Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi tarafından "Rüyalar Şehri 2023 Osmaniye" projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

////////////////////

rüyalar Şehri 2023 Osmaniye Projesi

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi tarafından "Rüyalar Şehri 2023 Osmaniye" projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Celalettin Cerrah, TÜMSİAD Başkanı Murat Özkardeş ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, projenin animasyon filmi izlendi. Özkardeş, Osmaniye'nin gelecekteki hedefine ulaşabilmesi için bir planı olması gerektiğini belirterek, "Projenin tanıtım animasyon filmi, gelecekteki Osmaniye hayalinin bir parçası. Osmaniye'nin geleceğinde olmasını hayal ettiğimiz her şeyi, 140 kalemde topladık ve bunların büyük bölümünü bu tanıtım animasyonu ile sunmaya çalıştık. Tanıtım animasyon filminde yer alan her şey, hep birlikte çalışılırsa hayata geçecektir" diye konuştu.

Vali Celalettin Cerrah, kentin projedeki Osmaniye'ye dönüşebilmesi için ufku açık idarecilere ve siyasetçilere ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, "Sivil toplum kuruluşlarımızın ve halkımızın da ayrıca bunların gerçekleşeceğine inanması lazım. Projenin animasyon filminde yer alan 140 kalemin çoğu gerçekleşmek zorunda. Bunların gerçekleşmesinin temeli sanayileşmeye dayalıdır. Osmaniye hızla sanayileşiyor. Organize Sanayi Bölgemiz şu an dolmuş durumda. 600 hektarlık ek alanın çalışmaları devam ediyor. O alan açıldığında da, kısa sürede dolacaktır. Çünkü yatırımcıdan çok talep var. OSB, ilimizin ilerlemesinde ve gelişmesinde çok önemli bir rolü üstlenecektir" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Uzmanlar, kazan patlamalarına karşı uyardı

MERSİN'de Makina Mühendisleri Odası Başkanı Alper Turna, kış mevsimi nedeni ile kullanılmaya başlanan buhar, kalorifer kazanı, hidrofor gibi basınçlı kapların, periyodik kontrol ve testlerinin yapılmaması halinde ortaya çıkabilecek patlamaların can kaybına neden olabileceği konusunda uyardı.

Turna, kullanılan araç ve gereçlerin en az yılda bir kez bakım ve onarımının yapılmasının şart olduğuna dikkat çekerek, "Geçtiğimiz yıllarda çeşitli illerde periyodik bakım ve kontrolleri yapılmayan, bilgisizce ve yanlış kullanılan kalorifer kazanlarının patlaması sonucu, çok sayıda insan hayatını kaybetmiş ve önemli maddi hasarlar yaşanmıştır. Evlerimizde, iş yerlerimizde herhangi bir kaza ya da patlamayla karşılaşmadan, can ve mal kayıpları yaşanmadan huzurlu bir kış geçirmek için önlemler almamız gerekmektedir. Kanunla da, buhar kazanı, kalorifer kazanı, kızgın yağ kazanı, kızgın su kazanı, hava tankı, hidrofor gibi basınçlı kapların, yılda bir kere periyodik kontrol ve testlerinin yapılması hükme bağlanmıştır. Ancak denetim yetersizliği nedeniyle, bu testler genellikle ihmal edilmektedir.Kazanlarda emniyet sistemleri çalışmadığında, eskime, çürüme veya diğer işletme hataları olduğunda, kazalar ya da patlamalar ne yazık ki kaçınılmaz olmaktadır. Mevcut kazanlarda periyodik kontrol ve testlerin, yetkili kuruluşlar tarafından yapılmasıyla patlamaların büyük oranda önüne geçilebilir" diye konuştu.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Kadın doğurganlığı tuvalde

MERSİN'de daha önce yaptığı minyatür çalışmaları ile adından söz ettiren Aliye Altunbilek, son sergisinde yaptığı resimlerle büyüledi. Altunbilek, 'Renksizsiniz' adını verdiği sergisindeki resimlerinde, kadının doğurganlığını tuvale taşıdı.

Aliye Altunbilek, 33 çalışmanın yer aldığı 6'ncı kişisel sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda açtı. Serginin açılışına, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahattin Kabahasanoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Galeri Müdürü Seda Şahbaz, ressam Ahmet Yeşil, Mehmet Ali Meriç ile çok sayıda sanatsever katıldı. Ana tema olarak kadının işlendiği sergi, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Sergi hakkında konuşan Altunbilek, "Ontolojik olarak kadın, yaratıcılığın simgesidir. Kadın düşsel dünyasında, değişmeceli olgulardan yola çıkar ve devingen bir ruhla gezinim yaparlar. Kırmızının kışkırtıcılığında bir yaşam, doğurganlığı, yaratımı ve üremeyi tetikler. Beyaz ise renksizdir. Diğer renklere çiftleştiğinde, yeniden yaratım sürecine girer" dedi.

Kadına şiddet gibi konuları ele almadığını da söyleyen Altunbilek, "Sergide ana tema olarak kadını ele aldım. Ancak, sergiye feminist bir düşünce ile yaklaşmadım. Sadece kadının doğurganlığını ele aldım" diye konuştu.

Altunbilek, sergisinin 9 Ocak'a kadar açık kalacağını belirterek, sanatseverleri davet etti.

MERSİN, (DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////

Kadın dernekleri buluştu

MERSİN'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nce, kentte faaliyet gösteren kadın dernekleri temsilcileriyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut ile Mersin'de faaliyet gösteren 6 kadın derneği temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşan Bulut, "Kadın derneklerimizle bundan böyle daha sık toplantılar düzenleyeceğiz. Özellikle kadınlarımızla ilgili konularda, işbirliği içinde çalışma yapmayı amaçlıyoruz" dedi. Yeni açılan Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Merkezi'nin işlevleri konusunda da bilgi veren Bulut, "Kadınlarımız ailemizin temelini oluşturmaktadır. Anne, çocuk ve babadan oluşan aile bir bütündür. Bakanlığımızın politikası da, aileyi bir bütün olarak görüp, her türlü hizmeti en iyi şekilde yapmaya amaçlamaktadır" diye konuştu.

Kadın dernekleri temsilcileri de, bundan sonra daha sık bir araya gelerek, kadınların sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yapmayı istediklerini söyledi.

Serkan AVCI / MERSİN, (DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Zabıtadan yeni yıl denetimi

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, zabıta ve sağlık ekipleri yeni yıl öncesi ilçe genelinde faaliyet gösteren, tavuk satış yeri, çiftlik ürünleri, kızarmış piliç ve şarküterileri denetledi.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni yıl öncesi ilçe genelinde faaliyet gösteren işyerlerinde denetimleri artırdı. Ekipler, satışı yapılan ürünler başta olmak üzere, işletmelerin fiziki koşulları, hijyen ve sağlık koşulları ile ilgili standartlara uyum, personel kılık kıyafet ve portör muayene fişlerini kontrol etti. 47 işletmede yapılan denetimlerde, ruhsatı olmayan, eksiklikleri olan işletmelere tebligat düzenlenirken, hijyen ve saklama koşullarına uymayan işetmelere de yasal işlem uygulandı.

Denetimlerde, işletme sorumlularına ve çalışan personele hijyen kuralları, saklama koşulları, soğuk zincir konusunda bilgilendirme yapıldı.

TARSUS,(Mersin),(DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI

/////////////////////

Yangında mahsur kalan çifti itfaiye kurtardı

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde elektrik kontağından çıktığı öne sürülen yangında, evlerinin balkonunda mahsur kalan çift, itfaiye tarafından kurtarıldı.

Dervişpaşa Mahallesi Kamil Kara Bulvarı NATO Yolu'ndaki Ali ve Hayriye Çevlik çiftinin kaldığı evin 3'üncü katında yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine çift, balkona çıkarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balkonda yardım bekleyen çifti, itfaiye merdiveni ile aşağı indirdi. Polis olası bir patlamaya karşı tedbir alırken, sağlık ekipleri de dumandan etkilenen yaşlı çifte müdahale etti. Yangın çıkan evdeki eşyaların tamamı kullanılamaz hale geldi.

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ(Osmaniye), (DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Vali Cerrah: Demir-çelikte Türkiye'de söz sahibi olduk

OSMANİYE Valisi Celalettin Cerrah, İskenderun ve Osmaniye'nin demir çelik sektöründe birinci sırada olduğunu söyledi. Vali Cerrah, "Demir-çelik sektörü Türkiye genelinde söz sahibi olduğumuz bir sektör haline geldi. Bu, ilimiz için oldukça sevindirici" dedi.

Vali Cerrah, Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti. OGİAD Başkanı Mahmut Keten, derneklerinin son zamanlarda yaptığı faaliyetler hakkında Vali Cerrah'a bilgi verdi. Çeşitli ülkelere yaptıkları ziyaretlerden söz eden Keten, gittikleri ülkelerde mevcut iş potansiyellerini geliştirmek ya da yeni iş sahaları aramak noktasında çalışmalar yaptıklarını belirtti.

2013 yılı projelerini anlatan Vali Cerrah, "Osmaniye Organize Sanayi bölgemizin genişletilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Zeytin ve Zeytin Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgelerimizde, 2013 yılı projelerimiz içerisinde yer alıyor. Özellikle, Zeytin ve Zeytin Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasına çok önem veriyorum. Çünkü, zeytin üretimi ilimizde arttıkça, zeytinyağı fabrikaları da kurulmaya başlandı ve bu fabrikalar kente yakın yerlerde kuruluyor. Fabrikaların sayısı arttığında, Osmaniye kokudan durulmaz hale gelecek. Bu nedenle, Zeytin ve Zeytin Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni bir an önce kurmamız gerekiyor. 30-35 fabrikanın bir arada olacağı bölgede, atıklar tek bir yerde toplanacak ve çevre kirliliğini önemli ölçüde engellenmiş olacak" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Suriye'ye un desteği

KİLİS İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) Yönetim Kurulu, "Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında Suriyelilere 7 ton un gönderdi.

Kilis'te faaliyet gösteren İYİDER, Suriye'de gıda temininde zorluk çeken vatandaşlara ulaştırmak için 7 ton un topladı. Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirilen un dolu kamyon, Suriyelilere teslim edildi.

İYİDER Yönetim Kurulu üyesi Osman Gezgin, savaştan kaçarak Kilis'e gelen Suriyelilere yardım ettiklerini belirterek, "Kilis'te kalan Suriyelilere yönelik olarak 300 kişilik yemek veriyoruz. Gıdadan, battaniyeye kadar her türlü ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Soba, kömür, gıda, battaniye, halı yardımı yapıyoruz. 50 haftadır, Suriyelilere ulaşıyoruz. Yardımlarımızı daha da attırılacağız. Bu hafta içerisinde 100 adet soba dağıtık, 100 soba daha dağıtacağız. Suriyelilerin ihtiyaçlarını tespit ederek temini yönünde çalışıyoruz" dedi.

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Kadirli'de uyuşturucu operasyonu

OSMANİYE İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ilde torbacılara yönelik yapılan operasyonda 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kadirli merkezli operasyonda 36 kişi göz altına alınırken, 14 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına (torbacı) yönelik çalışmaları kararlı bir şekilde devam edileceği bildirildi. Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, doğu ve güneydoğu illerinden temin edilen uyuşturucuyu para karşılığında satmak istedikleri belirtilen suç örgütünün çökertildiği bildirildi. Açıklamada, operasyonla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Tespit edilen suç örgütünün lideri, yardımcısı ve üyelerinin bulunduğu, 17 ayrı adrese, Osmaniye İl merkezi ile Kadirli İlçesi'nde özel harekat polislerinin katılımı ve İstanbul ile Antalya illerinde de eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 17 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Planlı operasyon kapsamında da önceki ara yakalamalarda yakalanan ve tutuklanan şahıslarla birlikte toplam 31 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan suç örgütüne ait ikamet, oto ve üzerlerinde yapılan aramalarda;

2 kilo uyuşturucu esrar maddesi ile çok sayıda hint kenevir bitkisi ve satışa hazır vaziyette, fişek tabir edilen uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiştir.

Olaylarla ilgili yakalanan 36 şüpheli şahıs hakkında, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt kurmak, Yönetmek, Kurulan Örgüte Üye Olmak, Örgüt Faaliyetleri Çerçevesinde Uyuşturucu madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Ticaretine Bilerek ve İsteyerek Aracılık Etmek, Uyuşturucu Madde Temin Etmek, Nakletmek ve Yasadışı Kenevir Bitkisi Yetiştirmek' suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca 14 kişi tutuklanmıştır."

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ(Osmaniye), (DHA)

(30.12.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////////

MMO 58'inci yılını kutladı

TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nın 58'inci kuruluş yıldönümü Adana'da düzenlenen özel bir gece ile kutlandı. Seyhan Oteli'nde düzenlenen MMO geleneksel gecesinin açılışında konuşan Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, Hükümetin hazırladığı yeni dorba yasayı eleştirdi. Bilimin gücünü toplumdan yana kullanarak mücadele ettiklerini belirten Atıcı "AKP hükümetinin TMMOB'yi yok etmek için çıkartmaya çalıştığı torba yasa tasarısı bizi durduramayacak Örgütümüze, mesleğimize ve ülkemize, yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz" dedi. Geceye CHP Adana Milletvekilleri Ali Demirçalı, Ümit Özgümüş, Turgay Develi, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, MMO Adana Şubesine bağlı temsilcilik yürütme kurulu üyeleri ile çok sayıda makine mühendisi ve yakınları katıldı. Geceye katılanlar canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İrfan Derneği Osmaniye Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title