Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(5.10.BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclisi üyelerinden oluşan 110 kişilik heyet, 3 günlük Güneydoğu Anadolu ziyaretlerine Gaziantep'ten başladı.)

(5.10.2012 FOTOĞRAF)

////////////

Bursalı işadamlarının Gaziantep çıkarması

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclisi üyelerinden oluşan 110 kişilik heyet, 3 günlük Güneydoğu Anadolu ziyaretlerine Gaziantep'ten başladı.

BTSO heyeti, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) Gaziantep iş dünyasıyla bir araya geldi. Buradaki toplantıda bir konuşma yapan GTO Başkanı Mehmet Aslan, sadece Gaziantep'in refahını yükseltmek değil, bölge kalkınmasına katkıda bulunmayı ve tüm bölgeyi dünyaya açmayı kendilerine misyon edindiklerini belirtti.

Gaziantep'in geçmiş medeniyetlerden aldığı tüm özellikleri daha iyi koordine ederek, ticarette bu noktaya geldiğini anımsatan Aslan, şunları söyledi: "Gaziantep'in zoru yenmek gibi bir özelliği var. En belirgin özelliği en zor şartlarda yılmamak, karamsarlığa düşmemektir. Bunun en çarpıcı özelliği de Kurtuluş Savaşı'dır. İlk başkaldıran şehir Gaziantep'tir. Türkiye'de hem altyapı hem de komşu ülkelerle ticareti geliştirme açısından, Gaziantep'in misyonunu üstlenmiş bir başka il yok. Gaziantep bu misyonu, ülkenin geleceği için üstlenmiştir. Her şey ülkemiz ve bölgemiz için hatta komşu ülkelerle birlikte gelişmek ve bölgemiz barışını sağlamak için. Ana vizyonumuz budur. Türkiye'ye model olmaya çalışıyoruz."

GELECEĞİ PLANLARKEN, GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARIYORUZ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da Gaziantep'in bugün yıllık 5 milyar dolar ihracat yapan şehir haline gelmesinde emeği geçenleri saygıyla andıklarını söyledi.

Konukoğlu, şöyle devam etti: "Onların o çalışması sayesinde biz bu rakamları gururla söylüyoruz. Biz bugünden değil milattan önceden geliyoruz. Kentin 10 değişik bölgesinde sanayi bölgelerimiz var. 5 bin 89 çalışan iş yeri ve 160 bin çalışanımız var. Organize sanayi bölgemiz, tek başına Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi. 171 ülkeye 5 milyar dolar ihracat yaptık. Irak en büyük pazarımız. Geçmişten ders almasını bilen bir şehiriz. Geleceği planlarken geçmişten ders çıkarıyoruz. Daha önce ihracatımızın yüzde 90'ı Ortadoğu ülkelerineydi. 90'lı yıllardaki Irak Savaşı ve ülkemizdeki krizler, mutlaka yurt dışına açılmamız gerektiği yönünde bize yol gösterdi. Ürün ve pazar çeşitliğine gittik. Her yıl 3-5 ülkeyi portföyümüze katıyoruz. Japonya çok zor bir ülke olmasına rağmen son 3 yıldır bu ülkeye de ihracat yapıyoruz."

NELER YAPABİLECEĞİMİZİ PAYLAŞMALIYIZ

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise Gaziantep'i gösterdiği başarılarından dolayı dolayı kutladı. Bursa'nın sanayinin başkenti olduğunu, Gaziantep'in ise Anadolu Kaplanları'nın başkenti olduğunu ifade eden Parseker, şöyle konuştu: "Türkiye'nin 500 büyük sanayi şirketi arasına geçen yıl 19 şirketini sokan Gaziantep, bir KOBİ kenti olmaktan hızla çıkıp dev sanayi şirketleri kenti haline dönüşüyor. O halde pazarları farklı, üretim yapıları ve teknolojileri nispeten farklı iki kentin girişimcileri olarak daha iyiyi nasıl birlikte arayacağımızı konuşmamız lazım. Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomisinden biri olacaksa, şüphesiz bu gelişimde Bursa ve Gaziantep gibi kentler büyük rol üstenecek.

GTB Başkanı Ömer Çelik de Gaziantep'in tarıma dayalı sanayisi hakkında katılımcılara bilgi verdi.Toplantıya GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu ile her iki kentten sanayici ve iş adamları katıldı. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker başkanlığındaki heyet, Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa ve Mardin'de de temaslarda bulunarak, ikili iş görüşmeleriyle bölgeler arası işbirliği olanaklarını değerlendirecek.

GAZİANTEP, (DHA)

(5.10.2012)

/////////

Toplum Destekli Polis'ten örnek projeler

ADANA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi (TDP), hayata geçirdiği projelerle göz doldurdu. TDP'nin, Kalkınma Bakanlığı'nca desteklenen 3 projesi başarıyla hayata geçirildi.

GELECEĞİMİZ 20 GENÇ

'Geleceğimiz 20 Genç' adlı ilk projede, TDP ekipleri, Güneydoğu ve Doğu illerinden Adana'ya göç eden ailelerin yaşadığı mahalleleri taradı. Ekipler, derslerinde başarılı olup, ailevi ve ekonomik yönden eğitimlerini devam ettirme olanağı olmayan 20 gence ulaştı. Bir yıl boyunca gençlere maddi ve manevi destek sağlayan TDP görevlileri, 20 gencin üniversite hayatına atılmalarını sağladı.

GELİN TANIŞ OLALIM

'Gelin Tanış Olalım' adlı projede ise farklı kültürlerden ailelerin tanışıp, dostluklar kurması hedef alındı. Şehrin yoğun göç alan güney mahalleleri ile üst gelir grubundan ailelerin yaşadığı kuzey bölgelerde yaşayan insanlar tanıştırıldı. Birlikte geziler düzenlendi, aile ziyaretlerine gidilip, aynı ortamlarda bulunmaları sağlandı. Proje ile bir yıl içinde 200 aile tanıpı, kaynaştı.

BİZ BİRİZ

TDP'nin bir diğer çalışması olan 'Biz Biriz' projesi Adana genelinden seçilmiş 12-16 yaş 500 çocuğu kapsadı. Çocukların sosyal hayata adapte olabilmesini hedefleyen proje kapsamında, Çanakkale Şehitliği ve İstanbul başta olmak üzere yurdun değişik bölgelerine geziler düzenlendi. Çocuklar, sinema ve tiyatro etkinliklerinin yanı sıra İzcilik Federasyonu'nun doğa kamplarına katıldı. 100 çocuk aileleri ile birlikte Mersin Kızkalesi'ne tekne turuna götürüldü.

Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)

(5.10.2012/FOTOĞRAFLI)

//////////////

Soyguncuları yakalayan polislere takdirname

MERSİN'in merkeze Akdeniz İlçesi'ne bağlı Kazanlı Mahallesi'ndeki PTT şubesini soyma girişiminde bulunan hırsızları yakalayarak üstün başarı gösteren 10 polis memuru ve komiser yardımcısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından takdir belgesi ile ödüllendirildi.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Murat Esentürk'ün de katıldığı belge töreninde konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin polisinin bir büyük başarısına daha tanık olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Güzeloğlu "Çalışma azimleriyle başta Mersin'deki vatandaşlarımızın can emniyeti olmak üzere, mal emniyetine, hukuk dışı tüm hareket ve tavırlara ve buna bağlı tüm olaylara büyük bir kararlılık ve başarı ile müdahale eden arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Polislerin PTT soygununu önlemedeki başarısını vurgulayan Güzeloğlu, şunları kaydetti: "Söz konusu olayda bizim için çok önemli bir olaydı. Çünkü vatandaşlarımızın genel huzurunun ve önleyici kolluk hizmetlerinin bu boyutta sağlanmasında hem de bir kamu birimine bir soygun girişimi anında kararlı, soğukkanlı ve başarılı bir müdahale ile önlendi. Zanlılar eylemi gerçekleştiremeden ve hepsi bir bütün olarak adalete teslim edildi. Bu olayda çok şükür hiçbir can kaybı, buna bağlı bir risk ve hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu Mersin polisinin hem meseleye duyarlılığını hem de meseleye yaklaşmadaki başarısını ortaya koyuyor. Bu olay, özellikle Mersin'de hukukun dışında olan ve buna dönük gelişebilecek olaylara karşı Mersin polisinin ne kadar hazırlıklı olduğunu ortaya koyan örnek bir olaydır."

Mustafa İNSAN/MERSİN (DHA)

(5.10.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

ÇUGİAD'dan 'Uzman Üyelerimiz' toplantısı

ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), "Uzman Üyelerimiz" adıyla bir programı başlattı. Bu kapsamda, Çukurova GİAD üyesi Mali Müşavir Ahmet Kılavuz, yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili genç işadamlarını bilgilendirdi. Ahmet Kılavuz, Seyhan Oteli'ndeki etkinlikte "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda Şirketinizi ve Kendinizi Nasıl Korursunuz?" konulu sunum yaptı. Kılavuz, yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte iş hayatında yaşanan değişikliklerin iş adamlarını, yöneticileri ilgilendiren bölümlerini anlattı. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, dernek olarak her zaman bilginin güç olduğuna inandıklarını, konusunda uzman yöresel ve yurt çapında önemli isimleri üyelerle buluşturmaya yönelik programların devam ettiğini kaydetti.

ADANA,(DHA)

////////

Kara, ögretmenler gününü kutladı

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeni ile İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç'ı ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke ve Sevinç Ayşe Argun ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Başkan Kara, "Dünya öğretmenler günü nedeniyle şahsınızın ve tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor ve günlerini kutluyorum" dedi. Başkan Kara ve yardımcılarına teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Kılıç "Sayın başkanımızın eğitime ne kadar önem verdiğini biliyorum. Kendisi bir eğitim gönüllüsü. Bugün bizleri unutmayıp bize ne kadar önem verdiğini de göstermiş durumda" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(5.10.2012 FOTOĞRAFLI)

///////

29 okula akıllı tahta

OSMANİYE İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Fatih Projesi kapsamında 29 okulda 671 derslikte akıllı tahta uygulamasına geçildiğini söyledi. Hasan Aybaba Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki bilişim teknolojileri sınıfında okul müdürleri ve müdür yardımcılarına Fatih Projesi hakkında bilgi verildi. Eğitim yöneticileri Hasan Uçar ve Metin Canbek tarafından verilen ve 3 gün süren eğitim seminerine 100 eğitmen katıldı. Seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Fatih Projesi'nin önemine dikkat çekerek "İlk defa bir dünya ülkesi okullara taktırdığı akıllı tahtalar ve öğrencilere dağıttığı tablet bilgisayarlarla sınıflarda öğrencileri modern çağda kullanacakları tüm teknoloji ile donatıyor" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(5.10.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Emniyetten sürücülere kask

MERSİN'in Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarının katkılarıyla motosiklet sürücülerine ücretsiz kask dağıttı. Erdemli Trafik Tescil ve Denetleme Amiri Başkomiser Selçuk Yılmaz ile birlikte trafik ekiplerinin Akdeniz Mahallesi yayla yolunda yaptığı uygulamada motosiklet sürücülerine kask dağıtımı gerçekleştirildi. Motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunan Başkomiser Yılmaz, A-2 sınıfı ehliyeti ve ruhsatı bulunan motosiklet sürücülerine kask hediye ettiklerini söyledi. İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı da polisin görevinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak olmadığını, önleyici hizmetlere de önem verdiklerini kaydetti.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(5.10.2012) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mersin Dha Yerel Haberler

title