Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

BAKAN ÖZLÜ: ANTARKTİKA'DA GELECEK YIL BİLİM ÜSSÜMÜZ OLACAKBİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Antarktika'da inşallah gelecek yıl kalıcı bir üssümüz olacak" dedi.

BAKAN ÖZLÜ: ANTARKTİKA'DA GELECEK YIL BİLİM ÜSSÜMÜZ OLACAK

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Antarktika'da inşallah gelecek yıl kalıcı bir üssümüz olacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile birlikte Düzce'de basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Özlü, Antarktika'ya kurulacak bilim üssü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyerek şöyle konuştu:

"Antarktika'ya 9 kişilik bir heyet gönderdik. Aslında bu proje bize Cumhurbaşkanlığımızdan geldi. Orada bir çalışma yapılmıştı. Yürütme konusunda bizim bakanlığımız uygun görüldü. Bize proje gönderildi. Biz projeyi sahiplendik. Kaynak ayırdık. İTÜ başta olmak üzere üniversitelerimizle görüştük. 9 kişilik heyeti fizibilite yapmak için Antarktika'ya gönderdik. Heyetimiz halen orada Antarktika'da. Biliyorsunuz Antarktika'da mevsim Türkiye'den farklı. 15 Nisan'a kadar orada kalacaklar. Şu anda fizibilite etütü yapıyorlar. Antarktika'da hangi bölgeye konuşlanacağız. Biliyorsunuz Meclisten Antarktika anlaşmasını onayladık. Şu anda Türkiye 53 ülkeden birisi. Oraya bir bilim üssü kuracağız. Heyet yakında gelecek. Gelen heyet bir rapor bize hazırlayacak. 'Kaç metrekarelik alana yerleşim ve buradaki yapılarımız, bina yapılarımız nasıl olsun, burada hangi çalışmaları yapalım' şeklinde rapor bize sunacaklar."

'ORADA GELECEK YIL ÜSSÜMÜZ OLACAK'

Raporda belirtilen esaslara göre 15 Kasım'dan itibaren Antarktika'ya tekrar gideceklerini ifade eden Bakan Özlü, "Bu defa gemi ile gideceğiz. İlk seyahatimiz uçakla oldu. İstanbul'dan Şili'ye kadar uçakla gidildi. Diğer kalanı gemi ile gidildi. Bir gemi yapacağız, hazırlayacağız. Buzkıran özelliği olan bir gemi olacak. Bu gemi ile Antarktika'da kuracağımız üsse ilişkin yapıları Türkiye'de hazırlayıp gemi ile götüreceğiz. Orada inşallah gelecek yıl kalıcı bir üssümüz olacak. 15 Nisan'da heyet geri dönecek" dedi.

YERLİ OTOMOBİL

Yerli otomobil konusunda da açıklama yapan Bakan Özlü, şöyle devam etti:

"Yerli marka otomobilde konu çok ticari. Ticari ağırlığı olan bir konu. Yüzde 80 ticari, yüzde 20 teknoloji ile ilgili bir konu. Ticari ağırlığı fazla olduğu için iş modeli değişikliğine gittik. Yani iş modelini değiştiriyoruz. Devletin değil özel sektörün önde olduğu üretim destekli bir modele geçtik. Burada sanayicilerimiz ile görüşüyoruz. Görüşmeler iyi gidiyor. İnşallah bunun sözleşmesini imzalayacağız. İlk otomobilimiz taksi modeli olmasını arzu ediyoruz. Elektrikli olmasını arzu ediyoruz. Dünya elektrikli otomobillere gidiyor. Şu anda bataryada sorun var. Elektrikli otomobillerin bataryası cep telefonları kadar olacak. Cebinizden çıkarıp takacaksınız. Otomobil gidecek. Biz de elektrikli otomobile başlamak istiyoruz ve ilk modeli elektrikli olacak" dedi.

'TÜRKİYE KENDİ MARKASINI OLUŞTURMAZSA AYIP OLUR'

2020'den sonra Avrupa'daki bir çok ülkeye dizel ve benzinli otomobillerin şehir merkezlerine girişinin yasaklanacağını belirten Bakan Özlü, "2020'den sona bazı ülkeler, 2025'den sonra diğer ülkeler şehir merkezlerine sadece elektrikli otomobillerin girebileceğine ilişkin kararlar aldılar. Biz de elektrikli otomobille başlamak istiyoruz. Teknoloji olarak geldiğimiz bu noktada Türkiye'nin altyapısı, otomotiv sanayisi, yan sanayi, Türkiye'nin tasarım mühendisleri, üretim mühendisleri bir otomobili tasarlayıp üretip piyasaya sürebilecek yetkinliğe sahipler. Otomotiv sanayimizin geldiği bu noktayı göz önüne aldığımızda Türkiye kendisine ait bir marka oluşturmazsa ayıp olur. Yapmazsak çok yanlış olur. Bu alt yapımızı kullanacağız. Kendi markamızı oluşturacağız. Türkiye küresel bir başarıyı hedefliyor" diye konuştu.

REFERANDUM

Bakan Özlü, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir inovasyon, yenilenme, Türkiye'nin yenilenmesi olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Çünkü yenilenme olmadan büyüme olmaz. Yenilenme olmadan gelişme olmaz, kalkınma olmaz. Geçen sene Türkiye yüzde 2.9 oranında büyüdü. Her şeye rağmen Türkiye büyüyor. Bu büyüme oranı da aslında AB ortalamasının çok üzerinde. ABD'nin çok üzerinde. Biliyorsunuz AB ülkeleri yaklaşık yüzde 1.6 ortalama oranında büyüme kaydederken biz 1.5 puana yakın ve üzerinde büyüme kaydettik. Referandum sürecinde ben aşağı yukarı 30'a yakın ile gittim, gideceğim. Burada gördüğümüz manzara son derece olumlu. Türkiye'nin bütün illerinde referandum sürecinde 18 maddelik anayasa değişikliğine karşı olumlu bir teveccüh ile karşı karşıya kalıyoruz. Olumlu bir hava var. İnşallah bu olumlu sürecin büyük etkilerinden birisini de Düzce'de göreceğiz."

Bakan Özlü, Türkiye'nin yeni bir sıçrama yapması için yeni bir hamle yapması için böyle bir yapısal dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'yi 10 bin dolarlardan 20 bin dolarla çıkaracak olan bir yapısal dönüşüm aslında. Bu bakımdan buna inovasyon demek istiyorum. Ana omurgaya dokunmadan ana eksen yerinde dururken Türkiye yapısal bir dönüşüm gerçekleştirecek" dedi.

Şaban Dişli de enflasyon rakamlarının beklentilerinin üzerinde olduğuna dikkat çekti. Dişli, şöyle konuştu:

"Bu yükselişi referandum süreci ile ilişkilendirmemiz lazım. Biliyorsunuz özellikle 15 Temmuz sonrası dövizde müthiş bir hareket oldu. Dövizin ekonomik aktivitelere yansımasının sonucu bu. Şimdi kurlar yeniden makul demeyelim ama eski seviyelerin altına düştü. O yeniden toparlanır. Biz orada endişe ettirecek olan kısmı gıdanın enflasyon üzerindeki katkısıdır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Bakan Özlü açıklam

-Şaban Dişli açıklama

Dosya adı: dzcsabandisli

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===================================

SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI MEMİŞ, ÖMER HALİSDEMİR'İN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

SAĞLIK-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in vatanı için, milleti için ve bu ülkenin geleceği için bile bile ölüme koştuğunu söyledi.

Niğde'ye gelen Metin Memiş, Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Kasabası'na geçip, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Ömer Halisdemir'in annesi Fadimana Halisdemir için baba Hasan Hüseyin Halisdemir'e başsağlığı diledi. Daha sonra mezarlığa geçen Memiş, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in kabrinde dua etti. Metin Memiş, "Ömer Halisdemir kardeşimizde Çanakkale ruhunun yeniden dirilişine en güzel örnektir. Vatanı için, milleti için ve bu ülkenin geleceği için bile bile ölüme koştu. Biz bunu Ömer Halisdemir kardeşimizin 16 Temmuz gecesi vatanı için kendini nasıl feda ettiğini dinleyerek, anlayarak görüyoruz. Bizim başka bir ülkemiz yok. Suriyeli 4 milyona yakın kardeşimiz ülkelerini terk etmek zorunda kaldılar. Bizim ülkemizi de Suriye ve Irak gibi yapmak istiyorlar. O zaman biz millet olarak, bu ülkenin geleceğine hep beraber sahip çıkmak zorundayız. Ömer Halisdemir'in ortaya koymuş olduğu o ruh ve kahramanlığı bizlerde aynı şekilde üstlenip ülkemiz üzerinde oyun oynayanlara bu ülkeyi böldürmeyeceğiz mesajı vermeliyiz" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, daha sonra Bor Devlet Hastanesi, Bor Ömer Halisdemir Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesini ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ömer Halisdemir'in kabrinden görüntü

Ömer Halisdemir'in annesi Fatmaana Halisdemir'in mezarında dua ederken görüntü

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in açıklaması

-Hastane ziyaretlerinden detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===================================

Ilgaz'ın 45 haneli Serçeler Köyü'nde 25 ev yandı (2)

VALİ KÖSE: AFAD ÇADIR VE HİZMET İÇİN HAZIR

Çankırı Valisi Mesut Köse, 45 haneli Serçeler Köyü'nde yanan 25 evi yerinde inceledi, gerekli bilgiyi aldıktansonra açıklama yaptı. Vali Köse, şu bilgileri verdi:

"Serçeler köyümüzdeki yangın sabah saat 10.00'da bir vatandaşımızın soba yakarken dikatsizliği sonucu kendi evinde öncelikle yangın çıkmış, devamında da idğer köydeki evlere sıçramış. Ahşap evlere sıçramış, yangın genişlemiş. toplamda 25 ahşap ev yanarak kül olmuş. Tabi bu evlerde yaşayan sadecece 2 evde yaşayan insanlar var, diğer evler boş.Yaz aylarında ziyaret edilen, açılan evler. Ahşap olmayan betonarme evlerden bir tanesi yangından zarar görmüş. Yangını haber alır almaz bütün kurum ve kuruluşlar birlikte Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Kaymakamlık, vali yardımcısı, AFAD ekipleri, belediyelerimiz başta olmak üzere hızlı bir şekilde araç, gereç ve personelle yangına müdahale ettik. Yangın söndürülmüş durumda, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bir kısım ekip araçlarla şu anda burada. Paletli araç ihtiyacı varmış. Yangını daha da yaygınlaşması, yayılması, yangının ters dönmesine karşı tedbir almaya çalışıyoruz. Sevincimiz o dur ki bu yangında herhangi bir can kaybı yaralanma olmaması. Devletimiz bu gibi yangınlarda, hasarlarda her türlü tedbirleri alacaktır. Devlet olarak vatandaşlarımıza yapılması gereken yardımlar yapılacaktır. Burada ciddi bir nüfus yok, sadece 3 kişi yaşıyor bulunduğumuz köy itibariyle. Burada AFAD Müdürlüğümüz çadır ve yemek gibi benzeri hizmetleri sunmak üzere hazır bekliyor. Bugün akşam itibariyle bu çadırlar ve yemekler hizmete sunulacaktır.

Haber: Cengiz YALÇIN / ÇANKIRI,

===================================

HALK OTOBÜSÜ, ÖĞRENCİ SERVİSİNE ÇARPTI: 6 YARALI

GAZİANTEP'te, şehir içi yolcu taşıyan halk otobüsünün çarptığı minibüsteki 6 öğrenci yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Fıstıklı Mahallesi'nde meydana geldi. Şehir içi yolcu taşıyan 40 yaşındaki Tuncay O. yönetimindeki 27 ACZ 5640 plakalı halk otobüsü, kavşaktan çıkarak karşı yola geçmeye çalışan 26 yaşındaki Mehmet E. yönetimindeki 27 S 0030 plakalı öğrenci servisine çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan minibüs yol kenarındaki reklam tabelasının direğine çarparak durdu. Kazada minibüste bulunan 6 ilkokul öğrencisi yaralandı. Yaralı öğrenciler, kazayı görenlerin haber vermesiyle gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralı öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Kaza yapan araçlar

Polisin çalışması

Öğrencilerin malzemeleri

Temizlik çalışması

Hastane

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN- Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP, -

===================================

TIR'A ÇARPAN MOTOSİKLETTE 2 KİŞİ YARALANDI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, yol kenarındaki fabrika sahasına girmek için manevra yapan TIR'a arkadan gelen motosiklet çarptı. Motosikletteki 2 kişinin yaralandığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, öğle saatlerinde ilçedeki Organize Sanayi Bölgesi önünde meydana geldi. 67 LE 479 plakalı TIR'ın sürücüsü, iddiaya göre fabrika sahasına girmek için manevra yaptı. Arkadan gelen 15 yaşındaki S.A.'nın kullandığı plakasız motosiklet, TIR'ın altına girdi. Yol kenarındaki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan kazada S.A. ile arkasında oturan K.Y., yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından yaralılar Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü S.A.'nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kaza anı güvenlik kamerası görüntüsü

Süre: (1: 13) Boyut: (5 MB)

Haber: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=======================================

Konak'ın renkleri sahneye taşındı

KONAK'TA 'Bİ DÜNYA SES'

İZMİR'e çeşitli nedenlerle ve farklı işler için gelen yabancı uyruklu kişilerin buluşma noktası durumundaki Basmane Semti'nden, Konak Belediyesi'nin 'Konak'ta Bi Dünya Ses' isimli projesiyle kocaman biri orkestra ortaya çıktı. Birbirinden renkli kişilikleriyle Basmane'de yaşayan Kübalısından, Ekvadorlusuna, Filistinlisinden, Güney Korelisine, Hintlisine kadar 14 ülkeden müzik sevdalısı 16 dilde şarkılar seslendirecek. Suriyeli müzik öğretmeni Halit İbrahim, müziğin dilinin ortak olduğunu ve sınırının bulunmadığını belirterek, projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Konak ilçesindeki Basmane semti, sık sık yabancı uyruklu kişilerin yaşamlarıyla olumsuz haberlere konu oldu. Ancak bu kez, Konak Belediyesi'nin 'Konak'ta Bi Dünya Ses' projesiyle bambaşka bir alanda adını duyurdu. Basmane semtinde yaşamlarını sürdüren yabancı uyruklulardan kocaman biri orkestra ortaya çıktı. Konak Belediyesi ile Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu işbirliğinde hayata geçirilen 'Konak'ta Bir Dünya Ses' adlı projede, Ekvador, Filistin, Güney Kore, Hollanda, Hindistan, İran, İskoçya, Japonya, Küba, Malavi, Meksika, Sudan, Suriye, Yunanistan'dan oluşan 14 ülkeden 25 kişi görev aldı. Müzikle amatörce ilgileri bulunan 25 kişi, 16 dilde şarkı seslendirecek. Konak'taki Atatürk Kültür Merkezi'nde 4 Nisan'da gerçekleştirilecek konserde, yabancı konukların yanı sıra Afro-Türk, Laz ve Çerkez kökenli Türk vatandaşları da şarkı söyleyecek. İki bölümden oluşacak konserin ilk bölümünde şef Kamil Kaya yönetiminde sahne alacak farklı kültürlerden kişiler kendi dillerinde şarkılar seslendirecek. İkinci bölümde ise Cansu Kırca ve Yılmaz Demirtaş'ın şarkılarına danslarıyla Aşkın Karagöz eşlik edecek. Dilara Kocabaş ve Can Ovacık da konuk dansçı olarak geceye danslarıyla renk katacak.

MÜZİĞİN SINIRI YOK

Sudan'lı mülteci olan ve Türkiye vatandaşı olabilmek, ülkesindeki annesini yanına getirebilmek için çabalayan Mustafa Hamza, "Büyük mutluluk duydum. Çünkü kendi ülkemden şarkıları İzmirlilerde dinleyecek" dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi İranlı Mana İraji, projede yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Küba'da tıp okuduğu sırada üyesi olduğu orkestrayla Türkiye'ye gelen, İstanbul'un ardından İzmir'de yaşamaya başlayan Ibis Maria Guarnaluse de, "Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyum. Burada mutluluğumuzu sahneye taşıdık" dedi. 3.5 yıldır İzmir'de yaşayan Suriyeli müzik öğretmeni Halit İbrahim, müziğin dilinin ortak olduğunu ve sınırının bulunmadığını, projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Projenin mimarlarından Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar, Projeler Müdürü Meryem Sezgin, "Bir şekilde kentimize gelmiş bu kişilerin büyük bölümü Türkçe kurslarında bir araya geldi. Burada ortak hareket ettik. Renkliliğimizi ortaya koyduk" dedi.

Şef Kamil Kaya da, "Barışa ihtiyacımız olduğu şu dönemde, önemli biri çalışma oldu" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Orkestranın çalışmasından görüntü.

Projenin sorumlusu ve şarkı söyleyenlerle röportaj.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

==========================================

DOĞA YÜRÜŞÜNDE YAVRU DOMUZ SÜRPRİZİ

ÇANAKKALE'nin Yenice İlçesi'nde doğa yürüyüşüne çıkan bir amatör fotoğrafçı tarafından Sakar Dağı'nda iki yavru domuz görüntülendi.

Çanakkaleli doğa yürüyüşü tutkunu İsmail Bakır, geçen pazar günü doğa yürüyüşü için Yenice İlçesi'ndeki Sakar Dağı eteklerine gitti. Dağa tırmanışa geçtiği sırada, kayın ağaçlarıyla kaplı orman yolu üzerindeki bir kayanın dibinde iki domuz yavrusuna rastladı. Bu sürpriz karşısında şaşıran Bakır, tüyleri desenli iki sevim domuz yavrusunu cep telefonu ile görüntüledi. Yavru domuzlar, daha sonra uzaklaşıp, gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yavru domuzlardan cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Memiş Faruk Özlü Türkiye Konak Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title