciasında yakınlarını kaybeden Elmas Kaya da duruşmaya gelerek mağdur ailelere destek oldu.

FEYZİOĞLU: DA KATILDI

Duruşmayı izlemek için Kozan'a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sanıkların kasten öldürmeden yargılanmaları gerektiğini belirterek sonuna kadar davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Tutuklu sanıkların gelişi

Tutuklu sanıkların salona alınması

Tutuklu sanıkların basına tepki göstermesi

Sultan Avcı'nın konuşması

Elmas Kaya'nın konuşması

Metin Fevzioğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE-Yaşar KORKUSUZ/ADANA,

======================================================

3)BURSA'DA FETÖ SORUŞTURMASINDA POLİSTEN KAÇARKEN AYAĞINI KIRDI

BURSA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, gözaltına alınacağı sırada yakalanmamak için evinin  2'nci kattan atlayarak kaçmak isterken sol ayağını kıran H.B.'nin de aralarında bulunduğu meslekten ihraç edilmiş 8 eski öğretmen adliyeye sevk edildi.

Bursa Cmhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, yaklaşık bir hafta önce düzenlenen operasyonda, "Bylock" kullandığı belirtilen ve  meslekten ihraç edilen 3'ü kadın 8 eski öğretmen gözaltına alındı.  Polisin kendisini gözaltına almak için evine geldiğini gören H.B. isimli kadın öğretmen ise kaçmak için evinin 2. katından atlayınca sol ayağını kırdı.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki sorgulamalarının ardından 'Terör Örgütüne üye olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ayağı kırık kadın ile birlikte 8 şüphelinin adliyeye girişi

Süre: 25 saniye Boyut: 21 MB

Mehmet İNAN/BURSA,-

======================================================

4)TEKİRDAĞ'DA 'BYLOCK' GÖZALTI SAYISI 115'E ÇIKTI

TEKİRDAĞ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı olan 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı çıkarılan 127 şüpheliden 115'i yakalanırken, emniyette işlemleri tamamlanan 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Tekirdağ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 13 Temmuz günü başlatılan operasyonda, 127 şüpheli hakkında örgütün şifreli haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarıldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 127 şüpheliden 115'i yakalanarak ifadeleri için emniyete götürüldü. Bu sabah emniyette ifade alma işlemleri tamamlanan 15 kadın şüpheli adliyeye sevk edilerek savcılık sorgusuna alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, şüpheliler arasında doktor, ev hanımı, veteriner, memur, polis, öğretmen, öğrenci, imam, esnaf, turizmci ve çeşitli iş kolların yer aldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında 12 şüphelinin daha arandığı kaydedildi.

Görüntü DÖkümü

---------------------

-Adliye girişi

-Polis minibüsünün gelişi

-Şüphelilerin minibüsten indirilişi

-Şüphelilerin adliyeye girişleri

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

====================================================

5)BODRUM'DA SİTE SAKİNLERİNDEN AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir tatil sitesinde 15 çam ağacının dallarının, deniz manzarasını kapattığı gerekçesiyle izinsiz kesilmesi site sakinlerinin tepkisine neden oldu. Sitesi Yöneticisi Ünal Salarvan, ağaçları kesmediklerini budadıklarını ileri sürerken, şikayet üzerine Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Bodrum Orman İşletme Şefliği ekipleri kesimi durdurup, tutanak tutarak soruşturma başlattı. Ağaçların kesilen dallarına da el konuldu. Kumbahçe Mahallesi, Akçabük Sokak'taki Gencer Sitesi'ndeki 15 çam ağacının dalları, iddiaya göre deniz manzarasını kapattığı gerekçesiyle kesildi. Site yönetimi, vinç ve merdiven yardımıyla tepeden aşağıya doğru kestiği çam ağaçlarının dallarını odun haline getirirken, site sakinleri duruma tepki gösterdi. Yapılanın 'ağaç katliamı' olduğunu ileri süren site sakinleri, sitenin yöneticisi Ünal Salarvan ile tartıştı, kesimin bir an önce durdurulmasını istedi. Ancak buna rağmen kesimin devam etmesi üzerine site sakinleri ve mahalleli durumu Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Bodrum Orman İşletme Şefliği'ne bildirdi. Siteye gelen Zabıta ve Orman İşletme Şefliği görevlileri, kesimi durdurup soruşturma başlattı. Kesilip, odun haline getirilen ağaç dallarına el konulup, tutanak tutuldu.

'40 DERECEDE BUDAMA OLUR MU?'

Mahalle sakinlerinden emekli öğretmen 59 yaşındaki Cemil Güvercin, asırlık çam ağaçlarının güpegündüz kesildiğini görünce şoke olduklarını belirterek şöyle dedi:  "Bu ağaçların kesimi için Belediye ve Orman İdaresi'nden kesim izni alınması gerekir. Aksi takdirde çam ağacının yaprağına bile dokunamazsınız. Sorduğumuzda, 'Ağaçları kesmiyoruz, buduyoruz' dediler. 40 derece sıcak havada budama mı olur? Araştırdık, meğerse evlerinin manzarası kapanıyor, denizi göremiyorlar diye ağaçları kesiyorlarmış. İzinleri de yok. Orman ve belediye yetkililerini arayarak müdahale edilmesini ve kesimin durdurulmasını sağladık."

'DENİZİNİZ BATSIN'

Mahalle sakinlerinden 47 yaşındaki Murat Aslanda, "Nasıl bir ülkede yaşar olduk. 'iki fidan dikip, yanan ormanlık alanları yeşillendirelim, çevremizi yeşil tutalım' derken, acımasızca iş makineleri ve baltalarla ağaçları kesip odun yaptılar. Deniz manzaraları kapanıyormuş. Deniziniz batsın. Bu resmen ağaç katliamı. Savcılığa suç duyurusunda bulunup, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını isteyeceğim" diye konuştu.

'NE VAR 5- 6 AĞAÇ KESTİYSEK?'

Gencer Sitesi Yöneticisi Ünal Salarvan yaşananları görüntüleyen basın mensuplarına, "Belgesel mi çekiyorsunuz? Ne var şurada 5- 6 ağaç kestiysek? Sizi mahkemeye vereceğim" diyerek tepki gösterdi. Ağaçları kesmek için Bodrum Orman İşletme Şefliği'nden izni olduğunu ileri süren Salarvan, "Ağaçlar evlere zarar vermeye başlamıştı o nedenle kestik. Büyütülecek ne var bunda" dedi. Salavran'ın orman ve zabıta memurlarına izin belgesi diye gösterdiği belgenin ağaçların kesilmesi için izin almak üzere orman şefliğine verdiği dilekçe olduğu ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

-------------------------:

-Site sakinlerinin yönetici ile tartışması

-Kesilen ağaçlardan görüntü

-Vincin yardımıyla kesilen ağaç dalladrından görüntü

-Site sakinlerinden Cemil Güvercin ile röp.

-Site sakinlerinden Murat Aslan ile röp.

-Site yöneticisinin basın mensuplarına tepki göstermesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

====================================================

6)EVİNİN ÇATISINDA 300 GÜVERCİN BESLİYOR

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde 60 yaşındaki işçi emeklisi Yüksel Tokgöz evinin çatısında oda şeklinde yaptığı 8 ayrı kafeste 300 güvercin besliyor. İlçe merkezinde Taşköprü Mahallesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Yüksel Tokgöz, 7 yaşında ilkokula başladığı dönemden beri güvercinlere olan merakını zamanla tutkuya dönüştürdü. O yaşlardan itibaren güvercin beslemeye başlayan Tokgöz, yıllar içerisinde bu tutkusunu kaybetmedi. Devlet Su İşleri'nden 2000 yılında emekli olduktan sonra da zamanının büyük bölümünü evinin çatısında oluşturduğu kafesteki güvercinlerine ayırmaya başladı. 53 yıldır güvercin beslediğini anlatan Tokgöz, "Güvercinlere ilgi gösterdiğim zaman kendimi huzurlu, sağlıklı hissediyorum. Şu an ise hiçbir sağlık problemim yok. Her gün  akşam saat 4-5 gibi güvercinlerin yanına geliyorum onlarla ilgileniyorum. Güvercin sevgisi kronik bir hastalıktır. Onları beslemek, izlemek ayrı bir keyif veriyor" dedi.

300 güvercin için yıllık 5 bin lira civarında yem ve ilaç masrafı olduğunu ifade eden Tokgöz, "Güvercinlerle ilgilenenin çevresi geniş oluyor. Gelip görmek isteyen, satın almak isteyen de çok. Bazen duruma göre satış yaparak, diğer güvercinlerin yem parasını çıkarıyorum. Kıramayacağım arkadaşlarıma, eşe dosta ise armağan ediyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Evden görnütüler

-Çatıdaki güvercinlerin görüntüleri

-Sahiplerinin konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

(302 mb)

========================================================

7)BAYRAMİÇ'İN SON NALBANTI

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesinde babadan öğrendiği nalbantlığı sürdüren 65 yaşındaki Ahmet Okay, mesleğin son ustalarından biri olduğunu söyledi.

Bayramiç İlçesine bağlı Daloba Köyü'nde yaşayan evli ve iki çocuk babası Ahmet Okay, 40 yıldır unutulmaya yüz tutmuş nalbantlık mesleğini sürdürüyor. Kazdağları'nın eteklerinde bulunan köylerde arazi yapısı nedeniyle köylüler yük taşımacılığında kullandıkları hayvanlarına özen gösteriyor. Ancak, bölgede üzüm yetiştiriciliğiyle geçimini sağlayan köylüler, dağlık arazide, hayvanlarının sık sık eskiyen nallarını değiştirecek nalbant bulmakta güçlük çekiyor. Daloba Köyü'nde nalbantlık mesleğinin tek ustası olan Ahmet Okay, çevredeki köylere de hizmet veriyor. Köylülerin telefonla ulaştıkları Okay, bir hayvanın nallarının ortalama 45 dakikada çakıyor. At nallamanın dikkat ve beceri gerektirdiğini anlatan Ahmet Okay, "At ayağını sabit ve sıkı bir şekilde tutar. Elimizdeki keski dediğimiz aletle atın tırnağını düzgün bir şekilde keseriz. Ayağın içerindeki taş parçaları ve çürükler keskiyle iyiye ayıklandıktan sonra nallama işlemine geçilir. Ayağın tırnak kısmına, ete rastlamaması için nal çivisini 45 derecelik açıyla çakarız. Tırnaktan çıkan çivilerin fazlalık uç kısımlarını kerpetenle keserek iyice bükeriz. Böylelikle nallama işlemi tamamlanmış olur" dedi. Nalbantlıktan ayda ortalama 400 TL kazanarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Okay, "Artık bölgede üzüm yetiştiriciliği ile köylülerin yaşamlarını geçirmeleri zorlaşmaya başladı. Daloba Köyü'nde geçtiğimiz yıllarda 150'ye yakın at ve katır bulunurken, bu sayı artık 10'a kadar düştü. Nalbantlara olan talepte bu nedenle iyice azalmaya başladı. Nalbantlıktan artık geçimimizi sağlayamaz hale geldik. 40 yıldır devam ettirdiğim nalbantlık mesleğinin son ustalarından biri olarak mesleğimi yaşatmaya çalışıyorum. Ancak, bizden sonra gelecek kuşakların nalbantlığı devam ettireceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Ahmet Okay'ın at nallamasından görüntü

-Ahmet Okay ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Siverek Bodrum Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Bakmadan Geçme

Bu kadarı da fazla ama! Wanda Nara sere serpe poz verdi

Bu kadarı da fazla ama! Wanda Nara sere serpe poz verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title